Akože len kvôli tomu, že si lenivý mať aj aliexpress alebo amazon účet ale ešte zaplatíš za X6 na ebayi o 10€ navyše za ešte pomalšie dodanie ako na ali.
Objednaj trebárs M3 z Amazonu, a ak ti to bez EQ nebude stačiť, tak to zdarma vrátiš (poštu späť ti preplatia) a môžeme uvažovať znovu nad niečím novým.
Upgrade zvukovky
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Upgrade zvukovky
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
To znamena ze mas sluchadla, ktorych charakter ti absolutne, vobec nesedi.spencer napísal:no dunar takto ja bezne pocuvam hudbu . som dopadol co
Pouvazuj mozno o E10K. Tenn ma bass boost prepinac.
Neviem ci prave X6 bude nejaky upgrade. Poobzeral by som sa radsej po bazaroch.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
E10k bass boost je úbohý (osobná skúsenosť).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
nechajte tak, poriesime u mna kde je pes zakopany
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Odložím tu potom ešte link na E10 (non-k, teplejší prejav a silnejší bass boost)
https://elektro.bazos.sk/inzerat/742970 ... iO-E10.php .
https://elektro.bazos.sk/inzerat/742970 ... iO-E10.php .
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
No keĎ tu lolek hodil ten link na bazoš rovno som to objednal tka mi to pošle čim skôr uvidíme ak nebude vyhovovať pošlem to Ďalej ale za tu cenu by to bolo fajn. trocha sa bavím s nastavením ekvalizeru a podobne . už to nsťahujem na minimum tie frekvencie a znie to lepšie . ale zaleži aj od pesničky no . už mám vytiahnuté len basy a trocha vyšky počúva sa to zatiaľ lepšie by som povedal . Stiahol som si aj jeden gitarovy akusticky test vo flac a v mp3 a trocha počuvam rozdiely ale je to na mojej zostave len minimalný rozdiel . pri elektronickej hudbe to ani nie je poznať . Ostavam ale naďalej presvedčeny , že vo flat EQ sa elektornika počuvať nedá
EDIT : ešte troška OT ... nikde som sa nedočítal výhody vyššej impedancie sluchadiel . viem že impedancia je odpor a čim je nižšia tým hlasnejšie budú slúchadla hrať a ľahšie sa vybudia . Ale prečo sú potom neni všetky slúchadla dajme tomu do 60 Ohm ? aký to ma zmysel robiť sluchadla s vysokou impedanciou ? vydržia vyššie preťaženie bez poškodenia alebo ? Tie moje sú 16 Ohm a hrajú silno aj na mp3 prehravači . Prečo by som si teda mal kupovať sluchadla , ktoré majú 600 Ohm ,keĎ budme musieť kním zháňať aj zosilňovač ?
EDIT : ešte troška OT ... nikde som sa nedočítal výhody vyššej impedancie sluchadiel . viem že impedancia je odpor a čim je nižšia tým hlasnejšie budú slúchadla hrať a ľahšie sa vybudia . Ale prečo sú potom neni všetky slúchadla dajme tomu do 60 Ohm ? aký to ma zmysel robiť sluchadla s vysokou impedanciou ? vydržia vyššie preťaženie bez poškodenia alebo ? Tie moje sú 16 Ohm a hrajú silno aj na mp3 prehravači . Prečo by som si teda mal kupovať sluchadla , ktoré majú 600 Ohm ,keĎ budme musieť kním zháňať aj zosilňovač ?
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Impedancia je fajn ale v skutočnosti to, ako hlasno budú ktoré slúchadlá hrať to až tak neovplyvní - hlavný údaj je citlivosť a topológia, respektíve druh zosilňovača, o ktorom hovoríme.
Otázka toho, prečo majú slúchadlá rôzne impedancie je zložitá - môže to byť späté s "tradičnou kvalitou", výrobným procesom a mnohými inými faktormi. Beyerdynamic je v tomto flexibilný, napríklad ich DT rada poskytuje často všetky možné verzie impedancií - 32, 80, 150, 600 Ohm. Podľa testov ako napríkald tu
https://www.head-fi.org/f/threads/guide ... re.513393/ .
Jedno zo zaujímavých vysvetlení je to, že pri vyššej impedancii meničov je ich ťažšie rozhýbať pri basových frekvenciách, takže je predpoklad, že slúchadlá s nízkou impedanciou (16-32Ohm) budú jednoduchšie rezonovať pri basových zložkách, rovnako pomalšie prejdú z toho rezonančného stavu, čo sa môže prejaviť na basoch...ale dosť techtalku - proste teória je, že za predpokladu, že máme slúchadlá vo verziách s rôznymi impedanciami zistíme, že tie s nízkou (32Ohm) budú mať dunivejšie basy ako tie so 150/600Ohm impedanciou - o tom sa píše potom aj v tom článku - je to pekný a zaujímavý článoček...teda príspevok...teda test.
