Zdravím, nejaký čas pozorujem nízke napätie na 3,3V vetve zdroja Corsair VX450W. Síce som ho dnes vymenil za Evgu 650 G3 ale chcel by som ho použiť v inom PC a prípadne ho spraviť tak aby to napätie bolo späť v rozmedzí ATX normy.
Konkrétne napätie je bez záťaže 3,152V a pri záťaži padne niekam k 3,088-3,115V ostatné napätia sú OK.
Je to inak aj problém pre dosku, GPU, CPU, HDD ?? alebo ho radšej nemám použiť a vyhodiť ??
Zdroj som mal aj otvorený a po vizuálnej stránke kondiky OK, cez víkend skúsim premerať aké kapacity majú.
Viete niekto poradiť v čom by mohol byť problém ?
Corsair VX450W nízke napätie na 3,3V vetve
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Corsair VX450W nízke napätie na 3,3V vetve
Meral si to fyzicky na zdroji alebo je to cifra z nejakého softu? Niekedy sú to len zblbnuté softy.
Môže to byť aj nedostatočne zapojený konektor, prípadne voľnejšie 3,3V piny, takže skúsiť pohýbať aj samotnými káblami v konektore /oranžové káble ak sa nemýlim/ a sledovať hodnoty napätia či sa menia keď s tým manipuluješ. Môže to byť aj voľný pin v konektore a podobné srandy.
Netuším čo si dnes berie šťavu z 3,3V vetvy, nič z hlavných komponentov to nie je, skôr nejaké súčiastky na doske, ak vôbec.
Môže to byť aj nedostatočne zapojený konektor, prípadne voľnejšie 3,3V piny, takže skúsiť pohýbať aj samotnými káblami v konektore /oranžové káble ak sa nemýlim/ a sledovať hodnoty napätia či sa menia keď s tým manipuluješ. Môže to byť aj voľný pin v konektore a podobné srandy.
Netuším čo si dnes berie šťavu z 3,3V vetvy, nič z hlavných komponentov to nie je, skôr nejaké súčiastky na doske, ak vôbec.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Corsair VX450W nízke napätie na 3,3V vetve
Kontakt to nebol určite zlý, pretože pamätám si, že zdroj rok dozadu dával 3,25V v pohode aj pri záťaži. Skúsim pomerať tie kondíky ak by sa mi niektorý nezdal tak ho skúsim vymeniť. Ten zdroj bol používaný 8-9rokov takže poklona jemu, že aj toľko vydržal a niekedy bol na nom odber aj 400W.
Spoiler: ukázať