Ahojte,
skladam pre bracha novu zostavu, ktora bude urcena hlavne na hry a z casu na cas aj nejake to "domace" strihanie videa. Monitor ma FHD a grafika mu ostava z predchádzajúcej zostavy (MSI 970GTX).
Potrebujem poradit (alebo schvalit) hlavne co sa tyka RAM a MB. Zatial je to poskladane nasledovne:
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 2676962799
Cenovy rozpocet pevny nie je a rad si priplati za nieco kvalitnejsie, ale musi to mat dobry pomer "cena/vykon".
Dik
Multimedialna Ryzen 5 zostava
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Re: Multimedialna Ryzen 5 zostava
ak vyberaš RAM najprv sa pozri do QVL dosky. a prečitaj si fórum...
Spoiler: ukázať
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
QVL som pozeral, ale vela popodrovanych 3000mhz RAM tam nie je. Forum citam, ale ucelene rady ktore RAM treba na Ryzen som nenasiel.
Nejak sa v tom stracam...
Nejak sa v tom stracam...
- DesRe
- Používateľ
QVL si pozeral - a nie sú tam pamäte ktoré fungujú na 3000MHz - jednoduchá odpoveď by bola - tak nekupuj AMD majú problém s pamätami a biosi nefungujú celé zle
Ale
polož si otázku potrebuješ pamäte s viac ako 2667MHz ak áno kúp si dosku napr. gigabyte (alebo hociaku) kde v QVL sú podporované tie HyperX... čo maš v nákupom zozname
radu ktoré pamäte na ryzen (MB): iba tie čo sú v QVL danej dosky
Ale
polož si otázku potrebuješ pamäte s viac ako 2667MHz ak áno kúp si dosku napr. gigabyte (alebo hociaku) kde v QVL sú podporované tie HyperX... čo maš v nákupom zozname
radu ktoré pamäte na ryzen (MB): iba tie čo sú v QVL danej dosky
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Cim dalej o Ryzene citam a jeho problemoch s BIOSmi, RAMkami a neviem cim este, ze asi mu nakoniec odporucim osvedceny Intel. Dotgeraz fungoval na 2500K a myslim ze 7700K vydrzi aspon tak dlho
- DesRe
- Používateľ
čokolvek nové bude lepšie ako to staré a hlavne nech to poteší. Neviem čo si čítal ale čo som ja postrehom tieto 'problémy' sa zbytočne nafukuju , môj pohľad zmenil až článok na Guru3d.com AMD je problem ale nie môj.
verím na osvedčený Intel core ale nie som blázon radšej dam peniaze do 'lepšieho' monitora a grafiky...
verím na osvedčený Intel core ale nie som blázon radšej dam peniaze do 'lepšieho' monitora a grafiky...