mp3turbo napísal:nagyom nem-dobre hovoris.
Ukaz mi prosim akykolvek Ryzen v konfiguracii 44 fyzickych jadier zaberajuci dve účka v racku, plus este by som si tam rad narval 48 SSDciek a mal 8 PCI-Express slotov.
dik !
nem dobre ty hovoris, ukaz mi akykolvek xeon v konfiguracii 44 fyzickych jadier za cenu 5 a pol ryzenovej zostavy. Hned na to ti ja ukazem ten Ryzen
Tu sa nebavime o mega korporatnej scheme kde si mozes 44 core pchat do rackov spolu s 48 SSDckami. Uz moj socialny experiment s 2xe5 2640v4 neobstal v porovnani s pretaktovanymi 5820k. Uckove farmy som zazil iba v u ex-zamestnavatela v zahranici, ale to bola firma o 150 ludoch. Nie tot Jarino, ktory dal este rozpocet na 1700 + cosi. A dovolil by som si vyjadrit lahku pochybnost, ze to "cosi" by mohlo obnasat rozdiel medzi 1700 europenazi a obstavacou cenou toho racku.
Naples jak pise Kamil pridu tusm v polovici roku.
edit: keby sme sa mali takto hrat , potom mozeme rovno skocit do zopar Tesiel, ktore upracu aj 44c 2U rack do smutku.
edit2: takto pred ryzenom bolo asi best bang for buck 5820k a potocit na tie 4 ghz mozno 4.2 to bolo este take bezbolestne. Teraz veru tazko nieco intelacke postavit proti 1700@3.9/4GHz. Prosim ber v ohlad ze sa tu bavime stale o obyco malych firmach, mozno zivnostnikoch, ktori ani nekukaju smerom ktory si nacrtol.