a keď to inak nejde ?Kazdopadne necistit s chemiou
Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Re: Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
ja by som to aj chcel ,že poriadne opláchnuť ale blok s grafiky dole nechcem dávať je tam plomba ,radiátorom som pustil 2x vodu (sprchová hadica) potom +- 0,2l denaturalizovaný lieh 007 pretrepať a nemiešať
Spoiler: ukázať
Ja tiež na čistenie nepoužívam nič iné ako sprchovu hadicu najprv vyspustim starú kvapalinu a potom prepláchnem celý okruh, a potom zasa hadice dolu a každý blok, radiator zvlášť. Ak sú na oko zanesené ešte rozoberiem a prečistím kefkou zložím dám kvapalinu. Jaj a ešte prefukujem všetko kompresorom a nechám preschnut boli časi keď som mal dosť často špinavé bloky od kedy som prestal používať Mayhems X1 a prešiel na EK nič sa mi tam už neukazuje.
- DesRe
- Používateľ
nedalo mi to a tak som znova skúsil prime95 po par pádoch (cpu core 1.452V LLC turbo) a toto sú konečné maximálne teploty ,dosť to kúri doteraz som bez problémovou šiel "stabilne" 4,0Ghz 1,380V ale testoval som v OCCT...
Že kúri no nedivím sa, samo AMD doporučilo 1.35V ako maximálne bežpečné napatie.
To prepláchnutie hadicou zo sprchy - nie je efektívne - x krát som to robil teplou a studenou vodou a potom naplnil aešte ručne prepláchol a vyšlo von kopec sajrajtu...takže najlepšie je to v ruke poriadne potriasť rýchlo vypustiť. Non Stain hlavne nestrácajú farbu - plexi nechytajú (mám overené aj s červenou pretože nejaký ten pol rok a viac je vo Vulture a je to pekne stabilné). Hadice ale netuším síce som ich dával, ale boli to klient projekty kde sa doteraz hadice nemenili. EKWB DuraClear najshitnejšie? Nejaký zdroj ... rád by som si prečítal.Leon napísal:normálne odšrubuj ružicu na sprche a prepláchni rady horúcou vodou. A tie DuraClear vyhoď pri prvej príležitosti. To sú asi najshitnejšie hadice vôbec. A ak používaš farbivo tak nepoužívaj nonstain farby ale klasické. Nonstain zafarbujú hadice viac než je zdravé. Nedáva to rozum ale je to ofiko vyjadrenie od Mayhemu (aj že sú si vedomý, že značenie nedáva rozum ale je to tak.)DesRe napísal:toto som dnes utrel s gumových tesnení na GPU bloku je to mastné
20170723_165145.jpg
budem musieť rozobrať aj x370 monoblok dnes nebol čas
takto vyzerá monoblok a to som pred tým všetko čo sa dalo prepláchol nalial novú mayhems x1 a nove hadice DuraClear... nechápem
20170723_180337.jpg
20170723_180410.jpg
zaujímavé je ,že Supremacy EVO čo tam bolo +- 2 mesiace je čisté...
20170723_180611.jpg
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- DesRe
- Používateľ
mám zato ,že používam tie kvalitnejšie komponenty vodného chladenie teda nemal by to byť tento problém (jedine keby bolo niečo s toho ako ten kryonaut). chyba bude asi u mňa ,v tomto som nováčik ale prídem na to teraz mám pomenej času a dovolenka ďaleko
určite budete vedieť: dajú sa zohnať niekde číre hadice PrimoChill 16/10 mm budem musieť nejaké kúpiť DuraClear mam len par cm
určite budete vedieť: dajú sa zohnať niekde číre hadice PrimoChill 16/10 mm budem musieť nejaké kúpiť DuraClear mam len par cm
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
K tomu farbeniu od majiteľa mayhemu.GABO napísal:Non Stain hlavne nestrácajú farbu - plexi nechytajú (mám overené aj s červenou pretože nejaký ten pol rok a viac je vo Vulture a je to pekne stabilné). Hadice ale netuším síce som ich dával, ale boli to klient projekty kde sa doteraz hadice nemenili. EKWB DuraClear najshitnejšie? Nejaký zdroj ... rád by som si prečítal.
k DuraClear hadiciam, hľadať to nebudem, keď nato naražím tak to postnem. Bolo to na OCN forku pred týždňom a už neviem v ktorej z tých 6 tém čo sledujem o vodnom, takže sa mi to nechce prehliadať. Týpci sa tam sťažovali, že mali iba čistú kvapavku a hadice úplne šedé. Tie DuraClear sú vonku krátko, radšej nech vezme niečo overené.The main issue using non stain its meant to just tint fluids, if you use a lot it contains a spherical coating that hard tubing or PETG will use it capillary action to suck up the dye and will look like staining when its actually not, its just the way tubing like that reacts.
.
