v dnešnej dobe vie už takmer každý poskladať desktop. Ale čo tak si poskladať z náhradných dielov notebook ?? Prečo ?? Len tak, pre srandu králikov
Nevedel som, kam zaradiť tento buildlog, či tu, alebo radšej do témy "Mobilné PC" (pretože notebook).
Dokonca aj moderátor bol otázkou zaskočený
Ako verný fanúšik notebookov Sony VAIO som sa rozhodol, že si zmontujem môj najobľúbenejší ultrabook ich top triedy S15 (S ako Mercedes triedy S). Kedysi som tento model vlastnil (samozrejme notebook, nie Mercedes auto ) a to v jeho najvyššej konfigurácii so 4-jadrom Intel Core i7-3632QM. Teraz ho budem skladať v konfigurácii s i5-3210M, nVidia GT 640M LE 2 GB, 12 GB RAM, 3G modulom a so zapojením dvoch 500 GB SSD diskov do "Raid 0".
Niektorí si možno predstavíte, že poskladám niečo takéto
Ale nebojte, vo finále by to malo (mohlo) vyzerať nejako takto:
Náhradné diely a časti notebooku som kupoval prevažne zo zahraničia (cz.eetgroup.com, alibaba.com, aliexpress.com, ebay.com, vath.co, pchub.com, ...). Niektoré komponenty sú nové, iné používané, či tzv. "refurbished".
Dnes v noci dáme do kopy ako prvý - palmrest. Ten sa predáva ako jeden celok s opierkou zápästia, otvormi pre diódy, tlačidlami (len čisto tlačidlá, bez mikrospínačov), podsvietenou klávesnicou a clickpadom (niečo podobné, ako touchpad) + flex káble.
(spodná strana palmrestu)
Ostatné súčiastky z fotografie (Wifi modem, 3G modem, SIM card slot, PCB audio + mic, SATA (22pin) kábel, DC jack kábel) namontujeme, resp. pripojíme na základnú dosku.
... ešte skrutky ...
... a poďme na to