Nepodporovane DDR3 RAM ?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Nepodporovane DDR3 RAM ?
Ahojte,
Tuzil som po novych RAM a teda som si ich zaobstaral, mozno trochu hlupo ale prosim o radu.
MB: Asus P5Q3 Deluxe Wifi AP, P45, LGA775 DDR3 1600Mhz, podla Asusu pri OC do max 2000Mhz ( ano viem stara doska).
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400
Nove RAM: Corsair 16GB (2x8GB) KIT DDR3 2133MHz CL11 Vengeance Pro
SPD pri tych ramkach je 1333 Mhz, tak som cakal ze to pojde, nic, z PC nedostanem ani beep. Skusal som rozne varianty co som sa docital na googli.
teda, zapnut iba jeden modul, oba, iny slot, zalozit staru, v BIOSe nastavena najnizsia mozna freq pri zachovani default FSB, teda 667Mhz, zalozeny novy modul, napajanie pre ram max 2.2V nastavene a stale ani beep pri starte.
Vie mi niekto povedat prosim kde som urobil pri kupe chybu ? Kedze som tieto bral s pocitom "rezervy v Mhz" ( starym kingstonom sa vobec nepacil OC).
Alebo ci tu je sanca ich spojazdnit v mojom aktualnom setupe. Este som sa docital, ze by som mal skusit pridat napajanie pre NB, no to vyskusam az po praci. Ale pride mi to zbytocne a mam pocit ze je problem asi niekde inde.
Dakujem vopred.
Tuzil som po novych RAM a teda som si ich zaobstaral, mozno trochu hlupo ale prosim o radu.
MB: Asus P5Q3 Deluxe Wifi AP, P45, LGA775 DDR3 1600Mhz, podla Asusu pri OC do max 2000Mhz ( ano viem stara doska).
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400
Nove RAM: Corsair 16GB (2x8GB) KIT DDR3 2133MHz CL11 Vengeance Pro
SPD pri tych ramkach je 1333 Mhz, tak som cakal ze to pojde, nic, z PC nedostanem ani beep. Skusal som rozne varianty co som sa docital na googli.
teda, zapnut iba jeden modul, oba, iny slot, zalozit staru, v BIOSe nastavena najnizsia mozna freq pri zachovani default FSB, teda 667Mhz, zalozeny novy modul, napajanie pre ram max 2.2V nastavene a stale ani beep pri starte.
Vie mi niekto povedat prosim kde som urobil pri kupe chybu ? Kedze som tieto bral s pocitom "rezervy v Mhz" ( starym kingstonom sa vobec nepacil OC).
Alebo ci tu je sanca ich spojazdnit v mojom aktualnom setupe. Este som sa docital, ze by som mal skusit pridat napajanie pre NB, no to vyskusam az po praci. Ale pride mi to zbytocne a mam pocit ze je problem asi niekde inde.
Dakujem vopred.
Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?
memory support: 4 x DIMM, max. 16GB
z toho mi vychadza ze podporuje max 4GB moduly..
-
- Používateľ
mosqa napísal:memory support: 4 x DIMM, max. 16GB
Cauko,
Dakujem za info, ja som to neratal takto ale dava to zmysel.
Vies mi este poradit ohladne tej freq ? Ci to chapem spravne a teda mozem kupit 4x4GB 2133Mhz ktore by bezali samozrejme pod 2000Mhz ?
Kedze moja skusenost s aktualnym setupom RAM pri OC nieje dobra, a po prestudovani mnoho for s tou temou som zistil, ze to proste nieje dobre
Kazdopadne dakujem
v tej vyssej rychlosti problem nebude ale ako sa to bude spravat pri OC ti uz nepoviem kedze tomu sa nevenujem..
-
- Používateľ
uz som to nasiel aj v navode a teda 4GB max na slot, nenapadlo ma to.
Super, tak teda objednavam druhe a dam vediet ci mozeme lock.
Dik.
Super, tak teda objednavam druhe a dam vediet ci mozeme lock.
Dik.
