to sa nevylucuje. Tiche chladenie rozhodne neznamena najvykonnejsie, what in turn means not being the coolest one.
Navyse tie notebooky maju power/fan management, napriklad moj Dell e6540 ma taketo moznosti :
http://imageshost.eu/images/2017/03/19/ ... anager.png
a tie rozdiely su teda pekelne.
viem si teda velmi dobre predstavit ze jedna recenzia pouzila taky, druha inaksi profil a je hned prieser na streche.
17" notebook ma ukrutne lepsie moznosti rozptylu tepla a optimalizacie vetrania nez 15" model. Uz len si zober ze do 17" masiny v pohode zakomponujes 12cm vetrak (prilis vela firiem to nerobi, ale miesto na to mas) co nehrozi v 15" modeloch pretoze tam proste nie je flek. No a asi kazdy rozumie tomu ze na prietok vzduchu X metrov kubickych potrebuje 6cm fufŕnik trosicku ine pecky nez 9cm alebo 12cm konkurent. Vyduchy mozes umiestnit tiez lepsie, zase raz zlepsujuc chladenie (napriklad nemusis od procesora tahat vetraci trakt 20cm aby si sa dostal von z bedne kedze si limitovany doskou a suciastkami, mozes tu dosku urobit inu a das si proste skratku kolmicou k najblizsiemu plastu len 10cm, co samozrejme ma vplyv na vysledok).
Ono sa to nezda ale usetrit 4-5 stupnov lepsim rozptylom tepla v bedni (pouzi 20cm medi namiesto 10cm), dalsich 4-5 stupnov vykonnejsim a zaroven tichsim/rovnako tichym vacsim fanom a dalsie dva-tri stupne tym ze umiestnis vyduch blizsie k miestu ktore ti designovo vyhovuje cize nekuris v bedni pokial sa ten vzduch dostane von je BRUTALNY rozdiel.
Ja osobne vysilhavam po 17" modeloch a v tejto danovej kategorii pardon cenovej triede by som ine nepozeral. Notebook so sebou vlacim skoro kazdy jeden den, bez srandy - minimalne 280x do roka do prace a z prace, takze nie som v pozicii ze nebeham s notebookom a preto si mozem dovolit 17"... presne naopak. Plus este skoro kazdy vikend sukromne, prakticky ma stretnut bez ruksaku na chrbte je maly zazrak. Okrem notebooka tam mam ine potrebne veci kvoli ktorym by som s tym ruksakom ajtak isiel.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.