nVidia GeForce GTX 1080 Ti (recenzie, informácie...)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: nVidia GeForce GTX 1080 Ti (recenzie, informácie...)
No vidíš a ja mám zatiaľ Strixu prvú na zozname. Ale len kvôli tomu, že sa dá cez VRM jednoducho zriešiť custom pasív. Aj keď nakoniec aj Strixa tam má plombu http://www.kitguru.net/wp-content/uploa ... Angled.jpg
Ťažko povedať či to niekto zvládne lepšie s napájaním, ono je to proste žrút a VRM dostáva zabrať. Na vzduchu to 60°C nedá u nikoho, tipujem. Nakoniec kvôli tomu prúseru s 1080 na tom bude možno najlepšie Evga... aspoň tam budú mať teplotné čidlá a keď nič iné, tak si to vieš monitorovať. Ostatní sa asi tvária, že VRM ani neexistuje. Počkám ešte na Evgu a uvidím.
Ťažko povedať či to niekto zvládne lepšie s napájaním, ono je to proste žrút a VRM dostáva zabrať. Na vzduchu to 60°C nedá u nikoho, tipujem. Nakoniec kvôli tomu prúseru s 1080 na tom bude možno najlepšie Evga... aspoň tam budú mať teplotné čidlá a keď nič iné, tak si to vieš monitorovať. Ostatní sa asi tvária, že VRM ani neexistuje. Počkám ešte na Evgu a uvidím.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ako som už dávnejšie spomenul, tak do tejto slečny určite pôjdem, no nenáhlim sa, ja si počkám na Fénixku/GameRočku, verím, že pokiaľ nezabudnú na svoje cenové postavenie, tak to bude znovu hit...aj keď fakt, že ešte o nich nebola ani zmienka sa mi nepáči, aj keď nejaký obrázok-dva sa už objavil na videocardz, no oficiálne ešte nič.
Inakšie Evga pokiaľ vidím dobre je dvojslot, že? Ak jo, tak tam zase budú iné limitácie.
Inakšie Evga pokiaľ vidím dobre je dvojslot, že? Ak jo, tak tam zase budú iné limitácie.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Jop dvojslot. Neviem ci prave stastne riesenie ked vsetci maju 2+.
.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Okt, 2009, 17:26
tak techpowerup vzdy nameria vyssie teploty a guru medzi najnizsimi. Napriklad na mojej 1070 jedine tak vo sne dosiahnem teploty ako mali na Guru zatial co s techpowerup mi to sedi skoro na chlp. Mna by celkom zaujimalo ake by boli teploty bez backplate. Skoda ze to niekto nerobi test s backplate a bez ale verim tomu ze by tam isto boli rozdiely.Leon napísal:teploty a hlučnosť vyzerajú veľmi dobre oproti asusu https://www.techpowerup.com/reviews/ASU ... OC/33.html
... ale tak obidve weby majú inú metodiku, tak nerobím závery treba počkať kým obidve urobia ostatné modely
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Dvojslot mi nevadí, lebo pasív budem meniť, ale ten teplotný monitoring iCX by bodol.stiv napísal:Jop dvojslot. Neviem ci prave stastne riesenie ked vsetci maju 2+.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Backplate spraví rozdiel možno 0 až 1°C. Na druhej strane oveľa väčší rozdiel je, či testovacia zostava je open-air alebo je to naskladané v uzavretej skrinkemarcelus napísal:tak techpowerup vzdy nameria vyssie teploty a guru medzi najnizsimi. Napriklad na mojej 1070 jedine tak vo sne dosiahnem teploty ako mali na Guru zatial co s techpowerup mi to sedi skoro na chlp. Mna by celkom zaujimalo ake by boli teploty bez backplate. Skoda ze to niekto nerobi test s backplate a bez ale verim tomu ze by tam isto boli rozdiely.
