M2 SSD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: M2 SSD
toto, ze je tam synergicky efekt. Kaskady chcem chladit ajtak proste z principu, tak to nejako vyspekulovat.
Ze kolko casu ho bude mat user na 70 stupnoch ? Prieser je v tom ze 70 stupnov na povrchu cipu nameranych termokamerou znamena 90 vnutri len tak zahuci. Nie zo srandy je jeden z najvacsich progressov 960tky ten oddialeny thermal throttling, to ti je skutocne hrozna vec. Vobec nie kvoli performance throttlingu, ale kvoli bunkam samotnym - tie sa prazia jak sibnute. Samozrejme ze idu SIALENE dole so zivotnostou oproti tomu co by mohli mat.
Ved prave preto aj zacali davat tu medenu hovadinu pod nalepku, proste s tym nieco fakt museli urobit.
Hluk : samozrejme ze vetracik nebude PPC Noctua na 3000rpm.
Ze kolko casu ho bude mat user na 70 stupnoch ? Prieser je v tom ze 70 stupnov na povrchu cipu nameranych termokamerou znamena 90 vnutri len tak zahuci. Nie zo srandy je jeden z najvacsich progressov 960tky ten oddialeny thermal throttling, to ti je skutocne hrozna vec. Vobec nie kvoli performance throttlingu, ale kvoli bunkam samotnym - tie sa prazia jak sibnute. Samozrejme ze idu SIALENE dole so zivotnostou oproti tomu co by mohli mat.
Ved prave preto aj zacali davat tu medenu hovadinu pod nalepku, proste s tym nieco fakt museli urobit.
Hluk : samozrejme ze vetracik nebude PPC Noctua na 3000rpm.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
hlavne radiča, phison deklaruje okolo 125st napr ale ako to už býva pri 90st to začne trotliť takže ako píše mp3 extrrná teplota bude trocha inde ako interná
mno žeby to medené nič pomáhalo...
podľa mňa je to ako tie chladiče na ram, 1mm hrubý al pliešok , hlavne na ozdobu a aby bolo čo písať v reklamných materiáloch
mno žeby to medené nič pomáhalo...
podľa mňa je to ako tie chladiče na ram, 1mm hrubý al pliešok , hlavne na ozdobu a aby bolo čo písať v reklamných materiáloch
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno to je práve normálna teplota po prebehnutí nejakých tých markov nič viacLeon napísal:a zase koľko času bude mať bežný user ten ssd na 70 stupňoch?
ono to podľa mňa neni ani preklapivé kedže na pár cm2 je natlačená spústa výkonných vecí.
je tam vidieť že ten výkonnejší hw oproti sata3 si žiada aj svoju daň, kedže sata3 sa to netýka
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
sa mi páči ako miesto odpovedi KOĽKO dokážeš rozpísať ČO sa tam vlastne bude diaťmp3turbo napísal:Ze kolko casu ho bude mat user na 70 stupnoch ? Prieser je v tom ze 70 stupnov na povrchu cipu nameranych termokamerou znamena 90 vnutri len tak zahuci. ... bla bla bla ... bla bla bla ... bla bla bla
... čo to má spoločné s mojou otázkou ? či tam bude mať bežný user 70 alebo 90 nič nemení nato, že to tam bude mať nepatrné množstvo času
... ľudia prežili na 950kách 100 stupňov (120 vnútri podľa teba) a nikomu sa nič nestalo.
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
chcel by som vidieť ako by si ho v bežnom prostredí u-throttlil ... asi tak jak by si ho bežne aj upísal
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak napr. ja som sa stale nedokopal k tomu dat nove SSD do HTPC prave kvoli tomu, ze tie teploty su trochu divocina. Na druhu stranu, ked tam mam podporu NVMe, je mi luto davat tam klasicky SATA 2,5" SSD, aj ked viem, ze pri tej konkretnej aplikacii rozdiel v rychlosti pravdepodobne nepostrehnem. Plus by mi odpadlo tahat 2 kable, cize by to bolo vo vnutri cistejsie. Teoreticky by som tam dal kludne aj pomalsi model, mam na M.2 slote aj tak obmedzenie na 20 Gbit, ale ked dexterav pise, ze je to prast, alebo uhod . . . fakt to uz "riesim" od jesene a neviem sa rozhybat.
Naposledy upravil/-a Odar v So 25. Feb, 2017, 21:39, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno pekné 40st leto, ssd utopené pod GK nedajbože po medzi doskou a skrinkou...Leon napísal:chcel by som vidieť ako by si ho v bežnom prostredí u-throttlil ... asi tak jak by si ho bežne aj upísal
a nemusí to ani 10s trvať a ani zapisovať 500GB
- Leon
- Pokročilý používateľ
ale dexter píše hlúposti ...
šak jasne, že throttluje ten disk, ale si kukni čo by si s ním musel robiť, aby si ho uthrottlil
to je to isté jak žeby ho normálny človek upisal, ale neupíšeš ho ani keby si sa posral
šak jasne, že throttluje ten disk, ale si kukni čo by si s ním musel robiť, aby si ho uthrottlil
to je to isté jak žeby ho normálny človek upisal, ale neupíšeš ho ani keby si sa posral
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak ja píšem hlúposti ...
čo je na tom hlúposť ked to je normálne odmerané a normálne sa to rieši prídavnými chladičmi
nie každý sa len hrá, nie každý na to zapíše iba 5gb denne
čo je na tom hlúposť ked to je normálne odmerané a normálne sa to rieši prídavnými chladičmi
nie každý sa len hrá, nie každý na to zapíše iba 5gb denne
- Leon
- Pokročilý používateľ
Veď sa kukni sám na tie hodnoty čo si postol,... koľko by si musel zapísať, aby to začalo throttliť ? bavíme sa tu o normal použití ? bavíme,... a ty to tu píšeš jak keby to throttlilo nedajbože po zapnutí disku, až sú tu z teba chalani spotený a boja sa kupovať ten disk ...
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja len píšem že to tam je nič viac a narovinu keby ti to začalo trootliť bez merania vieš trt
ja som nikde nepísal že to nemajú kupovať
btw a mám dojem že zrovna odar má ten m2 na spodku dosky
tam zhorí aj sata3 pri boote
ja som nikde nepísal že to nemajú kupovať
btw a mám dojem že zrovna odar má ten m2 na spodku dosky
tam zhorí aj sata3 pri boote
Tolko komentarov s niekym kto videl ten disk iba na internete...
A iba v normalnom pouzivani.
A iba v normalnom pouzivani.
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
šak to ale všetci vieme že to throttli už cez rok a pol
... ty nepíšeš že to nemajú kupovať, veď ok,... ale chalani nemajú šajnu o čom píšeš a už sa boja,... pritom netuší, že musí vkuse kopírovať 500 GB aby mu to začalo throttliť pričom taká situácia sa mu s najväčšou pravdepodonosťou ani nikdy nestane
... to jak keby ja som teraz začal písať, že ten disk upíšeš po 800 TWB, tak pozor nato
... ty nepíšeš že to nemajú kupovať, veď ok,... ale chalani nemajú šajnu o čom píšeš a už sa boja,... pritom netuší, že musí vkuse kopírovať 500 GB aby mu to začalo throttliť pričom taká situácia sa mu s najväčšou pravdepodonosťou ani nikdy nestane
... to jak keby ja som teraz začal písať, že ten disk upíšeš po 800 TWB, tak pozor nato
.