Sluchadla alebo lepsi mp3 player?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Sluchadla alebo lepsi mp3 player?
Nikdy som neriesil pocuvanie hudby cez sluchadla, ale teraz potrebujem, tak sa pytam:
Vyskusal som viacero "moznosti", a uz som mimo z toho, preco to nejde, ako chcem...
Zdroje som vyskusal:
- Nokia 206 - mobil s mp3jkami na microsd a prehravanie cez 3,5mm jack
- mp3 prehravac Sencor SFP1360
Sluchadla mam:
- Slúchadlá Marley EM-JH010-SM Positive Vibration (50 mm dynamické meniče, čalúnený hlavový most a 1,3 m dlhý kábel s pozláteným 3,5 mm konektorom).
V com je problem: podla mna prilis nizka maximalna hlasitost pocuvanej hudby. Proste, na max. to vobec nejde tak, aby to napr. ide cez jack reproduktorov Logitech X230 pripojenych k PC...Niesom psycho, nechcem si znicit sluch, ale to co tie sluchadla daju na max. sa nepriblizuje akemusi poskodeniu sluchu.. Chodim na F1, zazil som V10 z 10metrov takze o bolesti v usiach co to viem Ale toto - je malo...
Skusal som Nokiacke sluchadla WH-600 ale tie idu este tichsie...
V tom je problem? V zdroji, ze ma "slaby" zosilovac?
Takze mam ist do nejakeho lepsieho mp3playera? - iPod, Sony??
Alebo vymenit sluchadla?
Rozpocet dajme tomu 100€ dokopy (50€ sluchadla, 50€ zdroj...).
https://www.alza.sk/sony-walkman-nwz-b1 ... 610445.htm
?
Vyskusal som viacero "moznosti", a uz som mimo z toho, preco to nejde, ako chcem...
Zdroje som vyskusal:
- Nokia 206 - mobil s mp3jkami na microsd a prehravanie cez 3,5mm jack
- mp3 prehravac Sencor SFP1360
Sluchadla mam:
- Slúchadlá Marley EM-JH010-SM Positive Vibration (50 mm dynamické meniče, čalúnený hlavový most a 1,3 m dlhý kábel s pozláteným 3,5 mm konektorom).
V com je problem: podla mna prilis nizka maximalna hlasitost pocuvanej hudby. Proste, na max. to vobec nejde tak, aby to napr. ide cez jack reproduktorov Logitech X230 pripojenych k PC...Niesom psycho, nechcem si znicit sluch, ale to co tie sluchadla daju na max. sa nepriblizuje akemusi poskodeniu sluchu.. Chodim na F1, zazil som V10 z 10metrov takze o bolesti v usiach co to viem Ale toto - je malo...
Skusal som Nokiacke sluchadla WH-600 ale tie idu este tichsie...
V tom je problem? V zdroji, ze ma "slaby" zosilovac?
Takze mam ist do nejakeho lepsieho mp3playera? - iPod, Sony??
Alebo vymenit sluchadla?
Rozpocet dajme tomu 100€ dokopy (50€ sluchadla, 50€ zdroj...).
https://www.alza.sk/sony-walkman-nwz-b1 ... 610445.htm
?
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Sluchadla alebo lepsi mp3 player?
preco neprehravas hudbu zo smartfonu ako kazdy normalny clovek?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
mozno lebo mat stale napojeny kabel do smartfonu nie je ziadna vyhra
tiez radsej pouzivam mp3 prehravac
tiez radsej pouzivam mp3 prehravac
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
ja radsej pouzivam BT sluchadla
- molnart
- Pokročilý používateľ
aky je v tom rozdiel? a preco by si mal mat kabel v telefone stale? vsak len ked hudbu pocuvas to zapojis. a ked mas mp3 tak nepocujes ze ti zvoni telefon.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
mam iPhone 6S a pouzivat ho na prehravanie hudby - ee.. isto nie, ani iny android..
na tych par pesniciek, co tam dam /20-30/ staci cokolvek simply.. dopredu pesnicka dozadu pesnicka a hlasitost...
mam aj BT sluchadla, ale take trapne (prestigio), a ten zvuk je jeden grc, proste akokeby to bolo osekane.. je to hnus pocuvat..
otazka ci to nebude mobilom a jeho BT /nokia 206/.
