Raspberry pi 3
Raspberry pi 3
Zdravim vas priatelia,mohol by ma niekto oboznamit s Raspberry pi 3? Naco sa to pouziva?
Videl som aj ze boli spojene 4 a tak to frcalo. Moze to sluzit ako normalne pc? Daju sa na tom hrat hry? Proste čo to je
Ospravedlnte ma ale fakt sa dotoho nevyznam
bol by som velmi vdacny za kazdy komentar a za kazdu informaciu o tejto veci.
Videl som aj ze boli spojene 4 a tak to frcalo. Moze to sluzit ako normalne pc? Daju sa na tom hrat hry? Proste čo to je
Ospravedlnte ma ale fakt sa dotoho nevyznam
bol by som velmi vdacny za kazdy komentar a za kazdu informaciu o tejto veci.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Raspberry pi 3
ja mam doma dve este z prvej serie a tiez som na to neprisiel skusal som na nom multimedialne centrum, audioserver, domaci cloud, aj teplomer, precital kopu clankov na vyuzitie ale nic mi z toho nepripadalo extra uzitocne
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
je to miniaturny pc, moze sluzit ako normalny pc, ale samozrejme je to velmi male == malo vykonu, teda nic moc PC
hry si velmi nezahras
brat to ma napojene v starej TV kde to sluzi ako nahrada za smart funkcie novych TV, tj prehrava si filmy zo sietoveho disku, youtube a pod.
da sa to vyuzit aj rozne inak, viacmenej to co molnart napisal sa da stym robit, samozrejme to nie je nejak extra vykonne ale niekomu to moze dostacovat
hry si velmi nezahras
brat to ma napojene v starej TV kde to sluzi ako nahrada za smart funkcie novych TV, tj prehrava si filmy zo sietoveho disku, youtube a pod.
da sa to vyuzit aj rozne inak, viacmenej to co molnart napisal sa da stym robit, samozrejme to nie je nejak extra vykonne ale niekomu to moze dostacovat
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Pri 3 je super, momentálne používam ako mediálne centrum k televízoru. Ohľadne hier, žiadne 3D hry si nezahras ale môžeš spojazdniť old hry z amigy a podobne. Za tie peniaze zaujímavá krabicka
hry: https://retropie.org.uk/
vacsinou RPI pouzivam na pustanie filmov, rozpravok pre malu z NAS. Velka podopora kodekov. Este youtube, hudba. Mam tam spusteny archiv JOJ, markiza, ulozisko filmov sosac (obrovska databaza filmov v cz). mal som predtym xtreamer ako medialne centrum, ale rpi3 ma daleko viacej moznosti
vacsinou RPI pouzivam na pustanie filmov, rozpravok pre malu z NAS. Velka podopora kodekov. Este youtube, hudba. Mam tam spusteny archiv JOJ, markiza, ulozisko filmov sosac (obrovska databaza filmov v cz). mal som predtym xtreamer ako medialne centrum, ale rpi3 ma daleko viacej moznosti
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Chcem sa ešte spýtať zvýšil by sa výkon a oplatilo by sa to kebyže prepojím napr. 4? ( https://www.youtube.com/watch?v=oe-S_5oPZfs&t=86s )
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Čo na tom chceš robiť?
Za cenu 4rpi postavis Pc s vyšším výkonom
Za cenu 4rpi postavis Pc s vyšším výkonom
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Raspberry je dobre, ako low cost flexibilne (rozumej tomu dobre updatovatelne) multimedialne centrum, ako nahrada za multimedialne skatule. Existuju aj linuxove distribucie, ktore umoznuju bezne pouzivanie, ako pocitac (jednoduchy text. editor, browser . . . ), ale rychlost je tak tragicka, ze nema zmysel sa tym zaoberat.
Neviem, ako si predstavujes, ze "len tak" prepojis viac tych dosiek a budes mat n-nasobny vykon. Muselo by byt tak koncipovane to zelezo a k tomu aj nalezita soft. podpora. O nicom takom neviem, ze by existovalo.
Neviem, ako si predstavujes, ze "len tak" prepojis viac tych dosiek a budes mat n-nasobny vykon. Muselo by byt tak koncipovane to zelezo a k tomu aj nalezita soft. podpora. O nicom takom neviem, ze by existovalo.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
urcite sa prepojit daju na nejake distribuovane vypocty a pod., otazka ako to vyuzujes za domacich podmienok.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Je to nezmysel za tú cenu, to je skôr pre zabavu
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
aku appku na tom pouzivas ? plex ? alebo aky plugin je na archiv tych dvoch bla bla stanic ?HellAngel napísal:Pri 3 je super, momentálne používam ako mediálne centrum k televízoru. Ohľadne hier, žiadne 3D hry si nezahras ale môžeš spojazdniť old hry z amigy a podobne. Za tie peniaze zaujímavá krabicka
______________________________________________________________________________________
ja mam banana pi s Open Media Vault, teda ako male NAS s cloud funkciami. Vyhoda oproti RPi je, ze ma SATA port, na ktory je pripojeny priamo disk a na nom bezi cely OS aj ulozisko. (len boot script ide z microSD, tym padom ma OS ovela vacsiu odozvu, kedze ma rychlejsi storage.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Používam kodi. Nastavenie a pridávanie archívov je uplne jednoduché, ponuka to rovno kodi. Os beží z SD, ale všetko filmy, hudba, foto mám na nas. Rýchlosť systému je výborná. Predtým som mal xtreamer s androdiom, tam som mal priamo HDD, ale pi mi príde lepšia voľba, hlavne kvôli možnosti dať si systém podľa požiadaviek a obrovskej základní fanusikov
pozri napriklad na matfyze na cviceniach co na tom robia http://dai.fmph.uniba.sk/~siska/embeddedlinux/