IOS alebo android 6+

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Re: IOS alebo android 6+

Príspevok od používateľa dargy »

Ked uz tu o tych uhloprieckach, ja frcim na sonycku z3c a nic mi na tom foune nechyba, jedine kvalitnejsi fotak ale na to si ja nepotrpim. Ale ta moja 4,6 mi padne do ruky ako serbel na rit. A nemozem sa stazovat na vykon, vydrz. Ani nechcem iny, idem hi este zreklamovat, aby pomenili veci ako krytky, kryt sosovky stoji zaprd kedze uz raz menili v zaruke a furt je zosuchany, a ziara na fotkach nenormalna.
Ja ios velmi nemam rad. Ci na pc alebo telefone mi pride omedzujuci ked ma nutia nieco robit tak a onak. Vsak som na aplle notebooku nevedel cd vypalit....lol. A ked som zacal s itunes robit, myslel som ze zosediviem. Nic pre mna.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

na kazdom OS sa to musis naucit, pretoze aj linux ma ine appky ci postupy v niecom :-)
tiez som podobne uvazoval ked som sa rozhodoval ci prejst na apple. nakoniec vyhralo to, ze system bezi rychlo, je mrte optimalizovany a vsetko tam skratka funguje. Ze si mozem menit na androide 3x denne ikonky, flashovat ROM, ci vrtat sa v konfigurakoch androidu je nepodstatny zrut casu, a clovek to realne robit nepotrebuje. Iste, tu moznost mas, ale...kupujes fon kvoli moznosti daco robit, co na 80% nikdy nespravis, alebo kvoli tomu aby si ho pouzival?

Posledne ma android nastval tym, ze mi na P8 lite 2x za sebou cez noc vymlatil baterku. proste systemu drblo a neuspaval sa. baterka sla za par hodin v noci z 70% na nulu. najviac zrali google services a skus to vypnut...fon bude nepouzitelny. tak som zabil pol dna googlenim, ze ake byvaju mozne problemy na P8 lite a moznosti rieseni, nech ma to neprekvapi. nainstaloval som nejake sledovatka na baterku, nech viem, spravil niekolko krat restart fonu a vyzera to ze je klud.
Pritom vo fone nemam ziadne zruty energie ako FB appku, len raz za 15min sa to pozera cez exchange na maily. Inac su tam len default appky, zbytocnosti som povypinal podla navodov na nete, atd. Nemam problem, ked mu nesibe, aby vydrzal aj 3 dni.

No si neviem predstavit ze si toto kupi nejaky menezer alebo vytazenejsi clovek co nema na apple a potrebuje vykonny android na pracu. rano sa zobudi, potrebuje zavolat/pracovat...a toto sa mu stane. By ho urcite porazilo.

Najprv mi daco podobne tiez robila neustale zapnuta wifi. Som zvyknuty ze ju mam stale zapnutu. Ale ze dovoli telefonu ist do deep sleepu ked je len tak na stole. A automat. sa pripoji ked ho prebudim a pouzijem. Ale v androide zase nedovolila z nejakeho dovodu systemu zaspat, tak vymlatil baterku. Proste divne.

U apple taketo daco vobec riesit nemusim, a ani som za 3r+ co mam iP5 nikdy neriesil, na ziadej verzii iOS od 6.1.3 az po terajsiu 10.2. Wifi mam stale zapnutu, iP5 vydrzi bez problemov cca 2 dni.
Daco takto elementarne proste musi byt nepriestrelne vychytane. Inac sa fon neda pouzivat, ked realne vydrzi 4h, lebo nejde do deep sleepu. A ani nieje moznost aku uzivatela informovat, aby to dal napr na nabijacku, nez google svoje services opat updatne, alebo OS dostane rozum. A aby nezostal bez fonu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

neviem s nicim takym som sa este nestretol za tych 6+ rokov s androidom :D
//resp. stalo ale to bola HW chyba ked sa pokazil usb konektor a myslel si, ze sa zacina a prestava nabijat takze svietil displej stale

vydrz mam pri 4000mAh cca den, ale nonstop 3g+wifi, samozrejme vsetky mozne aj nemozne push notifikacie bezia
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

praveze som nasiel podobnych haluzi celkom dost popri googleni, nielen u huawei fonov.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Tak zas to neprehanaj s tou ios bezchybnostou. Uz par krat apple vydal update, ktory robil blbosti. A battery drain tiez nie je pre ios telefony uplne neznamy pojem. Za paskvil s androidom nemoze ani tak google, ale to, ze dovoli vyrobcom upravovat system podla svojho. Ako som pisal vyzsie, skuste nexus a cisty droid, to je ina kava
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

JJ uz som mal nexus 5. Super kava. Uz je v kosi po 2x rma.
.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Lol :facepalm: hodnotim system, nie to ze sa moze pokazit. Pokazit sa moze cokolvek. Tu ide skor o to, ze hodnotenie androidu po zasahu super vyrobcoch nie je dobre. Pretoze casto spravia z toho systemu paskvil.
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Presne tak.

Plastove vyhotovenie k hovnu, lingali tlacidla, prehrieval sa, na baterke vydrzal kratko. A teraz k tomu odladenemu androidu co zral vela ram - nutne casto restartovat, crashovali appky pernamentne... A za rok padla cena o polku.

