Mx-4 vs default pasta
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Mx-4 vs default pasta
Zdravím, chcem sa opýtať či sa oplatí použiť mx-4 pastu, prípadne nejakú inú namiesto tej čo je v balení s chladičom SPC fera-3. Resp je tam vôbec nejaká ? ešte mi neprišiel. A ešte otázka koľko vydrží už načatá pasta, normálne uzavretá, je možné ju použiť aj napr po 2 rokoch? nezoschne ?
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Mx-4 vs default pasta
Pasta je pribalená k chladiču a je v pohode. Ak máš MX-4, tak ju tam kľudne daj, ale ak ju máš kupovať, tak netreba.
Ohľadom skladovania... ak je to dobre uzavreté a je to kvalitná pasta, tak nie je problém ani po 2 rokoch.
Ohľadom skladovania... ak je to dobre uzavreté a je to kvalitná pasta, tak nie je problém ani po 2 rokoch.
Popripade kupovat iba na jedno pouzitie a nemusis riesit ci zaschne. A ano tato je lepsia ako MX-4 a vsetko ostatne nekovove:
https://www.alza.sk/thermal-grizzly-kry ... 14.htm?o=1
Ale k novym Intel cpus bez delidu je to zbytocnost a tam staci vsetko.
https://www.alza.sk/thermal-grizzly-kry ... 14.htm?o=1
Ale k novym Intel cpus bez delidu je to zbytocnost a tam staci vsetko.
.
-
- Používateľ
No práve nechce sa mi platiť 6€ za pastu ak mám 26€ chladič, ku ktorému je, ako hovorí mino, pribalená, a hej na stránkach výrobcu som to našiel, alza to neudávala. Tú mx-4 práve mám k dispozícii ale už je staršieho dáta, ale podarilo sa mi nájsť síce len 1 review, kde vychádzala tá z fery rovnako ako mx-4. Tak tam dám tú novú. Díky za rady Inak stiv ono na 1 použitie stačí tak 1g ? keď tie pasty sú väčšinou 4g, aj dáku pankáčsku čo som použil na starý c2d e4400 mám ešte niekde už asi 6 rokov a tiež som ju nespotreboval celú.
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Pri fere pasta je. Pred 2 tyzdnami som ju kupoval v alze a pasta bola v baleni.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
pasta co je pribalena,staci na napastovanie cpu...tiez mam ten chladic...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Používateľ
Inak ešte otázka, ako to pastujete? ja som mal tuším takú lopatku k starej paste ale neviem kde je , alebo len do stredu vytlačiť kopček a nechať ho stlačením roztiecť alebo to pekne rozmazať do kútov ? /Viem že toto už do nákupky nepatrí ale tak keď už je tu tá téma otvorená nebudem vytvárať ďalšie vlákno v inej časti fóra/ vraj je tá k fere dosť tuhá a zle sa nanáša ako si to spravil pepkopav ?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
U Fery 3 by som to asi rozotrel. A tiež úplne na tenko pretrel pastou aj základňu chladiča, aby si vyplnil medzery medzi trubicami a blokom základne. Keďže základňa nie je plná, ale je tam priamy kontakt trubíc s CPU, tak dostať pastu do medzier medzi trubicami a blokom základne. Čiže nie na celú plochu, len vyplniť tie medzery, ak tam nejaké sú. V princípe ale aj bodka na stred CPU bude fungovať. Základ je nedať príliš málo pasty a funguje prakticky každý spôsob.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
ja na chladic nedavam ale suhlas s predchadzajucim prispevkom...tu pastu som rozotrel natenko chirurgickou rukavicou,pochopitelne navlecenou na ruke...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...