AMD Radeon RX Vega 64/56 (recenzie, informácie...)
Re: AMD Radeon RX Vega 64/56 (recenzie, informácie...)
Ja nepisem ze v tom ma prsty ale ze o tom vie urcite viac
(nenapadlo ma ine meno)
(nenapadlo ma ine meno)
Ja si na Vegu počkám. Mám freesynch monitor a výkon Vegy mi stačiť bude na hry ktoré tak či tak brzdia konzoly
K tomu fiascu s cenami to youtuberi moc nafukujú. Nič čo by sa nedalo čakať keď je po tých kartách taký dopyt.
K tomu fiascu s cenami to youtuberi moc nafukujú. Nič čo by sa nedalo čakať keď je po tých kartách taký dopyt.
https://www.hardwareluxx.de/index.php/a ... -test.html akoze slusne teda lepsie ... ako na to pozeram lepsia spotreba a vykon ako 1080 pri 56 ale 64 je fail.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
To napätie je tak vysoko nastavené kvôli tomu aby to držalo takty na všetkých kartách ? Alebo je to sprostosť AMD, že to tak nastavuje a tým pádom by tie karty boli na tom o niečo lepšie.
Tá 56ka po tom Undervoltingu už vyzerá oveľa lepšie aj lepšia konkurencia pre Nvidiu.
Tá 56ka po tom Undervoltingu už vyzerá oveľa lepšie aj lepšia konkurencia pre Nvidiu.
Spoiler: ukázať
tak tu mame nieco aj od obra MSI Radeon RX Vega 64 ve 23 (4K) hrách a testech + OC s vodou
Ta 56 sa mi pozdava len skoda tych nedokonalosti vo vyske pamati a jadra. Vyzera to tak ze 56 je taky odpad oproti 64marfan napísal: ↑Pi 25. Aug, 2017, 16:09 To napätie je tak vysoko nastavené kvôli tomu aby to držalo takty na všetkých kartách ? Alebo je to sprostosť AMD, že to tak nastavuje a tým pádom by tie karty boli na tom o niečo lepšie.
-
- Používateľ
mozno je ale svojou efektivitou a vykonom mam pocit opaku
Podla mna su sami prekvapeny ako krasne ide 56 a ze 64 ma nieco spatne.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Len ti dorob si doma je vseobecne na škodu a nie ako plus lebo 99% ludi to v lepsom pripade zasunie da obladace a ide
Poprípade im to niekto namontuje
Proste je to ako auto kde treba postelovat vstrekovanie, brzdy aby to išlo ako ma
Poprípade im to niekto namontuje
Proste je to ako auto kde treba postelovat vstrekovanie, brzdy aby to išlo ako ma
-
- Používateľ
No a od tohoto by mohli byť nereferenčné verzie. Tam by to mohli takto poladiť zlepším chladením a možno by to bolo zaujímavé aj pre hráčov.
Pasuje nejaky bezne dostupny gpu cooler na vegu? Asi bude treba riadnu plochu na cip aj + hbm. Tipujem ze sa uz vsetci vyrobcovia coolerov na gpu vykaslali updateovat svoje chladice uz davnejsie. Mam pocit ze bud voda alebo riesenia vyrobcov. Z toho som dost sklamany teda.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Je otázne co tsm pasovať bude ked tie pcb nie rovnake
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Hej, vzduchové aftermarket chladenie je dá sa povedať mŕtve, drvivá väčšina ľudí čo by nad tým kedysi uvažovala dnes prechádza rovno na vodu. A pri kvalite dnešných nereferenčných chladičov sa priestor pre výmenu vzduchu za vzduch veľmi zužuje.