Mno takže nejakých pár expertov z OCN si postažovalo na šedé hadice - typické. Ono je problém, že veľa robí samotná kvapalina a tiež jej teplota a potom aj samozrejme veci ako používanie rôznych čističov radiátorov a chemikálií, na fórách ako OCN sa to v minulosti len hemžilo ľudmi (prevažne z USA a pod) ktorý používali Kill Coil a rôzne chemické magoroviny a tak aj dopadli...aby to s tými hadicami nebola vzorka presne takýchto. Duraclear je totiž defacto to isté čo Primochill a lepšie (presne nenapíšem, lebo nemôžem k tomu viac). Preto som sa aj pýtal, že prečo taká reakcia že najšitnejšie hadice...odkiaľ si usúdil ... na akej vzorke . Lebo z rukáva Ti vysypem tak 20+ modelov hadic, ktoré sú teda megabrutal shitné ak považuješ Duraclear za shit. Skús pohľadať si rád prečítam tie múdrosti...defacto som aj kvôli tomu prestal na OCN chodiť ...lebo prehrabať sa ku kvalite v tom množstve shitu je nenormálne.
Add mayhems...pomaly s nimi prestávam robiť z určitých dôvodov (je to už dlhodobé s nimi a rovnaké...) a nekombinujem ak na to nie sú dôvody. Aktuálne mi príde zatiaľ veľmi stabilný Cryofuel či už s trubicami / hadicami.
Add mayhems...pomaly s nimi prestávam robiť z určitých dôvodov (je to už dlhodobé s nimi a rovnaké...) a nekombinujem ak na to nie sú dôvody. Aktuálne mi príde zatiaľ veľmi stabilný Cryofuel či už s trubicami / hadicami.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
- DesRe
- Používateľ
ľudia ale vy mi to vôbec neuľahčujete
vec sa má tak že bloky nevymením tie musia byť OK
Alphacool radiátor vyčistím (ste mi poradili ako)
EKWB pumpa-expa je OK!
fitingy - EKWB a Alphacool je OK!
hadice DuraClear áno ošediveli po 2 mesiacoch
mayhems x1 výmena za EK- Cryofuel +- 10€ za 1 L
vec sa má tak že bloky nevymením tie musia byť OK
Alphacool radiátor vyčistím (ste mi poradili ako)
EKWB pumpa-expa je OK!
fitingy - EKWB a Alphacool je OK!
hadice DuraClear áno ošediveli po 2 mesiacoch
mayhems x1 výmena za EK- Cryofuel +- 10€ za 1 L
Neviem co tam mate, ale ja som rozoberal minule po dvoch rokoch EVO a trysky boli ciste a nickel bez nejakych defektov.
Pouzivam X1 RED. Dnes som vypustil po dvoch mesiacoch a plexi nickel blok na GPU tiez cisty tj. ziadna spina medzi tryskami a bez defektov.
A co sa tyka X1 tak sa ma menit po 9-12 mesiacoch a trochu od nej zltnu hadice. Je to vidiet nove vs stare. Ja menim aj hadice po roku s vodou.
Bloky musis rozobrat a vycistit. Takto preplachovanim to nepojde. Vidis, ze ta chemia tam musela ostat ked sa toto stalo. Cire Primochill velmi niesu no.
Pouzivam X1 RED. Dnes som vypustil po dvoch mesiacoch a plexi nickel blok na GPU tiez cisty tj. ziadna spina medzi tryskami a bez defektov.
A co sa tyka X1 tak sa ma menit po 9-12 mesiacoch a trochu od nej zltnu hadice. Je to vidiet nove vs stare. Ja menim aj hadice po roku s vodou.
Bloky musis rozobrat a vycistit. Takto preplachovanim to nepojde. Vidis, ze ta chemia tam musela ostat ked sa toto stalo. Cire Primochill velmi niesu no.
.
Tak všeobecne keď sa plní okruh na novo a sa používajú hadice - ako píše STIV - vymeniť ich za nové proste spotrebák.
LEON: snáď si to nezobral v zlom nemieril som na teba ale na tých expertov na OCN, fakt ak by si mal zdroj daj odkaz prečítam.
LEON: snáď si to nezobral v zlom nemieril som na teba ale na tých expertov na OCN, fakt ak by si mal zdroj daj odkaz prečítam.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
akurát som ti to sem písal, si ma predbehol
Našiel som jeden z tých prípadov. Týpek mal dnu X1, než plnil okruh tak preplachoval octom. Potom robil zase upgrade, tak išiel meniť aj hadice a dal DuraClear, ale okruh predtým vyčistil s Mayhem Blitz kitom. Potom zase namontoval, nalial X1 a toto mu spravilo po mesiaci. Tu fotka.
... jasne, že som to nezobral zle ja som len vravel, že sú lepšie hadice na výber podľa mňa, overené. Tieto DuraClear sú tu krátko, aby to neskončilo tak ako s VPP755, že fasa pumpa, prevádzkové vlastnosti na jednotku a vieme ako to skončilo. Napr od Mayhems vs primochil dole fotka, a keď vravíš, že sú DuraClear na báze Primochilu, tak by som si dal pozor.
po 6 mesiacoch používania.