Podla mna to horsie nebude. Viac cisty droid ani nahodou. A vlastne ziaden android uz viac nie. Stacilo uz od donutu.
.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ano t je suepr, hodnotenie systemu podla 1 vadneho kusu :) a ked ti tak vadil plast, tak naco si si ho kupoval?

ale ten flame je zbytocny. Ak niekto chce ist cestou ktoru mu vyslovene naditkuje vyrobca, OK. Ze nemoze dolava ani doprava, jeho vec. Ale ze ja chcem vymenit olej kazdych 10t km v aute, aj ked vyrobca udava zivotnost 30t km, je moja vec. Ja som nerad obmedzovany a android ma neobedzuje nijako. To iso je uzavrety system a mozete ho pouzivat akurat tak, ako je pisane v navode. Je to jeho vec
ako ios tak android ma sovje +/-
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa srebalat »

tak zase kvalitu vyhotovenia applu nemozte zapriet, tam sa nechytaju ani zdaleka plastove androidy(cest vynimkam, S6/S7 edge, atd), ale ani tieto vynimky sa tak uplne nechytaju, preco? najvacsia neduha je microUSB, ktore je ovela nachylnejsie na "vyloganie sa" ako lightning na apple, nevidel som zatial ani jeden ktory by vypadol, vylogal sa a podobne, kdezto android tym trpi snad kazdy, este aj vlajkove lode(mne sa to vylogalo aj na s7 edge aj s6 edge, aj vsetkych ostatnych a deje sa to v okoli dost hojne).. nemam samozrejme odskusane (ani okolie) vsetky telefony, ani nepisem ze sa to deje u kazdeho, ale ze je to casty jav a casto krat sa to neda len tak uz prilepit/pripajkovat, tzn. opravit na doske a telefon moze ist do srotu ;)
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ja mam skor problem s microusb kablami nie portami... neboj nic type C ide :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Marek125
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46

Príspevok od používateľa Marek125 »

Dokaze clovek uz do Iphone dostat inak veci ako cez ten trápny Itunes? Ja sa len tak pýtam dlho som iOS nesledoval a moj posledny fon bol IP 3Gs a v tej dobe to nevedelo ani prehrať film z netu. Iba jeden formát a to bolo vsetko je tomu aj teraz tak?

EDIT: k tomu MicroUSB ja som na vianoce dostal taketo nieco a je to uplne super kedze používam gumene puzdro na fone tu koncovku nieje ani vidno a STOP viloganym konektorom :D http://s.aliexpress.com/3UVrIbyy
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano, filmy, hudbu a pod. iba cez itunes.
system sa nezmenil od 3gs nijak.

skorej je vtipne, ze kazdy vyrobca android fonu musi mat ten svoj synchro softik, inac by asi neboli dost cool a nemali dost velkeho bimbasa :D
na co je daco take vobec dobre, ked na vsetkom je pod upravenou grafikou schovany jeden a ten isty android OS?

neviem co ma kazdy s itunes nejaky problem...za 3r+ co pouzivam iP5 mi zblbol len asi 2x - nedetekoval fon. stacil reinstall itunes a ide ok az doteraz. zo toho co som vysledoval tak pravdepod. siblo apple ovladacom co prichadzaju s itunes a system videl fon ako nezname zariadenie.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

shiro napísal:Preco je taky problem vyrobit 4" android osemjadro s 2GB RAM, kedze technicky to ziadeny problem nieje? Tuna vyborne apple zaplatal medzeru s iphone SE = iphone 6s so 4" displejom. V shopoch sa po nich len tak prasi.
No, technicky to problem je. Pri mensom tele mas dve problemy - odvod tepla (Apple A9 je stale iba dualcore) a kapacitu baterie (mensie telo = mensia bateria). No a nakoniec dobre navrhnuty 5" telefon nie je az tak vacsi nez 4" iPhone SE - ten je velky 123.8 x 58.6 x 7.6 mm, zatial co napriklad 5" Lumia 640 je velka 141.3 x 72.2 x 8.8 mm, podobne ako 5" Moto G (3 gen) s velkostou 142.1 x 72.4 x 11.6 mm, nehovoriac o 5.5" LG G3 s velkostou 146.3 x 74.6 x 8.9 mm, teda takmer tolko isto ako vyssie uvedene 5". To seriozne ludom vadia necele 2cm na vysku a 1.5cm na sirku ?

@shiro: Synchronizacny software je u Androidu +/- nepotrebny. Na hudbu/video mas kopirovanie cez MTP, specificke utility su iba na flashovanie systemu, co ale takmer nikdy nepotrebujes, kedze v drvivej vacsine pripadov ti pride aktualizacia do systemu priamo (OTA). Z mojich Android telefonov som flashovaciu utilitu pouzil na jedinom - LG G3, kde je flash jediny sposob ako dostanes oficialny Marshmallow.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

zasa na maly display nepotrebujes velke rozlisenie a snapdragon 835 so 6GB RAM. ak mas nejake rozlisenie 1280x720 (stale v phode aj pre 5") tak ti staci nejaky snapdragon 6xx a 3 GB RAM. ale 4" sa mi zdaju byt fakt hodne malo, a dovolim si tvrdit ze iPhone SE sa dobre predava kvoli cene a nie velkosti. 4.6 normalny ajfon je stale dost kompaktny a pritom vyrazne lepsie pouzitelny
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)

Návrat na "Nákupná poradňa"