-
- Používateľ
Ahojte,
Tak vyskusal som tie iste len 4GB, teda konkretne som zalozil 2x4GB a znova ani beep. Nastavil som podla starych 1333mhz, zalozil nove,jeden modul, oba, orandzove sloty jak pise knizka pre better performance a nepohol som sa dalej.
Neviem vie mi niekto odporucit co by tam mohlo ist ? alebo zamknut tento topic a ozvat sa v nakupnej poradni ?
Dik za kazde info.
Tak vyskusal som tie iste len 4GB, teda konkretne som zalozil 2x4GB a znova ani beep. Nastavil som podla starych 1333mhz, zalozil nove,jeden modul, oba, orandzove sloty jak pise knizka pre better performance a nepohol som sa dalej.
Neviem vie mi niekto odporucit co by tam mohlo ist ? alebo zamknut tento topic a ozvat sa v nakupnej poradni ?
Dik za kazde info.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
skusal si vymazat bios cez CLRCMOS jumper, a tak spustit PC?
tiez som mal problem na uplne inej lepsej MSI Gameing doske so spustenim PC po kupeni novych RAM
nechaj tam jednu novu, vypni napajanie, vymaz CMOS, a skus spustit PC... ak nepojde, skus druhy slot, a opat vymaz CMOS..
neverim, ze sa ti to nespusti.
so starymi ide normalne?
BIOS mas najnovsi?
tiez som mal problem na uplne inej lepsej MSI Gameing doske so spustenim PC po kupeni novych RAM
nechaj tam jednu novu, vypni napajanie, vymaz CMOS, a skus spustit PC... ak nepojde, skus druhy slot, a opat vymaz CMOS..
neverim, ze sa ti to nespusti.
so starymi ide normalne?
BIOS mas najnovsi?
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
cauko,
dik za prispevok, uz som ich chcel zajtra vratit, neresetoval som CMOSku, akurat ked som vybral tie prve a zalozil stare na dalsi den tak sa nieco stalo.
Corruptol sa BIOS, nastastie doska ma recovery featurku tak sa to fixlo, len teraz musim urobit update na najnovsiu ver (nieco z roku 2009).
Ja som tiez neveril ze sa to nespusti no nespusti, idem ich vyskusat zalozit a resetnut CMOSku.
EDIT: nic ta nadej co si mi dal prave testom s mazanim CMOSKy zhasla. Nejde to ani tak, neviem.
dik za prispevok, uz som ich chcel zajtra vratit, neresetoval som CMOSku, akurat ked som vybral tie prve a zalozil stare na dalsi den tak sa nieco stalo.
Corruptol sa BIOS, nastastie doska ma recovery featurku tak sa to fixlo, len teraz musim urobit update na najnovsiu ver (nieco z roku 2009).
Ja som tiez neveril ze sa to nespusti no nespusti, idem ich vyskusat zalozit a resetnut CMOSku.
EDIT: nic ta nadej co si mi dal prave testom s mazanim CMOSKy zhasla. Nejde to ani tak, neviem.
-
- Používateľ
Caute,
RAMky som uz vratil, takze mozeme lock, neporiesil som to, neviem preco to nejde...
Ajtak dakujem za podporu.
RAMky som uz vratil, takze mozeme lock, neporiesil som to, neviem preco to nejde...
Ajtak dakujem za podporu.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Príliš nové ram
Problém je ds vs ss, dokonca aj počet čipov môže vadit
Skorej staršie bazárové ktoré su rovnaké/podobné ako tvoje
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
dexterav napísal:Príliš nové ram
Dik, tiez si myslim, ze je problem ze su nove. Nic, presla ma teraz chut na nove RAMky, lietanie do obchodu a robit si pozicovnu z predajcu.
Necakal som az taku srandu, ak, tak sa ozvem v nakupnej poradni a snad nieco najdeme
PS: bazar lustrujem len tu na fore a aj to len sem tam takze mi moze premna vhodna ponuka lahko ujst.
Dakujem kazdemu za support.