nVidia GeForce GTX 1080 Ti (recenzie, informácie...)
Re: nVidia GeForce GTX 1080 Ti (recenzie, informácie...)
Pozerám, že nejako vymizli z ponuku FE verzie. Čo sa stalo?
Spoiler: ukázať
Cakal som ze Lightning bude drahsi a nie iba +20€ od Gamingu, docela zuajimave ale otazka ci k niecomu ta karta je ked jadro je vysponovane na max. skoro
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Ked vyrobcovia predstavia neskor custom modely tak FE vyradia z ponuky. Rovnako ako to bolo u 1070/1080.BiFino napísal:Pozerám, že nejako vymizli z ponuku FE verzie. Čo sa stalo?
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
V podstate si si sám odpovedal. Ale ak to bude cenovo len toľkoto na Gamoingo, tak prečo nie...MaceKx napísal:Cakal som ze Lightning bude drahsi a nie iba +20€ od Gamingu, docela zuajimave ale otazka ci k niecomu ta karta je ked jadro je vysponovane na max. skoro
Jakto ze je na alze lacnejsi https://www.alza.sk/msi-geforce-gtx-108 ... toChange=1
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Kokos, to sú ceny toto... síce si písal, že o dvacku drahšia než Gaming, ale si nespomenul, že Gaminga skoro za 900.
Teraz fakt nie je najlepší čas na skladanie hernej mašiny.
Naposledy upravil/-a mino_85 v Ut 18. Júl, 2017, 09:16, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ono je trochu problem to taktovanie...
Posunies pl a ideš s trochu lepším chladením 2ghz
Nahodis 2100, uz to zráža pl, modnes pl a zistis ze koli 100mhz mas uz zase spotrebu ako vyhrevne teleso do hangaru
Tesim sa ze som nevahal a kupil tu Ti FE
Nahodis 2100, uz to zráža pl, modnes pl a zistis ze koli 100mhz mas uz zase spotrebu ako vyhrevne teleso do hangaru
To mas pravdu je to predrazene az to pekne nieje. Ale ked raz budu za 700e to bude kauf. Ja som radsej zvolil bazarovu 980Ti na prekonanie krizy.mino_85 napísal:Kokos, to sú ceny toto... síce si písal, že o dvacku drahšia než Gaming, ale si nespomenul, že Gaminga skoro za 900.
Ja tiež, vôbec nemajú zmysel tieto predražené ultra karty pri pascale, pretože pascal nad 2100MHz ide veľmi tažko za cenu extrémneho nárastu spotreby, je to architektúra stavaná na efektivitu a nízku spotrebu a ako taká funguje dobre.dexterav napísal:Ono je trochu problem to taktovanie...
najlepsie kupit predrazenu strix lebo rgb logo 20% boost vo vykone alebo zotac amp kde je 5 kilovy pasiv na gpu a sopel na vrm
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ja mám Strixu. Ale tam bola iná motivácia než RGB logo, heh.
Kto to dáva pod vodu, tak jasné, že FE nevadí, na vzduchu je to ale o inom, lebo tam ten chladič dosť kecá do taktov. Plus hluk samozrejme.
Inak pri tom jak dnes power management kecá do všetkého, tak predimenzované custom plošáky ozaj strácajú zmysel. Darmo je tam 3x 8-pin a kaskáda čo utiahne 700W, keď to karta k sebe proste nepustí. Bavím sa o bežnom užívateľskom OC, nie o bios-hackoch, LN2 a pod..
Kto to dáva pod vodu, tak jasné, že FE nevadí, na vzduchu je to ale o inom, lebo tam ten chladič dosť kecá do taktov. Plus hluk samozrejme.
Inak pri tom jak dnes power management kecá do všetkého, tak predimenzované custom plošáky ozaj strácajú zmysel. Darmo je tam 3x 8-pin a kaskáda čo utiahne 700W, keď to karta k sebe proste nepustí. Bavím sa o bežnom užívateľskom OC, nie o bios-hackoch, LN2 a pod..
Hlavne kto bude provozovať ultra pretaktovanú kartu pri hraní niekoľko hodín denne so spotrebou vyše 400W - to ide elektrika aj trochu do peňazí už potom. Taká odomknutá prevoltovaná GTX 1080 Ti si vie cucnúť aj 600W, osobne mám vyskúšané po cca 450W a nárast výkonu minimálny.
Inak veľké vzduchové chladiče sú fajn, záleží na cene za akú to kúpiš, aj keď takty to bude zhadzovat vždy trochu viac než vodný blok pri 40C.
Inak veľké vzduchové chladiče sú fajn, záleží na cene za akú to kúpiš, aj keď takty to bude zhadzovat vždy trochu viac než vodný blok pri 40C.