Ako prepastovat chladenie roznych VGA + aky SW test na GPU?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ako prepastovat chladenie roznych VGA + aky SW test na GPU?
Zdravim.
Mam jednoduchu otazku: ako prepastovavat, a rozobrat a precistit rozne aktivne chladenia na VGAckach?
Dostali sa mi do ruk starsie VGAcky, a kedze procaky a booky uz bezne prepastuvavam, chcem sa opytat, ci pri VGA je to niecim ine?
Sa mi zda, ze davnejsie som niekde cital, ze to nieje take lahke ako inde.
Ci len dat dole pasiv, a klasika? Alebo mam ratat, ze z polroka nepouzivanej VGA nepojde pasiv kvoli paste tak lahko dole? Dik za rady.
Mam tu ATI HD2600XT, ASUS EAX1600PRO.
Mam jednoduchu otazku: ako prepastovavat, a rozobrat a precistit rozne aktivne chladenia na VGAckach?
Dostali sa mi do ruk starsie VGAcky, a kedze procaky a booky uz bezne prepastuvavam, chcem sa opytat, ci pri VGA je to niecim ine?
Sa mi zda, ze davnejsie som niekde cital, ze to nieje take lahke ako inde.
Ci len dat dole pasiv, a klasika? Alebo mam ratat, ze z polroka nepouzivanej VGA nepojde pasiv kvoli paste tak lahko dole? Dik za rady.
Mam tu ATI HD2600XT, ASUS EAX1600PRO.
Naposledy upravil/-a felipe25 v Ut 04. Apr, 2017, 00:23, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Ako prepastovat chladenie roznych VGA
Pár veci predsa...
- keď chladič zhadzuješ a je to zapečené, tak ho neťahaj nasilu smerom od plošáku /spoj je pod tlakom a môže tam niečo rupnúť/, skôr chyť pasív a pootoč ním do jednej a druhej strany, kým nezacítiš, že to povolilo.
- pri montáži naspäť treba pastu rozotrieť a po nasadení pasívu jemne pritlačiť o GPU a tiež malými pohybmi do strán roztlačiť pastu. Potom dotiahnuť skrutky. Totiž tie pružinové skrutky ti nespravia na čip taký prítlak ako montážne sady CPU chladičov, takže lepšie než ich nasilu uťahovať cez plošák je rukou tú pastu roztlačiť a potom dotiahnuť primerane.
- tiež ak je pod pasívom na niektorých súčiastkách teplovodivá podložka, tak ju treba vymeniť. Tam bacha aj na jej hrúbku, aby si sa držal tej pôvodnej.
- keď chladič zhadzuješ a je to zapečené, tak ho neťahaj nasilu smerom od plošáku /spoj je pod tlakom a môže tam niečo rupnúť/, skôr chyť pasív a pootoč ním do jednej a druhej strany, kým nezacítiš, že to povolilo.
- pri montáži naspäť treba pastu rozotrieť a po nasadení pasívu jemne pritlačiť o GPU a tiež malými pohybmi do strán roztlačiť pastu. Potom dotiahnuť skrutky. Totiž tie pružinové skrutky ti nespravia na čip taký prítlak ako montážne sady CPU chladičov, takže lepšie než ich nasilu uťahovať cez plošák je rukou tú pastu roztlačiť a potom dotiahnuť primerane.
- tiež ak je pod pasívom na niektorých súčiastkách teplovodivá podložka, tak ju treba vymeniť. Tam bacha aj na jej hrúbku, aby si sa držal tej pôvodnej.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
ok, diks, tak zvladol som to, uvidime ci budu fungovat /neboli ani skusane pred prepastovanim /
- felipe25
- Pokročilý používateľ
mozem este question: aky sposob otestovania gpucky preferujete? 3dmark asi nie, kedze to bude vypisovat same chyby ze karta nepodporuje toto a hento...aspon pri tychto starsich urcite
nechcem zatazovy test (alebo hej?), proste odskusat, ci je VGA bezproblemova.. dik
nechcem zatazovy test (alebo hej?), proste odskusat, ci je VGA bezproblemova.. dik
Re: Ako prepastovat chladenie roznych VGA + aky SW test na GPU?
Starsi Furmark trebars, alebo 3DMark 03/05/06, sú teraz zdarma pre domáce použitie.
Ahojte. Mam 2x totožne gtx 1080 gigabyte no jedna je pri rovnakom fan tak o cca 10 stupnov horšia. Prve čo som riešil bolo že som prepastoval pastou mx - 4, ale rozdiel žiadny neviete ako to je možné? Je to normalne že totožne grafiky maju taketo rozdiely? Karty maju rovnake podmienky
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Takýto rozdiel by tam byť nemal, najskôr tam bude nejaká vada chladiča, buď krivá základňa alebo iná vada konštrukcie... vadná heatpipe, celkovo zlý prenos tepla medzi rôznymi časťami chladiča ... základňa-heatpipes, heatpipes-rebrovanie. Ťažko povedať čo presne. Ak ťa to veľmi zaujíma, tak môžeš skúsiť ešte prehodiť chladiče medzi kartami navzájom, tak si na 100% potvrdíš či je chyba v chladiči alebo proste jeden čip pečie viac /ale o tom pochybujem/.
Ahoj, tie grafiky máš naráz zapojené v PC, čiže jedna hore a druhá dole? Ak áno, tak taký rozdiel je pri SLI normálny, tá spodná proste ohrieva tú vrchnú.leito napísal: ↑Po 02. Apr, 2018, 13:49 Ahojte. Mam 2x totožne gtx 1080 gigabyte no jedna je pri rovnakom fan tak o cca 10 stupnov horšia. Prve čo som riešil bolo že som prepastoval pastou mx - 4, ale rozdiel žiadny neviete ako to je možné? Je to normalne že totožne grafiky maju taketo rozdiely? Karty maju rovnake podmienky
tie grafiky su vedla seba v rigu takže žiadna case nič 10 cm od seba aj menene pozicieOneCosmic napísal: ↑Ut 03. Apr, 2018, 00:01Ahoj, tie grafiky máš naráz zapojené v PC, čiže jedna hore a druhá dole? Ak áno, tak taký rozdiel je pri SLI normálny, tá spodná proste ohrieva tú vrchnú.leito napísal: ↑Po 02. Apr, 2018, 13:49 Ahojte. Mam 2x totožne gtx 1080 gigabyte no jedna je pri rovnakom fan tak o cca 10 stupnov horšia. Prve čo som riešil bolo že som prepastoval pastou mx - 4, ale rozdiel žiadny neviete ako to je možné? Je to normalne že totožne grafiky maju taketo rozdiely? Karty maju rovnake podmienky
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ak su 2 vedla seba 1 vzdy trpi...
Hlabne pri tych co nevyfukuju vzduch von
Hlabne pri tych co nevyfukuju vzduch von
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nj, ale ak ich prehodil a nezmenilo sa to...