Plocha čipu byť nemala byť až taký problém, tie chladiče majú často x-násobne väčšiu základňu než je die-size bežnej GPU, čiže pokryť čip aj HBM by mali zvládnuť. Ešte nie tak dávno aj grafiky mávali IHS a to bola väčšia kontaktná plocha než tieto holé GPU+HBM. Otázka je skôr rozteč montážnych dier. Tam doteraz väčšinou platilo, že AMD aj NV sa pri novších kartách držali starších rozmerov, minimálne na strane NV sm si istý, že čo sa týka veľkých čipov, tak rozteč na montáž chladičov sa nemenila od Fermi /GTX480/, ale pri kombe jadro + HMB by som si to určite nejako overil. Potom kompatibilita čo sa týka vonkajších rozmerov, aby pasív neliezol povedzme cez záslepku, do obrazových výstupov, nekolidoval s kondíkmi a pod.. Toto sa ale dá na 100% overiť len fyzickou skúškou, pokiaľ výrobca chladiča oficiálne nepotvrdí kompatibilitu s kartou.
Ešte väčší problém by som videl v tom, že tie Vega čipy nie sú všetky rovnaké, na toto asi naráža dexter. Zapúzdrené vs. nezapúzdrené, iná výška HBM oproti GPU... proste kopa problémov. To si pýta ideálne dizajn na mieru pre každú verziu čipu a do toho nikto nepôjde.
Výrobcovia nereferenčných kariet s tým budú mať čo robiť a výrobcovia aftermarket chladičov to určite odignorujú úplne.
Plocha čipu byť nemala byť až taký problém, tie chladiče majú často x-násobne väčšiu základňu než je die-size bežnej GPU, čiže pokryť čip aj HBM by mali zvládnuť. Ešte nie tak dávno aj grafiky mávali IHS a to bola väčšia kontaktná plocha než tieto holé GPU+HBM. Otázka je skôr rozteč montážnych dier. Tam doteraz väčšinou platilo, že AMD aj NV sa pri novších kartách držali starších rozmerov, minimálne na strane NV sm si istý, že čo sa týka veľkých čipov, tak rozteč na montáž chladičov sa nemenila od Fermi /GTX480/, ale pri kombe jadro + HMB by som si to určite nejako overil. Potom kompatibilita čo sa týka vonkajších rozmerov, aby pasív neliezol povedzme cez záslepku, do obrazových výstupov, nekolidoval s kondíkmi a pod.. Toto sa ale dá na 100% overiť len fyzickou skúškou, pokiaľ výrobca chladiča oficiálne nepotvrdí kompatibilitu s kartou.
Ešte väčší problém by som videl v tom, že tie Vega čipy nie sú všetky rovnaké, na toto asi naráža dexter. Zapúzdrené vs. nezapúzdrené, iná výška HBM oproti GPU... proste kopa problémov. To si pýta ideálne dizajn na mieru pre každú verziu čipu a do toho nikto nepôjde.
Výrobcovia nereferenčných kariet s tým budú mať čo robiť a výrobcovia aftermarket chladičov to určite odignorujú úplne.
No riešenie je jednoduché - Pasta - medená podložka - Pasta - chladič ideálne nejaký AIO a o teploty máš vystarane.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
To asi nie, tam je rozdiel myslím 40 mikrometrov medzi rovinou GPU a pamäťami, ťažko tam "podložíš" niečo o takej hrúbke. Skôr by ma zaujímalo či by pri tom rozdiele vôbec vadilo keby tam bola o toľko hrubšia vrstva pasty na pamätiach. Aj keď potom tam bude slabší prítlak.
Síce HBM2 samé o sebe majú veľmi nízku spotrebu... na druhej strane ich zahrieva GPU vedľa a to počítam takmer na teplotu jadra samotného. Neviem, sú múdrejšie hlavy na to než moja. Možno to nakoniec nie je až tak veľký problém, a možno je.
Síce HBM2 samé o sebe majú veľmi nízku spotrebu... na druhej strane ich zahrieva GPU vedľa a to počítam takmer na teplotu jadra samotného. Neviem, sú múdrejšie hlavy na to než moja. Možno to nakoniec nie je až tak veľký problém, a možno je.