IOS alebo android 6+

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
kostra
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Dec, 2016, 14:14

IOS alebo android 6+

Príspevok od používateľa kostra »

Čaute chalani . Už dlhšie sa pohľadávam s myšlenkou zakúpiť Iphone na bežne užívanie , i phone ma pekne fotky 4K vidieo a podobne .
Celkom ma to láka len neviem .-) viete mi pomoct s rozhodnutim sa ?

Rozmyslal som nad 5 SE alebo 6 a medzi smartphonom nexus alebo G5 . vyberat budem v orange

Vopred dakujem
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: IOS alebo android 6+

Príspevok od používateľa HellAngel »

AK chces na fotky, pozri si nejake porovnavacie recenzie. Priatelke som kupil 5SE, kvalita fotiek v pohode, ale nic z coho by som padol na zadok. ALe to iste android. Ked je pekne svetelne pocasie alebo dobra svetelnost, tak skoro kazdy telefon aspon v strednej strriede dokaze spravit pekne fotky/video.
Skor byt tebou by som sa rozhodoval IOS vs Android.
Ovladanie IOS je hlavne cez iTunes, ked sa snim naucis robit, tak si myslim ze budes pokojny. System je dost uzavrety pre pouzivatela. Ma to svoje vyhody ale aj nevyhody
Android je opak IOSu, otvoreny system, kde si robis skoro cokolvek.
Mne osobne ios nevyhovuje, nema widgety, nastavenie vlasnej melodie/pesnicky ako zvonenie je cez kosice, vseobecne je ten system pre mna moc uzavrety. Ale mojej polovicke zase vyhovyje, nepotrebuje serepeticky ako ja na obrazovke. byt tebou siel by som si osahat oba telefony a skusit si, co ti viacej trochu vyhovuje
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Príspevok od používateľa isildur »

Kedysi bol android daleko za ios ale teraz tonuz neplati. Dnes som akorat predal Iphone 7 a idem ipat na android. Kazdy system ma svoje vyhody a neda sa teraz uz povedat ktory je lepsi.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

iOS ma obrovsku vyhodu v optimalizacii a tym padom aj vykone...a vzdy ju bude mat kym sa aj android telefonov nebudu vyrabat len zo 4 modely, ako iPhone. To sa potom optimalizuje s prstom v zadku :-)
Inac pouzitelnost je u oboch uz takmer rovnaka.
Ako tu uz bolo napisane, v androide a da vrtat do aleluja. Ale realne, kto okrem 14r pubertakov, ktori musia mat tie cool 4D ikonky co same tancuju ( a podobne zbytocnosti) toto uvita? Normalny clovek na to nema cas a je mu to jedno. A OS vyzera dobre uz v defaulte.
Tiez som premarnil kopu casu nad podobnymi kravinkami.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ja nemam 14 a furt sa vrtam v telefone, nemyslim len flashovanie ROM. Som clove co mi vadi stereotip a prisposobujem si veci, mam widgety na kalendar, mail,pripomienky, batman hodiny :). Kazdemu chuti nieco ine. V tomto je hlavne rozdiel medzi IOS a Androidom. Vykon, neviem podla coho by som to meral, antunutu je benchmark. SKor je podstatny beh systemu, tu prehrava android. Ani nie koli systemu ale koli vyrobcom, xy zariadeni a malo co uplne vyladene, plati teda hlavne pre low end telefony, ktori vyrobcova chrlia vo velkom a podpora ziadna.
Treba si osahat oba systemy a vybrat si co cloveku lepsie pasuje.
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Príspevok od používateľa isildur »