Mayhems
PrimoChill
Našiel som jeden z tých prípadov. Týpek mal dnu X1, než plnil okruh tak preplachoval octom. Potom robil zase upgrade, tak išiel meniť aj hadice a dal DuraClear, ale okruh predtým vyčistil s Mayhem Blitz kitom. Potom zase namontoval, nalial X1 a toto mu spravilo po mesiaci. Tu fotka.
... jasne, že som to nezobral zle ja som len vravel, že sú lepšie hadice na výber podľa mňa, overené. Tieto DuraClear sú tu krátko, aby to neskončilo tak ako s VPP755, že fasa pumpa, prevádzkové vlastnosti na jednotku a vieme ako to skončilo. Napr od Mayhems vs primochil dole fotka, a keď vravíš, že sú DuraClear na báze Primochilu, tak by som si dal pozor.
po 6 mesiacoch používania.
Mayhems
PrimoChill
.
- DesRe
- Používateľ
viem že toto nie je Nákupná poradňa zoberiem Mayhems hadice a Mayhems x1 na skúšku... možno len ta kombinácia bola zlá
spravil som blbosť nejak sa mi podarilo zle zapojiť RGB pásik nesvieti červena a zelena farba bolo to zapojené opačne a všimol som si to až dnes
spravil som blbosť nejak sa mi podarilo zle zapojiť RGB pásik nesvieti červena a zelena farba bolo to zapojené opačne a všimol som si to až dnes
o čo ide ak sa smiem spýtať (robím objednávku ale počkám na odpoveď)Add mayhems...pomaly s nimi prestávam robiť z určitých dôvodov (je to už dlhodobé s nimi a rovnaké...) a nekombinujem ak na to nie sú dôvody. Aktuálne mi príde zatiaľ veľmi stabilný Cryofuel či už s trubicami / hadicami
Leon: v pohode. Ono ak niekto premýva octom + mayhems blitz kit a este neviem čim nech sa nečuduje že sa mu to zaserie.....zaklad je proste nepoužívať rôzne blitz a neviem aké chemikálie...ak sa čistí stačí destilkou, alebo vodou a samozrejme prečistiť blok následne vymeniť aj hadice. Imho ukažem pofotim zajtra Primochill, ktorý mám na mašine už nejaký rok a čosi a nie je žiadny povlak, alebo žltosť. Ten test od chalana som videl samozrejme on tam robil aj testy ako hadice nasavajú farbivo ak sa dobre pamätám.
Ja si myslím, že najčastejším problémom pri Mayhems kvapalinách je PH.. Samotný Mayhem odporúča použiť Blitz Kitt pred ich kvapalinami. Druhou vecou sú použité hadice, ja som mal problém aj s "vraj" Primochill Advance LRT (+ Mayhems Pastel), vraj píšem preto lebo mi kľudne mohlo prísť aj nejaká iná hadica - nemám spôsob ako to overiť, každopádne aktuálne mám v zostave Primochill Advanced LRT čierne - na miestach kde ich nieje vidieť, spolu s Pastel kvapalinami a nepozorujem žiadne problémy.
Po problémoch spomenutých vyššie kedy mi priehladná hadica vydržala v pôvodnom stave možno deň, blok bol tiež pekne zasvinený som sa rozhodol použiť aj blitz kitt, samozrejme som okruh rozobral všetko umyl, vyčistil a podobne. Potom prišiel na radu Blitz kitt, použitý podľa návodu, poctivo všetko po ňom popreplachované, odvtedy všetko v poriadku. Netvrdím, že to je nutnosť možno by stačil iba preplach destilkou a celý problém bol iba v tom kúsku hadice, ktorý tam bol. Ale skôr by som povedal, že ak má niekto problém s blitz kitom tak ho použil buď zle alebo mal v okruhu niečo čo tam byť nemalo. Čiže jednoznačne chyba užívateľa.
Z mojej skúsenosti pridávam fotku, ako môže vyzerať blitz kit pred naliatim do nového radiátora a vypustení von po pár hodinách:
Po problémoch spomenutých vyššie kedy mi priehladná hadica vydržala v pôvodnom stave možno deň, blok bol tiež pekne zasvinený som sa rozhodol použiť aj blitz kitt, samozrejme som okruh rozobral všetko umyl, vyčistil a podobne. Potom prišiel na radu Blitz kitt, použitý podľa návodu, poctivo všetko po ňom popreplachované, odvtedy všetko v poriadku. Netvrdím, že to je nutnosť možno by stačil iba preplach destilkou a celý problém bol iba v tom kúsku hadice, ktorý tam bol. Ale skôr by som povedal, že ak má niekto problém s blitz kitom tak ho použil buď zle alebo mal v okruhu niečo čo tam byť nemalo. Čiže jednoznačne chyba užívateľa.
Z mojej skúsenosti pridávam fotku, ako môže vyzerať blitz kit pred naliatim do nového radiátora a vypustení von po pár hodinách: