s tou sportkou mas pravdu, takze si mam hodit mincou do coho ist ?
inac vyjadri sa niekto k mojmu prispevku : Ne 05. Mar, 2017, 13:01

Pozrel som testy a tak nejak som to riadne zlepsenie FPS nevidel. V niektorych vybranych hrach 7700K dava o 10% viac ako 4790K (obe bez OC). Myslim ze jazierka ale dvaaju lepsie OC ako Haswell, cize tam by sa dalo nieco nahnat. Otazkou je, co je najvacsim benefitom 7700K oproti 4790K - mozno je to prave v tych rychlejsich RAM?loleqboleq napísal:Už aj 6700k oproti 4790k mala riadne zlepšenie FPS a to je rok, tak kde je to "2020 bez problemov"? Toto už dávno nefunguje, Každým novým modelom, ktorý prinesie značné zlepšenie IPC a výkonu na jedno jadro to fps bude ďalej a ďalej. Pozerať sa na CPU len ako nebrzdu pre CPU je tak včerajšie.M1ch4l napísal:Na hry si podla mna s i7 7700K vystacis do 2020 bez problemov.
Jo, ale to uz vyberas naschval specificke komponenty, plus "pouzitelnu" dosku. A Haswell by som dnes uz novy nekupoval, naco, ked mas novu platformu? Haswell co som si kupil ja v 2014 este v pohode vydrzi, ale dnes by uz bral jedine Kaby.Odar napísal:M1ch4l --> Behom minuleho tyzdna som pozeral najlacnejsiu dosku na Ryzen za 130 EUR (Alza). Uz tam cosi pribudlo - da sa kupit aj za 100 (neriesim teraz, co ma, co nema, iba cenu). RYZEN 7 1700 stoji 360 EUR. Cize v zaklade sme na 460 EUR.
Ak nechces taktovat, tak pouzitelnu dosku na 1150 kupis okolo 70 EUR. Dajme tomu i7-4790 340 EUR. V zaklade teda 410 EUR.
Takto som nad tym rozmyslal ja. Cena pamati je identicka.
Podla testov, ak budes prechadzat na 1440p, tak Ryzenu sa nemusis bat. Ale 7700K stale ponukne rovnaky alebo lepsi vykon. Mas na mysli 2560x1440? Lebo proti 3440x1440 je to dost velky rozdiel.Enzo87 napísal:M1ch4l uz som postol komponenty na intel baze ( len cakam na schvalenie prispevku strasne dlho a je to na nervy stale ) a tiez by som rad keby niekto postol to iste len na AMD strane s tym , ze doska nech uz je ok ohladne ram frekvencii, ze vraj len MSI ma s tym problem.
budem hrat na 1080p asi polrok este potom prejdem na 1440p
mimochodom preto to tak casto menim , lebo je lahsie najst kupcu kym je MB + CPU a ram v zaruke apo po troch rokoch ked uz zaruka nie je))
4,4GHz OCM1ch4l napísal:Pozrel som testy a tak nejak som to riadne zlepsenie FPS nevidel. V niektorych vybranych hrach 7700K dava o 10% viac ako 4790K (obe bez OC). Myslim ze jazierka ale dvaaju lepsie OC ako Haswell, cize tam by sa dalo nieco nahnat. Otazkou je, co je najvacsim benefitom 7700K oproti 4790K - mozno je to prave v tych rychlejsich RAM?loleqboleq napísal:Už aj 6700k oproti 4790k mala riadne zlepšenie FPS a to je rok, tak kde je to "2020 bez problemov"? Toto už dávno nefunguje, Každým novým modelom, ktorý prinesie značné zlepšenie IPC a výkonu na jedno jadro to fps bude ďalej a ďalej. Pozerať sa na CPU len ako nebrzdu pre CPU je tak včerajšie.M1ch4l napísal:Na hry si podla mna s i7 7700K vystacis do 2020 bez problemov.
Kazdopadne pri hrach, pokial nemas overkill grafiku (ako je napr. GTX 1080 na hocico pod 3MPixely), vzdy bude brzdou ta grafika. Kde by prosim ta do 2020 prisiel ten vyvoj, ze by 7700K bolo slabe na hry? Odkial? Jedina moznost ako by sa nieco take mohlo stat, by bolo keby hry potrebovali viac ako 8 vlakien. Stane sa to? Tazko. Nove RAMky myslim nebudu, a Intel tiez len tak z nicoho nic nevycaruje na Coffee Lake alebo comkolvek co bude za nim zrazu 20% nad 7700K. Nehovorim, ze to nie je mozne, len ze je to dost nepravdepodobne. A aj keby sa to stalo, tak 7700K nebude brzdou, mozno budes mat 70 FPS miesto 80. Mooreov zakon uz pred par rokmi skoncil.
1080p (v 2Mpix podobe) je skoro na konci. Coskoro sa vacsina PC gamingu presunie na vyssie rozlisenia.
Osobne by som siel do niecoho este vacsieho (aspon moj vlastny plan je prejst na ~38 inch 3840x1600 do 2019), ale zalezi na tom, kolko si mozes dovolit pustit do monitora a grafiky.Enzo87 napísal:M1ch4l mam na mysli 2560 × 1440 rozlisenie , ale stale rozmyslam nad 6700K ako nad 7700K kvoli teplotam, OC budem riesit ale nic extremne, okolo 4500 MHZ , nech mi vydrzi 2 a pol roka to pc na ultra - high detailoch a budem spokojny