Takze mam na vas zopar otazok, tak cakam odpovede 8)
1 ))
Moja zostava v popise, zaujima ma vas nazor ako je na tom ten moj procak ci nebude brzdit celu zostavu kedze chcem upnut GPU na ATI x1800 GTO alb X1900 GT.
2 ))
Zdroj v popise 400W utiahne jednu z tychto vyssie spomenutych kariet bez problemov? Mam 2xHDD + DVD-RW, ziadna pridavna karta casom asi daky Sound Blaster +/- 3X120mm ventiky.
3 ))
Posledna otazka sa tyka RAIDU. Aky vykonnosty rozdiel poskytuje zapojenie HDD do RAIDU, je asi potrebne mat HDD obi2 na rovnakej zbernici myslim tym SATA II / 300MB/s alebo vykon prinesie aj kombinacia PATA a SATA ?
Dakujem !
Info: Zostava
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Info: Zostava
Spoiler: ukázať
- djkakadu
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Takze takto:
1 ))
Tento procak by tieto grafy az tak brzdit nemal hlavne keD je tek taktnuty. Ale X2 by pomohlo.
2 ))
Tak ten Fortron 400W je uz celkom na hranici ale ak sa nebudes bat tak si ho nechaj ale urcite uz niejaky lepsi.
3 ))
Vykonnosti rozdiel je tam velky ale zalezi ake HDD do raidu zapojis. Najlepsie na raid je mat dva uplne totozne HDD a do rovnakej zbernice. Tu mas nieco o Raide tak si to pozri.
1 ))
Tento procak by tieto grafy az tak brzdit nemal hlavne keD je tek taktnuty. Ale X2 by pomohlo.
2 ))
Tak ten Fortron 400W je uz celkom na hranici ale ak sa nebudes bat tak si ho nechaj ale urcite uz niejaky lepsi.
3 ))
Vykonnosti rozdiel je tam velky ale zalezi ake HDD do raidu zapojis. Najlepsie na raid je mat dva uplne totozne HDD a do rovnakej zbernice. Tu mas nieco o Raide tak si to pozri.
djk@k@du ! oNLy All
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Hmm mno v tomto pripade je optimalne kupit dva co najmensie disky s rovnakymi parametrami a pouzivat ich len na instalacie programov popripade aj systemu a data mat na inom disku ?djkakadu napísal:Takze takto:
3 ))
Spoiler: ukázať
- jurajda
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Aug, 2006, 02:00
Priznam sa, ze mna RAID 0 zatial trochu sklamal...
Chystam sa na upgrade, tak som kupil dva Seagate 320MB do este starsieho nforce 2 k Thoroughbreadu 1700 taktnuteho na 2300MHz.
V HDtune sa prenosova rychlost zvysila (zo 70MB/s na zaciatku platne az k 30 MB/s na konci) na stabilnych priblizne 100MB/s, to je pravda.
Nevyhodou je vsak znizenie pristupovej doby (vyhladanie suboru): skocilo to z 12ms na 13,5. Naviac sa zvysilo este zatazenie procesora: z 3% sa to vysvihlo na 10, co sa vsak mozno tvojho Venice netyka.
Inak k tomu, ci sa Raid 0 hodi na ulozny priestor alebo nie, tak si myslim, ze to je naopak. Kto nezalohuje, svoje data strati, ci to je na Raide, alebo nie. Naopak, ak ide o vacsie subory, tak tam uzivatel pociti jeho vyhody ovela viac.
Chystam sa na upgrade, tak som kupil dva Seagate 320MB do este starsieho nforce 2 k Thoroughbreadu 1700 taktnuteho na 2300MHz.
V HDtune sa prenosova rychlost zvysila (zo 70MB/s na zaciatku platne az k 30 MB/s na konci) na stabilnych priblizne 100MB/s, to je pravda.
Nevyhodou je vsak znizenie pristupovej doby (vyhladanie suboru): skocilo to z 12ms na 13,5. Naviac sa zvysilo este zatazenie procesora: z 3% sa to vysvihlo na 10, co sa vsak mozno tvojho Venice netyka.
Inak k tomu, ci sa Raid 0 hodi na ulozny priestor alebo nie, tak si myslim, ze to je naopak. Kto nezalohuje, svoje data strati, ci to je na Raide, alebo nie. Naopak, ak ide o vacsie subory, tak tam uzivatel pociti jeho vyhody ovela viac.
X2 by nepomohlo kto ma vtom gulas nech si najprv precita toto:djkakadu napísal: Tento procak by tieto grafy az tak brzdit nemal hlavne keD je tek taktnuty. Ale X2 by pomohlo.
http://www.svethardware.cz/art_doc-FC1B ... B5412.html
- pochopi na co je vlastne X2 dobre...
-zdroj daco vydrzi... ak sa to bude zahadne restartovat aspon zistis ze uz ma asi dost... rozhodne by som nesiel do silnejsieho a neznackoveho
-RAID je dobra vec ale mal som len ATA RAID tak to s dnesnymi SATA diskami nemozem porovnat
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"