GPS navigácia

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

GPS navigácia

Príspevok od používateľa MaxMan »

Po cca 6 rokoch mi skapína GPS navigácia a hľadám nejakú náhradu. Bola to stará 7" navigácia s Windows CE 6, kde je už problém dať nejakú novú verziu navigačného SW. Preto uvažujem o nejakom Android zariadení. Našiel som nejaké Android NAVI na EBAY a pod. Oplatí sa do toho ísť, alebo radšej zobrať tablet 7", prípadne nejaký aspoň 5" smartfón?
Ideálne ak by malo zariadenie aj slot na SIM kartu s dátami a mohol som prípadne využívať online info o kolónach a pod (napr. Waze)

Má s tým niekto skúsenosť? Čistú navigačku ako MIO, Garmin veľmi nechcem - rukami mi prešlo veľa modelov a sú celkom super, ale sú iba na navigovanie a dať 150€ a viac za navi....
Naposledy upravil/-a MaxMan v St 30. Aug, 2017, 07:37, upravené celkom 1 krát.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55

Re: GPPS navigácia

Príspevok od používateľa MaceKx »

Otazka je ci to budes pouzivat iba v aute alebo to budes chciet prenasat ? Ked iba v aute tak su dobra volba 2DIN radia s Androidom, das tam co chces ma to WiFi niektore aj tvoj pozadovany slot na SIM a nejaka cina s fullHD displejom bude fajn za malo penazi.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Re: GPS navigácia

2DIN asi nie. Nemám chuť rozoberať auto a babrať sa s montážou. Skôr niečo prenosné, čo zoberem aj so sebou mimo auta a použijem aj na navigovanie pešo (vyhľadanie reštaurácie a pod.)
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55

Príspevok od používateľa MaceKx »

Co sa tyka toho 2 DIN v mojom pripade to bolo jednoduche kdeze maju ISO konektor pripojis a dokonca aj ovládanie na volante funguje. V tomto pripade je asi blbost kupovat iba navigaciu v dnesnej dobe. Nejaky 7" tablet zakupit nejaky soft dlhe roky pouzivam Sygic a budes vysmiaty s tym ze mas dalsie vyuzitie ako tablet, internet atd..
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Ked aj mimo auta to chces brat preco nerozmyslas nad tym ze si do telefonu kupis Sygic napr. a mas vsetko v jednom. Ved telefon mozes napichnut na 12V zasuvku a mas vystarane. Nepotrebujes ziadne dalsie zariadenie. Navigacku pouzivas casto?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

Ako soft na android odporucam aj navigaciu Here ktora je zadarmo a vies mapy stiahnut aj offline. Na zapade to navigovalo genialne aj napeso aj bez internetu ked malo v sebe aj MHD spoje. Malickost ze malo mapy aj napr. nakupnych centier.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

gammaray: navigačku používam priebežne celý rok, najviac v lete na dovolenkách. Doteraz som používal 7" navigačku a bol som spojkojný. Na nejakom 5" mobile sa mi to zdá malé.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

IGO je furt na wm platformu. Podla mna stale top navigacia s obrovskou podporou.
Alebo nejaky android telefon, kupit sygic v akcii a mas tiez poriesene. Tablet by som neriesil. Staci na navigovanie bohato uhliopriecka od 5 do 5,5
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Ja mam 4,5" mobil a staci mi to. Mam v pohode prehľad o všetkom. Ale tak je to o osobných preferenciách. Záleží tiež ci to mas prilepene na prednom skle alebo bližšie k sebe niekde na palubovke. Mne osobne pride naozaj zbytočne dnes dávať peniaze za extra navigacku. Ak už navigacku tak min 7" nic mensie isto nie. Riesenie je aj nejaký lacny tablet prip. z bazaru a do toho Sygic napr. Hlavne treba popozerať ktorá navigacka ma caste updaty, lebo niektoré hlavne z tých lacnych su katastrofa.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Asi vyskúšam na mobile, či mi bude vyhovovať (mám 5") - mobil by bol na palubovke asi. Určite ale chcem aj dopravné info online v navigačke, nech ma to vie poslať obchádzkou pri kolónach - tento rok som si na dovolenke "užil" (cesta sa natiahla z 1 hodiny na vyše 2,5)

S aktualizáciami nevidím problém - IGO má 4x do roka, Sygic tiež tak nejak ak sa nemýlim. Ostatné free majú aj každý mesiac (OSM mapy). Do klasických Garmin, TomTom, MIO nepôjdem (zbytočnosť za veľa €) - tie ale majú tiež 3-4x do roka aktualizácie.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

za mna zatial dobre kombo Wayteq + Sygic
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade

Návrat na "Nákupná poradňa"