Otázka toho, prečo majú slúchadlá rôzne impedancie je zložitá - môže to byť späté s "tradičnou kvalitou", výrobným procesom a mnohými inými faktormi. Beyerdynamic je v tomto flexibilný, napríklad ich DT rada poskytuje často všetky možné verzie impedancií - 32, 80, 150, 600 Ohm. Podľa testov ako napríkald tu
https://www.head-fi.org/f/threads/guide ... re.513393/ .
Jedno zo zaujímavých vysvetlení je to, že pri vyššej impedancii meničov je ich ťažšie rozhýbať pri basových frekvenciách, takže je predpoklad, že slúchadlá s nízkou impedanciou (16-32Ohm) budú jednoduchšie rezonovať pri basových zložkách, rovnako pomalšie prejdú z toho rezonančného stavu, čo sa môže prejaviť na basoch...ale dosť techtalku - proste teória je, že za predpokladu, že máme slúchadlá vo verziách s rôznymi impedanciami zistíme, že tie s nízkou (32Ohm) budú mať dunivejšie basy ako tie so 150/600Ohm impedanciou - o tom sa píše potom aj v tom článku - je to pekný a zaujímavý článoček...teda príspevok...teda test.
- spencer
- Používateľ
ďakujem za ozrejmenie loleq . očakávam že by mi mohla zajtra dojsť ta zvukovka . no môžem ich mať zapnuté obe naraz ? alebo treba jednu buď manualne vybrať a odpojiť alebo len za jazdy windowsu zakazať jeden z nich ? , pri porovnavaní oboch kariet by bolo ideal keby sa v tom ani nemusím šprtať a len pichnem sluchatka do jednej alebo druhej zvukovky ale neviem či si to nepredstavujem troška laicky
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Môžeš mať obe a iba softvérovo prepínať
- spencer
- Používateľ
Tak chlapy neska som sa k tomu dostal a poviem že tie rozmeryma milo prekvapili je to hodne maličke . čo sa tyka kvality zvuku je to fakt liga počuť krásne detaily - čo sa týka rocku . čo sa týka tanečnej elektronickej muziky je to tiež oveľa lepšie počuvať bez EQ ale skratka priliž malo basov . Pri trance žanri musia skratka basy vynikať . Používam prehrávač AIMP ako som už spomýnal a v ňom si zapínam BASS BOOST a hudba je podľa mojich predstav . už vôbec nie masivne prebasovaná ale ani bez basov , vyšky nesičia fakt pekne to hrá úplne iný level , detaily v songoch som nikdy nepostrehol teraz to znie o dosť zaujmavejšie čo sa týka napríklad Bon Jovi - It's my life (ta pomala verzia ) . Viem že to nie sú extra sluchadla a stále je veľa detailov utopených ale na to už ja nie som . toto je tak akurát . Každopadne diky , že ste mi dobre poradili e10 má ešte veľké rezervy na tých sluchatkach . Tak či onak : na AIMP si BASS BOOST viem zapnuť , horšie to už je v prehliadači . Pozeral som že google chrome má doplnok EQ , ktorý keĎ počuvam na youtube by sa hodil . lenže dlhé roky používam mozilu a tam taký doplnok neviem nájsť . Ak by sa poriešil nejaký prehliadačový BASS BOOST tak by to bolo dokonale a veselo by som si počuval . Lenže skúšal som viacero vecičiek čo by sa mali nejako prevrtať tým ovladačom čo sa sám nainštaloval a doplnok tam aktivovať . Po inštalacii takéhoto doplnku síce pribudne možnosť zaškrtnutia polička niečo ako "rozširené nastavenia povoliť " . lenže pokiaľ ja to aktivujem tak nejde žiaden zvuk . pokiaľ to deaktivujem tak to začne hrať ale doplnok ,ktorý mám otvorený a skúšam meniť napr. frekvencie tak nereaguje -logicky. skúsil som 3 EQ čo na youtube podľa hodnotení vypadajú že ľuďom fungovali , ale u mňa ani jeden . mal som Peace , PC-EQ ,Equalizer APO 64 . čo navrhujete ? mal by som už pokoj . HW BASS BOOST mám aktivovany , ale je to len decent .