Server do firmy

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Server do firmy

Príspevok od používateľa mp3turbo »

na system je SSD skoda, nabootujes raz a potom to bezi mesiac... dva... polroka az do najblizsieho patchovania.

Enterprise-class disky su ti naprd, su drahsie nez rovnaka kapacita KVALITNE SSD a pritom su samozrejme ukrutne pomalsie a horucejsie - proste si kup Samsung 850Pro SATA ked chces SSD, pripadne Micron 9100 ked chces SAS a hotovo. NVMe v tychto malych lacnych veciach mat nebudes a keby aj tak ho nemas ako vyuzit cize s tym sa nedaj oblbnut. Zalohovat budes ajtak, dennodenne, mozes kludne trikrat denne ked si paranoik (rano o deviatej, naobed o jednej, poobede o siestej), keby sa daco tym SSDckam stalo ajtak o vela neprides.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Zalohy sa robia nielen kvoli zlyhaniu disku, ale aj kvoli userom.
Ak niekto (alebo virus) zmaze polovicu objednavok, tak sa to pri automatickom backupe dokonca aj v raide zreplikuje na vsetko a si v problemoch.
Lebo moja skusenost, full backup sa nerobi kazdy den, ale povedzme raz za cas. No a ked sa budes musiet vratit o mesiac spat, nikoho to asi velmi nepotesi.
Nemalo by sa zabudat aj na to, ze aj zalohovacia politika je dolezita.

Fakt dolezite data asi zalohovat na cosi, co nebude interne pripojene, ale len on demand. A nie jedno medium, ale viac. A tocit ich.
A mozno este poznamka, nepripojit ten dolezity server napriamo k internetu...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

kludne sa da postavit zalohovanie na linuxe, tam virusy a zakryptovane disky nehrozia. A je to zadarmo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Nákupná poradňa"