Treba ale povedat ze vacsina androidov funguje v podstatne vacsom rozliseni ako sucasne iphone. Takze je jasne ze ze vypoctovy vykon bude mat ios vacsi. Mne pride skor apple, nie ako najlepsi telefon ale skor akonprestiz/znacka ze nato mam.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ale v com je vykonejsi? ja na telefone nepocitam stiepenie atomu. Ked poronam modely v rovnakych cenovych urovniach, tak vykonovo su na rovnakej urovni, nie je nic co by nespustil android alebo IOS. Skor je fakt, ze na androide za polovicnu cenu, dokazem ziskat rovnaky HW a vykon ako na zariadeniach s dvojnasobnou cenovkov, ale to sa bavime skor o cinskych znackach.
TO ze u nas je iphone dizajnovka typu ja na to mam, je bohuzial fakt. Drviva vacsina uzivatelov iphonov nema telefon koli systemu (vacsina ani nevie aky system tam je), ale len koli tomu ze je to iphone a stoji 800e. Na druhej strane sa toto zacina dian aj u androidov, pekny pripad s7 edge. Skor momentalne davam prednost cinskym znackam, kde za 300/400e sa daju zohnat TOP modely s top HW.
Mne sa z iphone paci prave ta 5SE, celkom by som si na to aj zvykol, maly, kompaktny, ale ta cena.
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

HellAngel napísal:Drviva vacsina uzivatelov iphonov nema telefon koli systemu (vacsina ani nevie aky system tam je), ale len koli tomu ze je to iphone a stoji 800e.
co si vsimam okolie tak vela ludi si kupuje 5tku/5sko/6tku kvoli tomu lebo ich uz nebavia nespolahlive androidy ktore po roku, dvoch pouzivania uz nemaju ani podporu aplikacii, bezny uzivatel nechce riesit taketo keketiny, chce mat spolahlivy , co najjednoduchsi telefon tak si bud kupia z bazaru pouzivany iphone alebo ak nato maju tak novy.. vsimam si to uz dlhsie a sam rad odporucim kupu iphonu ak su nato financie a zatial mam velmi dobru spatnu odozvu a nevracaju sa dani jedinci naspet na android.. btw nemam problem ani odporucit android, ale zo skusenosti radsej iphone pre normalneho bezneho pouzivatela mobilu ;) .. ale detom sa urcite paci viac android lebo tam ma kopec veci ktore na ios nie ;) .. a velmi malo podobne ako HellAngel, ktori vyuziju potencial androidu a vyhovuje im , nech sa paci, aspon dakto vyuzije ten potencial otvoreneho a dostupneho systemu :) , teda ak neratam tie deti a pubertiakov kvoli ikonkam, craknutym alebo akym vselijakym hram a aplikaciam a podobne..
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ale podporu akych aplikacii?

pouzivam do 10 aplikaciia a myslim, ze vsetky bezia este aj na 4.x androidoch
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

neviem ti presne napisat ake, ale pametam si ked som este ako zalozny mobil mal android 4.4. tak uz tam neslo kopec veci a to je uz rok, dva dozadu.. btw veduci v praci ma tablet asus transformer a ma tam nejaky 4kovy android a predvcerom sa mi stazoval ze ako tam dostane novsi android lebo ze appky nemaju uz podporu a ked som mu zacal hovorit o roote a hladani rom tak tiez asi prejde radsej na apple.. takze viem ze nie som jediny komu toto vadi...
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

Ked chces seriozne pouzivat telefon, tak iphone, vsetko ide ako ma, nic neseka, aktualizacie sa pravidelne objavuju niekolko rokov. Nie ako android, sotva par modelov sa RAZ aktualizuje na vysiu verziu a dovi dopo. Ale ked si potrpis aby ti telefon zvonil ako ty chces a chces si tam ladovat vlastne mp3 tak sa iphonu na 100 honov vyhni lebo osedivies. Foto robi solidne. Cena, kurna vysoka, kebyze to nezozeniem za par susnov, tak sa im na to mozem.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ale no, zas nevrav, ze sa da pouzivat iba iphone. To by som neviem co robil s tym telefonom, kedze mesacne prevolam <5 min.
Ale samozrejme je pravda, ze to ako funguju aj relativne starsie iOS zariadenia je oproti par rocnym droidom riadny rozdiel.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

ja mal na mysli z dlhodobeho hladiska. Taky iPhone 5S tu je uz odkedy a vsetko na nom fici ako ma, neseka, je aktualizovany. Ktory android z toho roku kedy bol uvedeny iPhone 5S moze povedat, ze ma najnovsiu aktualizaciu? Proste iPhone kupis a pokial nie si iFanatik (co musi mat vzdy najnovsi model) tak ten telefon mozes roky spolahlivo pouzivat.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ad 5S, tak minule sa praveze kamarat stazoval, ze uz sa pomaly zasekava a teda rozmysla nad upgradom (alebo ma len 5?, neviem proste tu malu srandu)

