Grafika=dilema
Grafika=dilema
Ahojte,
čo by ste zobrali do 260eur k I5 2500K ?
Rozmýšlam nad RX 580 Armor 8gb verziou za 260 eur no z obchodu compy.sk netuším či je to dobrý obchod hlavne ak by prišlo na reklamáciu. Taktiež som ešte nikde nenašiel schopné recenzie ako je na tom armor chladič na 580tke, ide mi hlavne o hlučnosť.
Druhý kandidát je RX 570 Saphirre Nitro 8Gb ktorá má boost na base clock 580tky. Tam je vraj chladenie dobré a tiché, okrem toho je na alze (bezproblémové reklamácie) za dobrú cenu (248e s kupónom). No vraj skôr "zostarne" ako 580.
Tretia možnosť je ísť do GTX 1060 6gb, nejakej evgy,palit dual, gainwardu no vraj tie už ošmejdili na chladičoch... ostatné sú drahšie tak neviem.
Vyradil som Gigabyte gaming chladenie lebo to bolo podlé aj na RX480 a Aorus je drahé, tak isto Saphirre pulse lebo to je podlé chladenie z RX480.
Použitie čisto na Full HD, lepšie s dlhšou perspektívou do budúcna (aj za cenu nižších detailov) Nejaké nápady?
Ďakujem
čo by ste zobrali do 260eur k I5 2500K ?
Rozmýšlam nad RX 580 Armor 8gb verziou za 260 eur no z obchodu compy.sk netuším či je to dobrý obchod hlavne ak by prišlo na reklamáciu. Taktiež som ešte nikde nenašiel schopné recenzie ako je na tom armor chladič na 580tke, ide mi hlavne o hlučnosť.
Druhý kandidát je RX 570 Saphirre Nitro 8Gb ktorá má boost na base clock 580tky. Tam je vraj chladenie dobré a tiché, okrem toho je na alze (bezproblémové reklamácie) za dobrú cenu (248e s kupónom). No vraj skôr "zostarne" ako 580.
Tretia možnosť je ísť do GTX 1060 6gb, nejakej evgy,palit dual, gainwardu no vraj tie už ošmejdili na chladičoch... ostatné sú drahšie tak neviem.
Vyradil som Gigabyte gaming chladenie lebo to bolo podlé aj na RX480 a Aorus je drahé, tak isto Saphirre pulse lebo to je podlé chladenie z RX480.
Použitie čisto na Full HD, lepšie s dlhšou perspektívou do budúcna (aj za cenu nižších detailov) Nejaké nápady?
Ďakujem
Naposledy upravil/-a locker v St 10. Máj, 2017, 18:41, upravené celkom 1 krát.
Re: Grafika=dilema
Áno už som to upravil ale medzičasom to tu nabehlo
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
a 4gb rx 580 by nestacila ?
https://www.alza.sk/msi-radeon-rx-580-g ... 63.htm?o=4
https://www.alza.sk/msi-radeon-rx-580-g ... 63.htm?o=4
Spoiler: ukázať
To je druhá dilema Teraz by to asi stačilo ale keďže to chcem mať na dlhšiu dobu nie na rok dva (teraz mám gtx 570 6-7 rokov...) tak neviem či nebudem v budúcnosti extrémne limitovańy skrz Vram, ešte viac ako samotným výkonom karty. Nie som nejaký gamer sem tam si niečo zahrám no vraj už teraz je tých 3-4gb na hranici na full hd tak neviem či to ešte bude stúpať v spotrebe Vram alebo sa to ustáli.
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
ja byt tebou prihodim 30e a zoberem toto http://www.compy.sk/kategoria/komponent ... ming-x-8g/
Compy.sk ma na heureke celkom dobre recenzie: https://obchody.heureka.sk/comp4u-sk/recenze/ a uz je tu pomerne dlho takze by som az tak nebal.
Compy.sk ma na heureke celkom dobre recenzie: https://obchody.heureka.sk/comp4u-sk/recenze/ a uz je tu pomerne dlho takze by som az tak nebal.
To je už dosť :-/ A čo tá armor verzia? Tá je hlučná?
Ešte som našiel na comp4you gtx1060ocv1 6gb za 260e no vraj sa oproti predošlej len oc verzii menil chladič a pcb k horšiemu tak neviem.
Ešte som našiel na comp4you gtx1060ocv1 6gb za 260e no vraj sa oproti predošlej len oc verzii menil chladič a pcb k horšiemu tak neviem.
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Abc velkoobchod má hodnotenia tak strašné, že hotovo Ale ceny majú dobré. Nepridávajú sa mi príspevky
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
zalezi ake mas naroky na hlucnost. Ale ta armor je jedna z tych nizsich edicii.
Tak hluk je pre mňa základ aj keď bude radšej výkon menší o pár % len nech je tichá. Armor je teda zlé chladenie?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Ak to chceš na dlhšie tak určite 580 8gb, sú na tom lepšie s dx12 ako 1060, 480 sú už pase. Druhá vec, buď priplatíš za lepšie chladenie alebo bude rachot no, ak je to plánované na viac rokov tak je lepšie už tých 20€ priplatiť.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
sry, votrem sa
a ma vacsi zmysel kupovat k tomu cpu nieco silnejsie? napr gtx 1070 @ fhd (v buducnosti mozny upgrade na 1440p)
a ma vacsi zmysel kupovat k tomu cpu nieco silnejsie? napr gtx 1070 @ fhd (v buducnosti mozny upgrade na 1440p)