Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
Re: Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
Ze ho po dvoch rokoch nemusis odtrhnut od cpu
https://www.alza.sk/thermal-grizzly-con ... 798707.htm
toto by nemalo zasychat tak vezmi radsej to ako coollab
Ale priprav sa na fleky na bloku/cpu s tekutym kovom. Aj pismenka na cpu to ma vraj zmazat.
https://www.alza.sk/thermal-grizzly-con ... 798707.htm
toto by nemalo zasychat tak vezmi radsej to ako coollab
Ale priprav sa na fleky na bloku/cpu s tekutym kovom. Aj pismenka na cpu to ma vraj zmazat.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
aj zmaže, vzhľadom na to aká chémia toje, sa mi zdá leptanie hliníka ešte ok
clu si predsa le vedie lepšie vo vlastnostich ako clp...
clp bola na flexu
čo som pozeral macíka tie jeho výkony sú slabšie ako pri clu, možnon aj preto je menej agresívny
ic diamond som mala nejak nadšený som nebol teda aj v zhľadom k cene
bud sa použije tekutý kov všeobecne , alebo potom už v podstate stačí mx4, alebo gelid extreme poprípade noctuu nh1
clu si predsa le vedie lepšie vo vlastnostich ako clp...
clp bola na flexu
čo som pozeral macíka tie jeho výkony sú slabšie ako pri clu, možnon aj preto je menej agresívny
ic diamond som mala nejak nadšený som nebol teda aj v zhľadom k cene
bud sa použije tekutý kov všeobecne , alebo potom už v podstate stačí mx4, alebo gelid extreme poprípade noctuu nh1
Spoiler: ukázať
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
dal som Thermal Grizzly Kryonaut posledný krát hrozna prplačka... možno nabudúce CLU teraz som na to nemal čas lebo som musel čistiť gpu blok a prehádzať hadice ,neskutočne ako rýchlo sa to zanieslo čo to bolo za bordel neviem (Mayhems X1,Clear - EK-DuraClear) možno z radiátora ,korózia - čistenie 10 min chemoterapia... dopadlo to dobre nie je to ako nové a hlavne funguje
skoro "Bezkonkurenčná flexibilita" a ten monoblok
skoro "Bezkonkurenčná flexibilita" a ten monoblok
Co bolo zle na kryonaute?
Ked vidim tie vase bloky tak mam strach ako bude vyzerat moj, haha. Dufam, ze ako novy.
Inac pekne kratke hadice.
Ked vidim tie vase bloky tak mam strach ako bude vyzerat moj, haha. Dufam, ze ako novy.
Inac pekne kratke hadice.
.
- DesRe
- Používateľ
ozaj aké prímesi proti tomu sajrajtu nalievate ?
Kryonaut - keby som vedel aká je to pasta tak by som ani neotváral striekačku bola v krabici s Supremacy EVO
čo bolo zle - nemal som čas a zle sa s nou pracuje oproti takej mx4 ktorú som mal načatú v šuplíku ,mx4 roztlačím prstom po celom IHS za par sekúnd.
ten blok aj keď to na tej fotke po čistení nevidno vyzerá o 200% lepšie ako pred čistením ,použil som koncentrát "DM Denkmit BADREINIGER" nalial som s tím blok do plná a nechal tak asi 12-15 min
zvažujem kúpu Tygon hadíc len neviem aké sú tvrdšie ,mäkšie (životnosť) v porovnaní z EK-DuraClear
teraz keď si spomeniem ako som špekuloval pri kúpe že zoberiem lacnejšiu pumpu EK-XRES 140 Revo D5 expa... s plexi by som teraz zahnal nové...
pyrex sklo stačí umyť v umývačke parádička
Kryonaut - keby som vedel aká je to pasta tak by som ani neotváral striekačku bola v krabici s Supremacy EVO
čo bolo zle - nemal som čas a zle sa s nou pracuje oproti takej mx4 ktorú som mal načatú v šuplíku ,mx4 roztlačím prstom po celom IHS za par sekúnd.
ten blok aj keď to na tej fotke po čistení nevidno vyzerá o 200% lepšie ako pred čistením ,použil som koncentrát "DM Denkmit BADREINIGER" nalial som s tím blok do plná a nechal tak asi 12-15 min
zvažujem kúpu Tygon hadíc len neviem aké sú tvrdšie ,mäkšie (životnosť) v porovnaní z EK-DuraClear
teraz keď si spomeniem ako som špekuloval pri kúpe že zoberiem lacnejšiu pumpu EK-XRES 140 Revo D5 expa... s plexi by som teraz zahnal nové...
pyrex sklo stačí umyť v umývačke parádička
Len s tými chemikáliami pozor, aj tu na fóre je človek, ktorý sa naozaj do vodného vyzná a tiež čistil bloky a prepláchol len kdesi čosi ostalo a potom mu všetky bloky skorodovali (imho to čo nazývate korózia to korózia nie je skor oxidácia a jej variácie..). Škoda, že som tie foto neuložil ale tam jednoducho všetky bloky v okruhu (a nebolo ich malo) doslova rozožralo a celý blok bol ako zhrdzavený oranžový . Na takéto rôzne čističe chemikálie a pod rázne upozorňujú aj výrobcovia...aby Ti tam neostalo trochu Denkitu niekde medzi rebrami a stačí kúsok a ...
