AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
GP100 je aj giganticky cip a herne karty od nVidie ocividne HBM2 zatial nepotrebuju. A pravda, pri tych profi kartach nevadi, ci je HBM2 drahe a ako je drahe.
No Vega by mala fungovat aj s GDDR5, nie? Cize keby bola HBM2 az taka prekazka, tak lacnejsie modely by mohli mat GDDR5.
No Vega by mala fungovat aj s GDDR5, nie? Cize keby bola HBM2 az taka prekazka, tak lacnejsie modely by mohli mat GDDR5.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Nevidím veľmi zmysel v tom teraz tlačiť na HBM, hlavne ak technológia a cena ešte aj obmedzujú kapacitu /v porovnaní s GDDR5X/. Keď to bude zabehnuté, tak nech sa páči, ale momentálne radšej mať poriadnu kapacitu a kartu na trhu ako mokré sny v slajdoch.
Ináč čo sa karty a moňasu týka, som na tom presne ako ty /zálusk na 3440x1440 a k tomu adekvátnu kartu/, akurát, že ja už riešim 1080 Ti a monitor sa uvidí. Hlavne mi vadí, že každý jeden má nejakú slabinu /backlight bleed, image retention.../, čakám až príde nejaký bez vady.
Ináč čo sa karty a moňasu týka, som na tom presne ako ty /zálusk na 3440x1440 a k tomu adekvátnu kartu/, akurát, že ja už riešim 1080 Ti a monitor sa uvidí. Hlavne mi vadí, že každý jeden má nejakú slabinu /backlight bleed, image retention.../, čakám až príde nejaký bez vady.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
mne to pride tak,ze oni tie cipy su viacmenej aj maju, ale po tom "fiasku" s ryzenmi konkretne myslim problemy s kompatibilitou stabilitou a proste okolo toho veci, tak sa boja vydat dalsi "50% tny produkt" ...a piplaju sa s tym :O boze tolko casu uz mali na to spravit novy "cip"... trva im to ako lacnemu ...
No pokiaľ viem radič pre HBM pamäte je úplne iný (a výrazne menší) ako pre GDDR, preto keď sa raz rozhodli pre HBM tak majú smolu a s GDDR to jednoducho nevydajú ak nechcú prerobiť celý návrh čipu, a keďže všetky prachy teraz sústredia na vydanie Ryzenov tak s Vegou len čakajú a čakajú...
- M1ch4l
- VIP
Mozno s tym maju nejake problemy. Uvidime. Aj tak asi Vega nebude pre mna zaujimava. Na 1080p mi bude stacit bud RX 580 alebo GTX 1070.
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
sem tam sa niekde šustne, dalšie info o vege až *máji :'( čo môže znamenať , že budú dve - slabšia s GDDR5X 'silnejšia, že by 2018
totok chcú kŕmiť R7 PRO
jesus to schvaľovania
totok chcú kŕmiť R7 PRO
jesus to schvaľovania
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Že to budú dva čipy je jasné už dávno, Vega 10, Vega 11 /furt zabudnem ktorý má byť ten silnejší/. Len či aj prídu naraz, to ťažko povedať. A určite nebude z jedného čipu len jedna karta, to nerobí ani NV a taký luxus si AMD už vôbec nemôže dovoliť, aj výkonová medzera na trhu je minimálne na 3 karty, možno aj 4.
Vidím to tak, že niečo jak RX 590/590X budú z menšieho čipu a niečo jak nástupca Fury/FuryX z väčšieho. Ale v ktorom desaťročí to vyjde fakt neviem.
Vidím to tak, že niečo jak RX 590/590X budú z menšieho čipu a niečo jak nástupca Fury/FuryX z väčšieho. Ale v ktorom desaťročí to vyjde fakt neviem.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ono to nakoniec možno fakt borec, akurát že nebude proti packalovi ale voltovi týmto tempom
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
a ešte sme neskončilimino_85 napísal:Ja už som to čakanie vzdal. Nemôžu byť normálni v tom AMD, rok a pol teasovať kartu a furt nič.
https://videocardz.com/newz/full-amd-vega-teaser-found
.
- M1ch4l
- VIP
Tolko teasovania. Mna uz hype aj presiel
- M1ch4l
- VIP
Tak Vega ma este stale prist v tomto kvartali.
Na prave prebiehajucej NAB show v USA spravilo AMD nejake demo - https://www.pcworld.co.nz/article/61814 ... phics-nab/
A teraz ten obrazok, co tam maju... mam zly zrak, alebo ma ta karta 3x8-pin napajanie?
Na prave prebiehajucej NAB show v USA spravilo AMD nejake demo - https://www.pcworld.co.nz/article/61814 ... phics-nab/
A teraz ten obrazok, co tam maju... mam zly zrak, alebo ma ta karta 3x8-pin napajanie?
ilustracny obrazok, vyzera to na Radeon Pro Duo https://www.extremetech.com/extreme/224 ... on-pro-duo
- M1ch4l
- VIP
Ano, uz som zistil. Inak predtym sme videli Vegu s 8+6 Pin.
- M1ch4l
- VIP
Uz sa to blizi. Zajtra mozno konecne nejake info. A ak nie zajtra, tak o 2 tyzdne na Computexe uz urcite. Ale myslim, ze zarucene bude Vega lepsia ako nasi hokejisti!
Drobna klebietka z Guru3D fora: Nejaky "leak" z nemeckeho amazonu, ze MSI vraj bude zlacnovat GTX 1080Ti Gaming X, lebo Vega ze ma narusit high end trh.
Drobna klebietka z Guru3D fora: Nejaky "leak" z nemeckeho amazonu, ze MSI vraj bude zlacnovat GTX 1080Ti Gaming X, lebo Vega ze ma narusit high end trh.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Podľa toho čo som sa zatiaľ dočítal na zahraničných weboch tak mali by prísť 3 verzie Core, Eclipse, Nova. Konkrurencia pre Nvidiu 1070 - Core, 1080 - Eclipse, 1080Ti - Nova.
A podľa nejakého úniku by mala mať Nova 16GB VRAM a 1600MHz frekvencia jadra, čo je na tom pravdy uvidíme. Ale bol by som rád za aspoň dorovanie výkonu Nvidie, nech nieje Nvidia prakticky Monopol čo sa týka výkonového High-endu.
A podľa nejakého úniku by mala mať Nova 16GB VRAM a 1600MHz frekvencia jadra, čo je na tom pravdy uvidíme. Ale bol by som rád za aspoň dorovanie výkonu Nvidie, nech nieje Nvidia prakticky Monopol čo sa týka výkonového High-endu.