Po nejakej dobe cca 6 rokov, nastal čas opäť sa poobhliadnuť po novom monitore, nakoľko mi môj "staručký" Dell 2209WA prestáva byť postačujúci, keďže som už od TV a monitorov v práci navyknutý na väčšie uhlopriečky

Monitor využívam skôr na zábavu (hry, filmy, net), než na nejakú profesionálnu prácu, takže sa skôr obzerám po nejakých "hráčskych" monitoroch.
Po nejakom tom hľadaní som dospel k záveru že najideálnejšia voľba by bola asi ísť do ultrawide 34" 1440p, vzhľadom k tomu že monitory nezvyknem meniť tak často, tak na ďalších cca 6-8 rokov asi ideálny a aby sa aj dostavil nejaký ten "wow" efekt... no tu nastáva trochu problém

jednak je ho potrebné niečim výkonnejším "kŕmiť" a jednak, keďže to má byť hráčsky monitor, bolo by dobré, aby mal viac než "len" 60Hz a podporoval funkciu FreeSync, (do NVidie sa najbližšiu dobu nechystám keďže má cenovú politiku takú akú má.) a môj rozpočet je do tých 700,-€.
Takže po všetkom tom vyselektovaní, som narazil na monitor od LG 34UM88C-P, a keďže tento chalanisko ho v pohode taktol na 75Hz a FreeSync rozsah zväčšil na už použiteľných 35-75Hz(pri tomto rozlíšení), mi tento monitor príde ako ideálna voľba za tých cca 560,-€.
Tak sa pýtam, či je momentálne nejaká iná lepšia alternatíva, alebo aký iný typ by ste mi odporučili, a či už pri tej veľkosti nebude lepšie ísť už radšej do curved panelu.