Tygon hadice - so zmäkčovadlami ? lebo pokiaľ viem tie normálne dostupné v EU od Tygonu ich stále majú teda by to bol krok spät od Primochill Advanced, prípadne Duraclear, ktoré ich nemajú.
Tygon hadice - so zmäkčovadlami ? lebo pokiaľ viem tie normálne dostupné v EU od Tygonu ich stále majú teda by to bol krok spät od Primochill Advanced, prípadne Duraclear, ktoré ich nemajú.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- DesRe
- Používateľ
asi nerozumiem Tygon hadice obsahujú zmäkčovadla ?
ta chémia je kyselina citrónová ale áno naštartuje to oxidáciu ale preto sa do systému leje Mayhems X1 (obsahuje Biocides and inhibitors) a plánujem u vás kúpiť prímes
ktorá v kategórii "Antikorozívne prísady" zabraňuje oxidácii ak vôbec taká je...
CF1 - Base Corrosion Blocker
SysClean-HPD high power lime scale remover
ta chémia je kyselina citrónová ale áno naštartuje to oxidáciu ale preto sa do systému leje Mayhems X1 (obsahuje Biocides and inhibitors) a plánujem u vás kúpiť prímes
ktorá v kategórii "Antikorozívne prísady" zabraňuje oxidácii ak vôbec taká je...
CF1 - Base Corrosion Blocker
aleboVysoko koncentrovaná ochrana proti korózii
SysClean-HPD high power lime scale remover
Vysoko kvalitný odvápňovač
- DesRe
- Používateľ
bude možnosť objednať: EK-Ekoolant EVO CLEAR (concentrate 100mL)
https://www.ekwb.com/news/ek-ekoolant-l ... ated-form/
https://www.ekwb.com/news/ek-ekoolant-l ... ated-form/
- DesRe
- Používateľ
jasne to som si nevšimol. pri googleni som narazil na článok o blokoch EKWB a ten nikel na tej medi nechce držať či aj to je rok staré..
nič s toho ma nijako netrápi ak to tichučko chladí... použitím agresívnych chémii je porušením záručných podmienok ak by ten prípravok neobsahoval horké farbivo tak si to Poliaci nalejú do čaju ,
oxid nikelnatý - látka zelenej farby - to na tom mojom bloku malo hnedo červenú miestami žltú farbu (Oxid měďnatý)
https://youtu.be/oC-A2qsbV_U?t=7s
mal som aj lepši teploty CPU (max 62°C) sú dve možné pričiní odflákol som prácu s Kryonaut-om alebo ten Kryonaut je
nič s toho ma nijako netrápi ak to tichučko chladí... použitím agresívnych chémii je porušením záručných podmienok ak by ten prípravok neobsahoval horké farbivo tak si to Poliaci nalejú do čaju ,
oxid nikelnatý - látka zelenej farby - to na tom mojom bloku malo hnedo červenú miestami žltú farbu (Oxid měďnatý)
https://youtu.be/oC-A2qsbV_U?t=7s
mal som aj lepši teploty CPU (max 62°C) sú dve možné pričiní odflákol som prácu s Kryonaut-om alebo ten Kryonaut je
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Neviem akého Kryonauta ti pribalili, ale mne sa s tou pastou robilo super, aj výkon veľmi fajn, oproti MX-4 nejaké 2°C dole.
Ešte sa mi zdala o trochu redšia než MX-4/Noctua, čiže sa mi aj o trochu ľahšie nanášala.
Ešte sa mi zdala o trochu redšia než MX-4/Noctua, čiže sa mi aj o trochu ľahšie nanášala.
A teraz skús čisto len FPU test a teplotu jadier
Jop, malokto vie, ze ten test zatazuje najviac, ale Prime95 od verzie 28.6 Small FFTs zatazuje este viac, s tym som si mohol na 5820K otvorit vlastnu kotelnuPein napísal:A teraz skús čisto len FPU test a teplotu jadier
- DesRe
- Používateľ
na tej striekačke je napísané Thermal grizzly ta pasta bola fest tvrdá ,dnes som to vymenil za mx4 max teploty CPU: 46°C ,VRM: 47°C
edit: pri tej výmene pasty sa mi resetol bios teploty CPU sú rovnaké ako som mal s EVO-om CPU: 68 °C ,ale šlo hlavne o teplotu VRM teraz max 70°C (prime95 v29,1)
edit: pri tej výmene pasty sa mi resetol bios teploty CPU sú rovnaké ako som mal s EVO-om CPU: 68 °C ,ale šlo hlavne o teplotu VRM teraz max 70°C (prime95 v29,1)