Nové SSD
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Nové SSD
Aby ste sa nehádali, ja som zrovna do HTPC kúpil UV400.
Aj najšupáckejšie SSD je 100x lepšie než hocaký HDD a ak to ide do mašiny kde okrem prístupovej rýchlosti nie sú prakticky žiadne iné požiadavky, tak fakt tieto debaty sú len filozofické. Nič proti top modelom, v mašine na robotu som mal Samsung 830, teraz 850 Pro a už začínam poškuľovať po 960 Pro. Ale keby som spravil slepý test UV400 vs. 850 Pro v rámci bežných vecí v OS, tak proste nemám šancu vidieť rozdiel, to je fakt.
Prvé konzumentské generácie boli problémové, vinou neodladených radičov /zdochol mi takto prvý SandForce Corsair/, ale odkedy sa vychytala stabilita, tak fakt 95% ľudí si vystačí s najlacnejším. Hlavne keď ceny tak klesli, že dnes sa bežne na OS kupuje 250 GB kapacita a tam životnosť tak nestraší ani pri TLC, lebo kým to bežný user prepíše natoľko aby to bol problém, tak to dávno upgradne.
Aj najšupáckejšie SSD je 100x lepšie než hocaký HDD a ak to ide do mašiny kde okrem prístupovej rýchlosti nie sú prakticky žiadne iné požiadavky, tak fakt tieto debaty sú len filozofické. Nič proti top modelom, v mašine na robotu som mal Samsung 830, teraz 850 Pro a už začínam poškuľovať po 960 Pro. Ale keby som spravil slepý test UV400 vs. 850 Pro v rámci bežných vecí v OS, tak proste nemám šancu vidieť rozdiel, to je fakt.
Prvé konzumentské generácie boli problémové, vinou neodladených radičov /zdochol mi takto prvý SandForce Corsair/, ale odkedy sa vychytala stabilita, tak fakt 95% ľudí si vystačí s najlacnejším. Hlavne keď ceny tak klesli, že dnes sa bežne na OS kupuje 250 GB kapacita a tam životnosť tak nestraší ani pri TLC, lebo kým to bežný user prepíše natoľko aby to bol problém, tak to dávno upgradne.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Nedávno ešte bolo na výber kopec MLC SSD diskov a nie od jedného výrobcu, dnes je ponuka už menšia a postupne sa zdá, MLC vymiznú.
Do bežnej zostavy sa musíme zmieriť aj s lacnými TLC. Samsung EVO cenovo stúpa vyššie a vyššie a to ma odrádza viac a viac od jeho odporúčania.
Do bežnej zostavy sa musíme zmieriť aj s lacnými TLC. Samsung EVO cenovo stúpa vyššie a vyššie a to ma odrádza viac a viac od jeho odporúčania.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nemusime sa zmierit s nicim, ani s traslavymi trojvalcami, ani s TLC.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
MLC nevymiznú len pôjdu cenovo vyššie lebo výrobný proces.
Bodaj by si mal pravdu s tými trojvalcami za pár rokov.nemusime sa zmierit s nicim, ani s traslavymi trojvalcami, ani s TLC
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
inak trojvalce vadia aj mne.
Tiež to nechcem.
Inak viem,že to sem nepatrí, ale mám otázku.
Budem inštalovať to SSD a windows 10 si tam chcel dať ako clean install a nie naklonovať si ho z HDD.
V podsate sa chcem spýtať, kde sa dá zohnať win 10. Microsoft to už nedáva zadarmo a ja si to kupovať nemienim.
Rád by som teda zohnal inštalačku.
Ďakujem.
Tiež to nechcem.
Inak viem,že to sem nepatrí, ale mám otázku.
Budem inštalovať to SSD a windows 10 si tam chcel dať ako clean install a nie naklonovať si ho z HDD.
V podsate sa chcem spýtať, kde sa dá zohnať win 10. Microsoft to už nedáva zadarmo a ja si to kupovať nemienim.
Ďakujem.
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
zmieriť nie ale v podste už ani nič iné za normálne ceny nekúpiš, aj EVO je troj valec len taký lepšímp3turbo napísal:nemusime sa zmierit s nicim, ani s traslavymi trojvalcami, ani s TLC.
a tiež dám radšej 120e za 500GB ssd ako 80 za 256 len pre dobrý pocit
a vzhľadom na ceny, napr 40e, tak 60e je slušný nárast ceny za nejaké často veľmi teoretické veci
ono TLC má byť o cene ale napr prvé TLC boli všetko len nie o cene , až teraz ked to okresali až na kosť majú adekvátnu cenu
ono logicky TLC nemôže byť lacné lebo dám krk za to že spústu E vrazili do vývoja vecí ktoré tie SSD udržia nažive adekvátnu dobu
alebo nedali a potom je ztoho niečo akoo 600p od intelu
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
ak si nezmazal particie origo na HDD tak to kludne naklonuj. a potom na tom Systeme teda SSD urobis tovareň = clean instal.snakehead28 napísal: Inak viem,že to sem nepatrí, ale mám otázku.
Ďakujem.
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
Nieje lepšie nová inštalácia cez boot ?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
Áno,ano. Tak som to aj myslel.Nieje lepšie nová inštalácia cez boot ?
Už som to ale vyriešil. Klonovať nič nemienim, stiahol som si inštalačku na win 10 tu:
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
Využil som druhú možnosť, teda sťiahnúť nástroj.
Už mám na USB pripravenú inštalačku a cez boot si to tak spravím. Klonovať teda nič nebudem.
Chcem sa ale spýtať na niečo iné, chlapy.
Čo sa týka môjho 1,5 TB HDD, ktoré budem používať aj po nasadení SSD ako dátové úložisko, tak to mam rozdelené na dve partície. Mám teda lokálny disk C na program files a win a disk E na média, hry a pod.
Chcem obidve partície kompletne zmazať a spraviť si z nich jednu partíciu, ktorú budem používať na média a pod. A SSD bude na win a program files a nejaké hry.
Chcem sa spýtať ako by ste mi najlepšie odporúčili zmazať ten HDD. Viem, že pri inštálacii winu na SSD môžem obidve partície HDD naformátovať a potom ich komplet zrušit a vytvoriť jednu novú o veľkosti celého HDD.
Je to takto v poriadku ?
Ide mi o to, že to formátovanie nie je bohviečo. Viem, že sa to dá zmazať aj "lepšie". Ja už som aj v minulosti, keď som preinštalovaval windows, tak som ho zmazaval len preformátovaním disku.
Tento raz by som to chcel urobiť poriadne.
Nejáke nápady ? rád by som bol aby aj ten disk bol v slušnom stave.
Ďakujem.
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M
a co by si s tym chcel robit? buchnut do toho kladivom?
"formatovanie nie je bohvieco" pobavilo trosku
"formatovanie nie je bohvieco" pobavilo trosku
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Mal by si si v prvom rade založiť príslušnú tému vo fóre.
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewforum.php?f=13
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewforum.php?f=13
V prvom rade si treba uvedomiť že formátovanie nemá s mazaním nič spoločné, v druhom to, že prečo by si vlastne aj niečo iné ako formát robil?