- ale asi nie, kedze v aute mam BT jednotnu platronics, a ked volam cez iPhone 6S, velakrat zvuk seka, nieje nic pocut.. dosiahnut "dokonale spojenie sa mi podari len malokedy, casto musim zlozit a znova vytocit cislo.. a pritom mobil mam vo vrecku, mozno max. 2m od bt jednotky na slnecnej clone..
myslite, ze nieco take na tom bude lepsie?
https://www.datart.sk/Bezdrotove-slucha ... erm=380862
na tych par pesniciek, co tam dam /20-30/ staci cokolvek simply.. dopredu pesnicka dozadu pesnicka a hlasitost...
mam aj BT sluchadla, ale take trapne (prestigio), a ten zvuk je jeden grc, proste akokeby to bolo osekane.. je to hnus pocuvat..
otazka ci to nebude mobilom a jeho BT /nokia 206/.
- ale asi nie, kedze v aute mam BT jednotnu platronics, a ked volam cez iPhone 6S, velakrat zvuk seka, nieje nic pocut.. dosiahnut "dokonale spojenie sa mi podari len malokedy, casto musim zlozit a znova vytocit cislo.. a pritom mobil mam vo vrecku, mozno max. 2m od bt jednotky na slnecnej clone..
myslite, ze nieco take na tom bude lepsie?
https://www.datart.sk/Bezdrotove-slucha ... erm=380862
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
stale ked pocuvam, teda niekde kracam mam kabel v telefone a teda sa snim blbo manipuluje - to mi najviac vadi, BT sluchadla by to imho poriesilimolnart napísal:aky je v tom rozdiel? a preco by si mal mat kabel v telefone stale? vsak len ked hudbu pocuvas to zapojis. a ked mas mp3 tak nepocujes ze ti zvoni telefon.
kedze osobne prevolam <3 min / mesiac lebo vsetko sa snazim riesit cez maily tak mi to, ze nie je pocut zvonenie nevadi
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- felipe25
- Pokročilý používateľ
a ty mas teda BT sluchadla? ake odporucis? kludne aj nieco sportove, ci ta novinka, ze prenasa zvuk cez kosti ci ako?
nemam problem ist s dobou, mne zas kabel nevadi, ale ked mam dat +-35€ za kablove a bezkablove stoja cca rovnako, tak isto radsej BT....
len ci nebude problem s tou hlasitostou, alebo tam to riesi vlastna bateria a teda "istota" zosilovaca?
nemam problem ist s dobou, mne zas kabel nevadi, ale ked mam dat +-35€ za kablove a bezkablove stoja cca rovnako, tak isto radsej BT....
len ci nebude problem s tou hlasitostou, alebo tam to riesi vlastna bateria a teda "istota" zosilovaca?
ja mam http://www.jabra.com/music/jabra-move-wireless , mozno troska nad tvoj budget, ale zvuk je zaj fajn, tak isto ziadne problemy s BT kvalitou atd
- molnart
- Pokročilý používateľ
len pozor ze BT prenos pouziva stratovu kompresiu, takze zdrojovy subory musis mat v bezstratovom formate ako FLAC apod.
BT ale hraju podstatne horsie ako kablove. Takze zalezi ci chces to najlepsie, alebo sa spokojis s velkym kompromisom.felipe25 napísal:a ty mas teda BT sluchadla? ake odporucis? kludne aj nieco sportove, ci ta novinka, ze prenasa zvuk cez kosti ci ako?
A ani ten vlastny zosilovac ti nezaruci hlasitost aku potrebujes.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
a zalezi aj na zdroji? cim to pustam? napr nokia 206 vs iphone 6s napr? lenze ta nokia asi FLAC neprehra.. takze to je jedno aj tak..
kosti: a ako zdroj hudba pouzivas co? cez co pustat hudbu?
molnart: tak asi v tom bude problem, lebo hudba z nokie 206 cez BT znela katastrofalne.
kosti: a ako zdroj hudba pouzivas co? cez co pustat hudbu?
molnart: tak asi v tom bude problem, lebo hudba z nokie 206 cez BT znela katastrofalne.
smartphone... OnePlus One
Zaleži samozrejme aj na zdroji keď su to kablove sluchadla.felipe25 napísal:a zalezi aj na zdroji? cim to pustam? napr nokia 206 vs iphone 6s napr? lenze ta nokia asi FLAC neprehra.. takze to je jedno aj tak..
- molnart
- Pokročilý používateľ
vyskusaj najpr tie sluchadla pichnut do nejakeho overeneho zdroja namiesto tych sraciek kde to pichas dnes. ak stale sa ti zvuk nebude pozdavat checking co vlastne pocuvas, daj tam nejaky FLAC apod. potom mozes uvazovat o vymene sluchatok.