Ktoru dosku na pretaktovanie i7 4790K
Ktoru dosku na pretaktovanie i7 4790K
ok starý procak,neoplatí sa kupovat dosku bla bla tieto odpovede tu nečakám a podobné.proste chcem vedet ktoru by ste mi doporučili.Asus z97 a? alebo ASRock z97X Fatality Killer? alebo? rad si necham poradit.Viem že z97x ma automaticke pretaktovanie na 4,8ghz.Premna by to bolo dobre kedže zatial neviem taktovať procaky ručne ))
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Re: Ktoru dosku na pretaktovanie i7 4790K
Akúkolvek Z97 s prijatelnou cenou pre teba.
Tak či tak by som taktoval s rozumom, lebo čo z vysokého taktu ked to kúri jak bláznivé, človek trochu uberie a s chladením nemá problém
Tak či tak by som taktoval s rozumom, lebo čo z vysokého taktu ked to kúri jak bláznivé, človek trochu uberie a s chladením nemá problém
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Obidve spomínané dosky sú v pohode. Záleží na cene, aký máš cenový rozdiel?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43
trpis velmi?
najlepsi procak co momentalne existuje - subjektivne.
na pretaktovanie ti staci ASROCK aniversary edicia... skvela doska, skvela cena
najlepsi procak co momentalne existuje - subjektivne.
na pretaktovanie ti staci ASROCK aniversary edicia... skvela doska, skvela cena
Všetko o materiáloch
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
https://pc.bazos.sk/motherboard/?hledat ... 5&kitx=ano
Vyber si, čo sa ti páči, napríklad
https://pc.bazos.sk/inzerat/67402323/Asus-Z97-AR.php - tu máš 5-way optimization, teda Asusácky auto OC.
A aby sme si ujasnili tento výrok:
"Viem že z97x ma automaticke pretaktovanie na 4,8ghz"
Upravím to - "Viem, že Asus dosky od Z97-A (a vyššie) majú suite fičúriek zastrešených pod názvom 5-way optimization, súčasťou ktorého je aj ich nové AutoOC cez AiSuite 3, ktoré inteligentne taktuje procesor oveľa ďalej ako čokoľvek od konkurencie, pričom podá výsledok lepší, než 60% taktovačov."
Ostatné majú slabý odvar tipu - "aha, hej, chceš, aby som ti to pretaktoval? tak okeeeej, hodím cpu ratio na 42 a uloším, niš viac nezmením ale budem ša tváriť dôlešito, aby ma moji tvorcovia suprovo predali koncovým zákazníqom".
Takže ak sa fakt nechceš pustiť do manuálneho OC (postup je celkom jednoduchý už pár rokov, tie časy zložitého OC sú nadobro preč), tak tie konkrétne Asus dosky sú way-to-go.
Vyber si, čo sa ti páči, napríklad
https://pc.bazos.sk/inzerat/67402323/Asus-Z97-AR.php - tu máš 5-way optimization, teda Asusácky auto OC.
A aby sme si ujasnili tento výrok:
"Viem že z97x ma automaticke pretaktovanie na 4,8ghz"
Upravím to - "Viem, že Asus dosky od Z97-A (a vyššie) majú suite fičúriek zastrešených pod názvom 5-way optimization, súčasťou ktorého je aj ich nové AutoOC cez AiSuite 3, ktoré inteligentne taktuje procesor oveľa ďalej ako čokoľvek od konkurencie, pričom podá výsledok lepší, než 60% taktovačov."
Ostatné majú slabý odvar tipu - "aha, hej, chceš, aby som ti to pretaktoval? tak okeeeej, hodím cpu ratio na 42 a uloším, niš viac nezmením ale budem ša tváriť dôlešito, aby ma moji tvorcovia suprovo predali koncovým zákazníqom".
Takže ak sa fakt nechceš pustiť do manuálneho OC (postup je celkom jednoduchý už pár rokov, tie časy zložitého OC sú nadobro preč), tak tie konkrétne Asus dosky sú way-to-go.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ok dik za radu .čital som aj recky že asus z97 a je jedna z top dosiek spolu s MSI Z97MPower max.Akurat vzhladovo žiadne terno )) Ale ten inzerat čo si hodil nieje moc príkladný )) Aj si čital čo tam je napísane? )).Inak ja kupujem len nove veci,a kupovat použitku dosku od nejakeho individua to by bol važne risk ) Cest vínimkam ale hento už zavána pruserom ))
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Och, ak mám byť úprimný, to je inzerát, čo kričí "Neber ma...", no ak by to bolo trebárs z Alzy, tak by som to riskol aj tak. Je to doska za peknú sumičku. Nehovoriac o tom, že tam má faktúru/doklad/bloček v pdfku, čo ti môže trebárs aj vopred poslať, aby si videl, že je to človek a že to nebral trebárs na firmu a tak..
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305