V kazdom pripade by ma ale zaujimalo preco stale tvrdosijne a neochvejne trvate na prepajani totalne rozlicnych veci do jednej sprostej hromady. Velmi by ma zaujimal dovod preco nemozes mat klientov popripajanych na tie rozlicne SSIDcka a jednoducho routovat pakety z jednej logickej siete do druhej. Na tom routingu sa absolutne nic nenastavuje a nerobi, akurat sa zbavis kvanta problemov ktore sa mi fakt nechce prechadzat do detailu kedze uz trenujem aby som o polnoci bol triezvy a mohol trenovat znovu

to aby sa dane siete medzi sebou nevideli sa predsa nadherne robi prachsprostym firewallom teda na urovni TCP/IP paketov, ktore sa vobec nestaraju o porty alebo SSIDcka alebo siete alebo cokolvek ine.
Rovnomerne rozdelenie rychlosti do vsetkych sieti resp. skor by som povedal medzi vsetkych zucastnenych, kedze ja nerad rozlisujem podla sieti : jasnacka da sa to. Jedno male varovanie : ked budes mat na kabli pripojene PC ktore bude vytvarat, drzat a prevadzkovat 5.000 tcp/ip spojeni pretoze tam pobezi BitTorrent a potom budes chciet nejakeho nestastnika s mobilnym telefonom pripojenym na konci zahrady (cize so slabuckym signalom, s uplne inou charakteristikou priepustnosti a latencii, predovsetkym "nestalou") mat rovnako kvalitne rychlostne otentovaného - vidis ani sa neviem vyjadrit - tak toto proste nepojde len tak jednoducho. Alebo este inak : ked budes chciet mat perfektny ping, zase je problem ze spustis na jednom PC hru ktora ma tri aktivne spojenia a proti tebe sa biju tisicky paketov z toho torrentoveho stroja brata ktory taha thebesthorsep0rninthew0rld.mkv a zaroven ho zdiela s dvesto postihnutymi z celeho sveta...
chapes... daju sa tam robit nejake veci ale zazraky na pockanie uplne nie. A to nie je problem Mikrotiku to je prieser TCP/IP platformy ako takej.