ale tak kazdy si musi povedat, ze co je pre neho dlhodobe hladisko, napr. 5S je s nami od 09.2013, aj ked sa to nezda to bolo pred skoro 3.5 rokmi, co uz je podla mna dost, ked priemerny cas vyuzivania telefonu u nas /od dob pausalov/ je cca 2 roky.

a zas najnovsi system nemusi byt az taka modla /ano security problemy beriem/, do teraz som bezal na pomaly androide 4.2 a vsetko slo v pohode a pritom uz kamarati behali s 6.0

jedine co iphonom kvitujem je to, ze drzia cenu jak priklincovane :D
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

To že IOS je plynulejši oproti androidu už nie je pravda . mal som možnosť porovnávať tieto systémi v bežnych podmienkach . Iphone takisto danu stranku na nete alebo aplikaciu v systémeme neotvori v stotinach sekundy . dnešné android systémi sú narozdiel od starych verzii už pekne odladené a záleži hlavne na vyrobcovi telefonu ako odladil systém . ja som mal možnosť mať ešte staršie sonyčka ako napr. ARC S . tam bol limitujúci faktor ešte HW . 1 GB ram to proste na android nestači a o tom jednojadrovom procesore nebudem ani písať . Na android treba minimalne 2GB ram aby to išlo plynule ( porovnal som naživo už viacero telefonov ,viem čo píšem ) aspoň teda čo sa týka dlhšieho obdobia . procesor to chce idealne 4-jadro . ak sa toto splni na bežné aplikacie a surfovanie to je parádné a ak si dal vyrobca telefonu zaležať tak radosť robiť . IOS je pre mňa strašne otravny čo sa týka nutnosti mať itunes . to by som nezniesol s tým pracovať + obchod v IOS ma dosť malo aplikacii v porovnani s android marketom hlavne tie free . čo sa mi pči že poslednou dobou sa už aj do strednej triedy dostali veľkokapacitné baterie , takže som siahol po 4000 mAH a je to citieť :) . iphone majú podľa mňa vyhodu len v tom že majú parádné spracovanie . To je skratka na vysokej urovni ale aj to stoji prachy . Ja osobnesom bol od mala zastancom Symbian telefonov a vždy som veril že majú veľkú buducnosť . potom prišli na trh prve androiďatá a symbian začal byť v porovnani s nimi nedokonalejši , pomalšie sa vyvijajúci , zastarali , komplikovaný málo rozšíreny systém . Dlho som odolával a držal sa jedného z posledných modelov Nokia Xpress music 5530 tuším ktorú mi neskôr jedna osoba oprala a to bolo teda nakopnutie poobzerať sa po nejakom androide keďže naberal na popularite a bolo jasné že pôjde do čela obľubenosti . Obecne sa hovori že IOS je skôr pre uživateľov ktorý sa v tom nechcu rýpať takže hlavne ženy a preto by som to odporučil ženám ale na druhej strane , ja poznám tak malo ľudi s iphonmi a tak malo som s nimi v kontakte že keDˇsa bejvalej niečo dodrbkalo alebo chcela niečo vyšpekulovať na tom trvalo strašne dlho kým sa čosi podarilo vykúmať . kdežto mama čo ma android telefon a niečo potrebuje tak sa viem oveľa rychlejšie zariadiť a zorientovať . preto by som najradšej každému o známemu dporučil android , lenže ženy to dokažu tak skomoliť :D tým radšej ten Iphone a je pokoj .

EDIT: ešte taká malá zaujmavosť :D ženská mala tušim iphone 5s a na ňom sa nedal vypnuť zvuk spušte foťaku - údajne to bolo pre japonský trh a tam to bolo zákonom dané , kôli tomu že nadržany chlapi fotili ženám kundičky spod sukni :D :D to ma dorazilo
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430

Návrat na "Nákupná poradňa"