M2 SSD
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: M2 SSD
tak za mňa je jedno ako to urobili,... či mu zaspievali riekanku alebo čo kým tam nie sú 100 stupňové teploty, tak to beriem ako opravenédexterav napísal:len to odladili
.
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
OT: je v praxi pri beznej praci poznat rozdiel oproti klasickym SATA diskom?
Benchmarky nehram....
Benchmarky nehram....
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Minimálny nezpozorovatelný rozdiel. Len pri kopírovaní veľkých súborov vidíš rozdiel.
Naposledy upravil/-a Leon v Pi 24. Feb, 2017, 20:58, upravené celkom 1 krát.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
nikto nehrá benchmarky...
záleží čo robíš, čisto len na hry asik skorej väčší ako rýchlejší
ale ked chceš na youtobe je pekné video HDD vs SATA3 SSD vs NVME SSD
záleží čo robíš, čisto len na hry asik skorej väčší ako rýchlejší
ale ked chceš na youtobe je pekné video HDD vs SATA3 SSD vs NVME SSD
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ze vraj
https://tinkertry.com/first-look-samsun ... nvme-tempstinkertry.com napísal:950 PRO goes from 148°F/64°C at idle to 175°F/79°C during sustained activity
960 EVO goes from 128°F/53°C at idle to 166°F/74°C during sustained activity
- dexterav
- Sponzor fóra gold
https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... tling-868/
nie 960 to len trvá dlhšie
ved sa len bavíme o tom že to tam je a nie že je to nejaký veľký problém
a je to v podste na všetkých NVMe ssd nielen pri samsungu, samsung mal smolu že bol zase prvý
Odar to je len čisto pri normálnych benchoch
nie 960 to len trvá dlhšie
ved sa len bavíme o tom že to tam je a nie že je to nejaký veľký problém
a je to v podste na všetkých NVMe ssd nielen pri samsungu, samsung mal smolu že bol zase prvý
Odar to je len čisto pri normálnych benchoch
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
A však sú na to karty do slotu aj s nejakým tým pasívom, keď už to niekoho trápi /mňa hej/. Pri cene tých diskov /690 Pro od 350 €/ sa to dá prekúsnuť v pohode. Napr. toto chladí veľmi fajn už aj so základným pasívom /dá sa aj vodný blok keby náhodou/
V grafoch naľavo idle, napravo load, zelený stĺpec sú teploty disku na doske, modrý cez Kingston, červený je tá sranda od Aquacomputer, veľmi slušné. https://www.tek.no/artikler/test-aqua-c ... bbe/358724
V grafoch naľavo idle, napravo load, zelený stĺpec sú teploty disku na doske, modrý cez Kingston, červený je tá sranda od Aquacomputer, veľmi slušné. https://www.tek.no/artikler/test-aqua-c ... bbe/358724
- mino_85
- Pokročilý používateľ
No ja mám grafu na 4 sloty, zvukovku a ešte by som tomu miesto našiel.
Linky pravda.
Linky pravda.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Mino, nebola by nahodou alternativa namiesto tychto predrazenych M2 chladiacich pasivnych udělátok tam proste bacnut dvojeurovy ventilator ktory sa zabrzdi na 5V alebo 7V jednoduchym prepinovanim napajacieho konektora ? Neviem preco ale mam dojem ze aktivny prietok vzduchu by mal tieto žuvačky ochladit ukrutne lepsie nez akekolvek pasivy co len rozptyluju teplo do najblizsieho okolia.
jasne ze zavisi od konkretnej dosky a jej usporiadania ako sa vymotat s tym ventilatorom, zatial vsak u mna v zivote nikdy nebol takyto problem co by ohnuta pasovina z plechu a na nej zaveseny ventilator nevedel vyriesit.
Ked polozim 300+ eur do takejto somariny, rozhodne by som to chcel mat s co najdlhsou zivotnostou ktorej teplota bez debaty neprospieva. Ventilator podla nalady cloveka, ja davam 12cm YateLoony ked potrebujem nieco lokalne pribrzdit na teplote (vratane harddiskov) ; 8cm stoja dve eura daco ; 12cm su za 5 eur a 14cm su tiez za 5eur. Pribrzdene na napati su nepocutelne pocas dna.
jasne ze zavisi od konkretnej dosky a jej usporiadania ako sa vymotat s tym ventilatorom, zatial vsak u mna v zivote nikdy nebol takyto problem co by ohnuta pasovina z plechu a na nej zaveseny ventilator nevedel vyriesit.
Ked polozim 300+ eur do takejto somariny, rozhodne by som to chcel mat s co najdlhsou zivotnostou ktorej teplota bez debaty neprospieva. Ventilator podla nalady cloveka, ja davam 12cm YateLoony ked potrebujem nieco lokalne pribrzdit na teplote (vratane harddiskov) ; 8cm stoja dve eura daco ; 12cm su za 5 eur a 14cm su tiez za 5eur. Pribrzdene na napati su nepocutelne pocas dna.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno je tu aj vec estetiky a spústa ľudí tu na fore si nebude kade tade pchať vetrone , napr aj kôli hluku
- mino_85
- Pokročilý používateľ
@ mp3turbo...
Určite priamy ofuk hej, záleží kde je slot na doske a či sa na to dá priamo fúkať, aby to bolo fakt efektívne. Nemám prehľad, ale videl som dosť veľa dosiek kde je M.2 zasadený hneď pod grafiku /teda karta to prekryje - čo je teda úplný nezmysel/ alebo medzi CPU a grafiku /tam to zas často prekryje väčší CPU chladič/ a tam je problém v oboch prípadoch to nejak rozumne ofúknuť. Pre niekoho možno aj estetický faktor by bol problém. Ale určite ak sa chce, dá sa tomu pomôcť lacno a svojpomocne. Vetrák plus nejakých tých ježkov na RAM a radič nalepiť, a teploty musia ísť prudko dole.
Toto je skôr také elegantnejšie riešenie, ale aj tam prietok pomôže, v tom ale nevidím problém ak sa to pichne povedzme hneď po grafiku. Jednak pod grafou je v skrini relatívne najchladnejšie a tiež fany na karte vtedy rozhýbu vzduch aj okolo toho pasívu, s tým jak nasávajú odspodu.
Určite priamy ofuk hej, záleží kde je slot na doske a či sa na to dá priamo fúkať, aby to bolo fakt efektívne. Nemám prehľad, ale videl som dosť veľa dosiek kde je M.2 zasadený hneď pod grafiku /teda karta to prekryje - čo je teda úplný nezmysel/ alebo medzi CPU a grafiku /tam to zas často prekryje väčší CPU chladič/ a tam je problém v oboch prípadoch to nejak rozumne ofúknuť. Pre niekoho možno aj estetický faktor by bol problém. Ale určite ak sa chce, dá sa tomu pomôcť lacno a svojpomocne. Vetrák plus nejakých tých ježkov na RAM a radič nalepiť, a teploty musia ísť prudko dole.
Toto je skôr také elegantnejšie riešenie, ale aj tam prietok pomôže, v tom ale nevidím problém ak sa to pichne povedzme hneď po grafiku. Jednak pod grafou je v skrini relatívne najchladnejšie a tiež fany na karte vtedy rozhýbu vzduch aj okolo toho pasívu, s tým jak nasávajú odspodu.