TV okolo 1,000 €

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Emkej
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 21:53

TV okolo 1,000 €

Príspevok od používateľa Emkej »

Ahojte, potreboval by som poradiť s kúpou TV, nevyznám sa čiže niektoré otázky zrejme budú znieť hlúpo no určite si nechám poradiť.

Nejaké info:
TV bude pripojená k PC (na ktorom je nainštalovaný plex server no teraz som natrafil na kodi tak neviem čo je lepšie) pravdepodobne cez HDMI.
Mám domáce NASko (starý ntb s Openmediavault OS), na ktorom bol nainštalovaný plex. Ntb bohužiaľ nestíhal tak som plex musel prehodiť na PC. K NASku mám pripojený ext. disk kde ukladám všetko čo chcem pozerať no takisto mám niečo uložené aj v PC. Na NASku mi beží Sickrage a Deluge. Možno by som na tom občas pustil aj nejakú hru ale hlavne to bude na seriály, anime, filmy.
Vzdialenosť: cca 3,5 m
Rozpočet: cca 1,000 €

Otázky:
1. Kodi vs plex?
2. Aký je optimálny pozorovací uhol? Bude okej ak to dám na komodu ktorá má výšku 75cm (čo je asi vrchná hranica stolíkov na TV, ktoré som len tak rýchlo prebehol) alebo bude lepšie to zavesiť na stenu?
3. Smart, android?
4. Rozlíšenie pravdepodobne UHD?
5. Máme satelit (skylink) čiže pravdepodobne bude treba aj satelitný prijímač alebo to už býva zabudované v TV?
6. O akej uhlopriečke rozmýšľať na takú vzdialenosť? Predstavujem si niečo medzi 50-60" čím viac tým lepšie no aby to zas neboli " na úkor kvality obrazu alebo niečoho iného podstatného čo ma nenapadne keďže sa do toho nevyznám.
7. Ide mi aj o prehrávanie MKV súborov z ext. disku, nemajú už dnešné TV s prehrávaním problém? Sekanie?
8. Menu v TV (EPG, info o programe), na starej TV je občas odozva aj niekoľko sekúnd čo je dosť bieda len neviem či to nezávisí aj od satelitného prijímača
9. Bude sa ten TV dať použiť ako ďalšia plocha pre PC?

Ak by bolo potrebné ešte nejaké ďalšie info veľmi rád to doplním.
Za každú radu, info, postreh budem vďačný.
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: TV okolo 1,000 €

Príspevok od používateľa Papek »

odpoviem aspon na to co viem (alebo si myslim ze viem :)

2. zavisi od osobnych preferencii. Ja mam 55" zavesenu na stene, spodna hrana zacina cca. 75 cm a je to v pohode. Kolega ma telku poriadne vysoko, hadam aj 150 cm od zeme, lenze on ma taku pololezaciu sedacku neboli ho z toho krk.
3. mam pocit, ze vyrobcovia sa o tie androidy velmi nestaraju. Otazne je na co to vyuzijes kedze bude mat k tomu pripojene PC. Ja mam smart Panasonic a zatial mi ide youtube appka. Viac mi zatial netreba. Browser je priserne pomaly, takze na internet s tym nechodim.
4. ak to vies zivit 4K obsahom, tak preco nie. Osobne v tom nevidim az taky prinos, na 3.5m bude rozdiel pozorovatelny, ale ani HD nie je katastrofa.
5. robia sa aj s DVB-S tunerom. Moj predosly Panasonic to mal a fungovalo to bez problemov so Skylinkom
6. ja mam cca. 3,5-4m a mam 55". Zo zaciatku "wow" ake je to velke. Dnes by som prijal aj viac. Na velku telku sa lahko zvyka.
7. no problemo. Jasne vzdy sa moze objavit nieco nestandardne, ale uz sa mi davno nestalo, ze by mi neslo spustit MKVcko
8. rychlost je prijatelna, sice uz nemam satelit, ale kablovku, ale nemam problem listovat v EPG. Telku mam 3 rocny model, takze dnesne by to hadam mohli zvladat bez problemov
9. ano, ale rataj s urcitou odozvou, aj ked zapnes herny rezim, ktory do istej miery skracuje odozvu. Tj. online hry by som na tom nehral. Skusal som GTA Online, ale ta odozva bola citit a vadila. Offline pomerne v pohode.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Emkej
Nový používateľ
Nový používateľ

super, ďakujem za odpoveď :)

4. vyzerá to, že kvalitné UHDčka sú nad môj rozpočet čiže radšej vezmem poriadne FHD
6. presne taký pocit som mal keď som kupoval 30" monitor a tiež by som teraz vzal aj väčší :D
9. budem to skôr využívať na prácu, zobrazovanie docs, obrázkov atď ako na hry no určite otestujem aj hry :D ale skôr single ako online

zatiaľ sa rozhodujem medzi Samsung UE65J6292 a Sony 65W859C ale skôr sa prikláňam k Sony.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

tie 65" 1100e a 1200e
ja by som radsej za tu cenu zobral lepsiu 55" ks70.. , hoc aj na fhd signal bez hdr
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000 je to EU ks7
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/w850c
Naposledy upravil/-a Andre v Št 06. Apr, 2017, 12:16, upravené celkom 2 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Emkej
Nový používateľ
Nový používateľ

v čom konkrétne je to uhd lepšie okrem toho rozlíšenia ak sa smiem spýtať?
// okej pozerám si už tie reviews
Naposledy upravil/-a Emkej v Št 06. Apr, 2017, 12:17, upravené celkom 1 krát.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

povrchova uprava a rovnomernost podsvietenia (aj ked zalezi od kusu, tie tv su robene lepsie)

a pozri aj oled B6
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6
Naposledy upravil/-a Andre v Št 06. Apr, 2017, 12:23, upravené celkom 1 krát.
Emkej
Nový používateľ
Nový používateľ

hej, pozeral som ale to už je moc drahé na mňa, to UHDčko vyzerá super len tých 10" a OS mi tam trochu prekáža, celkom sa mi páči ako je spravený android
btw. nie je android v TV časom pomalší a pomalší ako to býva/lo s telefónmi?
čo povieš na túto SAMSUNG UE65KU6072? okej tak nič, pozerám, že to je 50Hz
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Papek napísal: 3. mam pocit, ze vyrobcovia sa o tie androidy velmi nestaraju..
To nie je o starani vyrobcu, o to sa nestara google. Vyrobcovia na to veľky dosah nemaju, oni len nadiktuju čo tam chcu mať a hlasia chyby. Zvyšok už je na googli.

Návrat na "Nákupná poradňa"