Zdravim vsetkych. Po par rokoch mi pri strihani videa zacina vadit nizky takt 2600K. Tak som skusil pretaktovanie. Zda sa, ze procesor znasa celom slusne vyssie frekvencie. V utilke od Asus pre MB ja taka automatika ma pretaktovanie. Bez problemov pretaktuje na 4,6 GHz a system je stabilny. Napatie je pod 1,37 V, co sa mi zda tiez slusne. Zistil som vsak, ze asi po 1-2 min. plnej zataze mi zacina padat frekvencia na 3,5 GHz (mal by mat asi 3,4 GHz, ale FB mam na 103 nie ma 100). Taktiez pada napätie. Myslel som, ze sa procesor prehrieva (teplota bola 81 - 83 st. C) a zacina vkladat prazdne instrukcie, aby sa ochladil. Co teda aj tak zafungovalo. Teplota poklesla pod 80 st.C, ale frekvencia po tych 2 minutach zataze stale lieta z 3,5 na 4,6 GHz.
Preto som sa rozhodol kupit vodnika (kupil som ho aj koli hluku). Problem sa mi ale neodstranil

a po tej 1-2 min. sa mi aj pri teplotach vyrazne pod 60 st. C procesor sprava rovnako

. Neviete niekto preco to robi, a co by bolo potrebne nastavit, aby frekvencia nepadala a drzala sa stale pri zatazi na 4,6 GHz
Zrejme robim niekde trivialnu chybu, poradte

.
Dik.
CPU Intel 2600K, MB Asus P8P67 LE, Ram 16 GB, GPU GeForce 1060, SSD Samsung 840 Pro 128 GB, Crucial M4 128 GB + 2xWD BK 500 GB Raid 0.