A najhlavnejsie je to ci to je na home alebo na firmu. Ti poviem ked vidim u nas v steelke co tu vselijake softy a nacapem typka z dodavatelskej ako v druhom okne aktivator lebo nesli kamery?
Dalsi vec je ze vecsinou si ludia kupuju uz presinstalovany oem win rovno s PC. By som rad videl statistiky kolko ludi si realne na doma kupi krabicovku. Co opravujem pc znamym jedine kde je legal win je v notasoch. Ono je to vzdy o cene a ochote zaplatit nejaku sumu. Ak sa preda spolu s vyrobkom nejako to nevadi ludom ani si to neuvedomia nejako. Ale ked skladam pc niekomu a poviem ze win stoji 120 krabica a cely pc kladam za 500 nikto to tam neda a ide cestou inou.
windows 7 druhotná licencia
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: windows 7 druhotná licencia
tak na firmu by som to nikdy nekupoval, tam sa 120e za licenciu strati. Na druhu stranu PC do firmy kupujem uz poskladane, napriklad od DELL, kde PC je uz s licenciou.
30eur by bola prijatelna suma, ale nemyslim ze by sa licencie zacali nejako hufne kupovat.
30eur by bola prijatelna suma, ale nemyslim ze by sa licencie zacali nejako hufne kupovat.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Na firmu samozrejme nie. Ale tam to clovek berie inak - ten pocitac si na seba zarobi. S notebookmi je to pravda - predava sa ich ovela viac, ako kedysi. Rovno aj s licenciami. Tam svojim sposobom clovek ani nema moznost kupit to bez OS, resp. ma, ale narobi si zbytocne komplikacie a to za to nestoji.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Odar: problemy by som videl pri win8/8.1 kedy clovek bez znalosti mal problem preinstalovat legal win...
win10 si posle info o HW na server, a v zivote ti kluc netreba.. cize dnes kupim na ebay, zinstalujem, a o rok si to aj amater nainstaluje bez kluca..
to je obrovska vyhoda.. akykolvek pc, book, kde raz je legal w10 nemusi nikdy riesit kluc.. no legal jak legal, chapeme sa.
win10 si posle info o HW na server, a v zivote ti kluc netreba.. cize dnes kupim na ebay, zinstalujem, a o rok si to aj amater nainstaluje bez kluca..
to je obrovska vyhoda.. akykolvek pc, book, kde raz je legal w10 nemusi nikdy riesit kluc.. no legal jak legal, chapeme sa.
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nefunguje to tak nahodou uz od 8?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- felipe25
- Pokročilý používateľ
no neviem o tom - asi nie, ked pri 8/8.1 ak mal book windows od kupy, a clovek mal kluc na 8 a instalaciu na 8.1 tak pytalo cislo a naopak - nevytiahlo si ho z biosu, alebo vytiahlo, a nesedelo...
pri 8 som mal vsak problemy s reinstalaciou pc, ktore mali legalny OS z vyroby... co je este vacsi gol..
pravdu povediac, legalne win8 som nikdy nedoinstalovaval, cize tu variantu PC bez win a potom som neriesil /ci to posle na server a potom nepyta/
pri 8 som mal vsak problemy s reinstalaciou pc, ktore mali legalny OS z vyroby... co je este vacsi gol..
pravdu povediac, legalne win8 som nikdy nedoinstalovaval, cize tu variantu PC bez win a potom som neriesil /ci to posle na server a potom nepyta/
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
ja som mal win 8pro a pri reinstale na win 8.1pro nechcelo odo mna nic,sn sedel,win bol po instalacii aktivovany...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
ale ten win8pro bol kupeny s bookom? pretoze ak bol kluc na win v biose, tak si win taha kluc z biosu...
s reinstalaciami win8 som sa nadrbal dost /urobil som ich cez 50urcite/, takze viem, ze ked instalacia nenasla kluc v biose a opytala ho, tak bol problem... /clovek instaloval inu verziu, ako verzia kluca v biose/.. ak dal spravnu instalacku, tak kluc nepytala /problem bol napr. pri win8 with bing
s reinstalaciami win8 som sa nadrbal dost /urobil som ich cez 50urcite/, takze viem, ze ked instalacia nenasla kluc v biose a opytala ho, tak bol problem... /clovek instaloval inu verziu, ako verzia kluca v biose/.. ak dal spravnu instalacku, tak kluc nepytala /problem bol napr. pri win8 with bing
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
ano bol...ale ten win8pro bol kupeny s bookom? pretoze ak bol kluc na win v biose, tak si win taha kluc z biosu...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...