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
-
- Nový používateľ
nechcem sa hadat lebo aj tak nemam jediny argument ale i tak by som rad videl nejaky test rovnakej karty bez backplate.To ze je to v skrinke alebo na stole mi je jasne . Bol by som rad keby si tie testy na stole v guru odpustili lebo v takych podmienkach to doma aj tak nikto nepouziva. Cakal som tu MSI 1080 Ti preda len chladnejsiu. Skrtam zo zoznamueSsay napísal:Backplate spraví rozdiel možno 0 až 1°C. Na druhej strane oveľa väčší rozdiel je, či testovacia zostava je open-air alebo je to naskladané v uzavretej skrinkemarcelus napísal:tak techpowerup vzdy nameria vyssie teploty a guru medzi najnizsimi. Napriklad na mojej 1070 jedine tak vo sne dosiahnem teploty ako mali na Guru zatial co s techpowerup mi to sedi skoro na chlp. Mna by celkom zaujimalo ake by boli teploty bez backplate. Skoda ze to niekto nerobi test s backplate a bez ale verim tomu ze by tam isto boli rozdiely.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Veľa ľudí má na stole pc "črevá" (ja som jedným z nich )
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
LTT robili videá (jedno čisto pre backplate-y a jedno v súvislosti s ICX).marcelus napísal:nechcem sa hadat lebo aj tak nemam jediny argument ale i tak by som rad videl nejaky test rovnakej karty bez backplate.To ze je to v skrinke alebo na stole mi je jasne . Bol by som rad keby si tie testy na stole v guru odpustili lebo v takych podmienkach to doma aj tak nikto nepouziva. Cakal som tu MSI 1080 Ti preda len chladnejsiu. Skrtam zo zoznamueSsay napísal:Backplate spraví rozdiel možno 0 až 1°C. Na druhej strane oveľa väčší rozdiel je, či testovacia zostava je open-air alebo je to naskladané v uzavretej skrinkemarcelus napísal:tak techpowerup vzdy nameria vyssie teploty a guru medzi najnizsimi. Napriklad na mojej 1070 jedine tak vo sne dosiahnem teploty ako mali na Guru zatial co s techpowerup mi to sedi skoro na chlp. Mna by celkom zaujimalo ake by boli teploty bez backplate. Skoda ze to niekto nerobi test s backplate a bez ale verim tomu ze by tam isto boli rozdiely.
Takže na stopro chceš ísť do custom? Ja sa priznám, že pritom ako pokročili nereferáky už v tom nevidím taký prínos...hlavne babranie sa s VRM pasívom je muka.mino_85 napísal:Dvojslot mi nevadí, lebo pasív budem meniť, ale ten teplotný monitoring iCX by bodol.stiv napísal:Jop dvojslot. Neviem ci prave stastne riesenie ked vsetci maju 2+.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Nový používateľ
to by som ja nemohol. Bud by mi tam vbehol trpaslici kralik ktoreho mame doma alebo by mi z toho dcera urobila svoju vlastnu hernu stanicueSsay napísal:Veľa ľudí má na stole pc "črevá" (ja som jedným z nich )
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Šak to. Ja viem, že to už moc nemá zmysel asi pri tých trojsloťákoch, ale keď už mám ten chladič... A predsa to oproti tým komerčným veciam vyzerá tak "badass" /či to len ja som postihnutý?/, plus je rozdiel mať na pasíve dva Multiframy oproti nejakým OEM vrtuliam čo sa do roka rozhrkajú... stále sú tam nejaké výhody, aj keď teploty sú asi už najmenšia z nich.loleqboleq napísal:Takže na stopro chceš ísť do custom? Ja sa priznám, že pritom ako pokročili nereferáky už v tom nevidím taký prínos...hlavne babranie sa s VRM pasívom je muka.
V princípe zatiaľ vyberám tak, aby práve ten VRM pasív sa dal ľahko poriešiť, tam zatiaľ Strixa vedie s tým jak ten plech cez mosfety odflákli /ideálna základňa pre hliníkový blok/ , prebije to asi len Evga, tam práve tie čidlá ma lákajú, len uvidím jak to tam bude práve s VRM, či sa bude dať niečo custom nahodiť.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Tak teda všetky Ti-čka pohromade s parametrami aj s cenami: http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx- ... l-roundup/
EVGA s tými color shroudmi vyzerá moc moc fajnovo
EVGA s tými color shroudmi vyzerá moc moc fajnovo
ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme tato proste vyzera ultimatne. Mat vzduch tak je moja.cards are available in multiple color options, available only to EVGA ELITE Members.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Mať vaše starosti
Zajtra nahodím vodičku, zahodím štuple do uší a budem vysmiaty na 2ghz
Zajtra nahodím vodičku, zahodím štuple do uší a budem vysmiaty na 2ghz
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
A my zase budeme mať oproti tebe o pár stoviek v peňaženkách viac.