Ahojte,
skúšali ste už niekto niečo také? Rád by som si spravil z ext. hdd (bežne je od NTB len tak na 30cm, ale večer by som si rád pozrel film z toho disku ale pri posteli (cca 2,5m) s tým, že by to šlo z daného disku) také bezdrôtovo prístupné uložisko.
Pozrel som narýchlo a našiel na Alze takéto USB bluetooth adaptéry
https://www.alza.sk/bluetooth-adaptery/18842866.htm
ale to sú hlúposti s rýchlosťami do tak 400kB/s.
Je to možné riešiť nejako rozumne? Šalamúnčil som a napadlo mi, nedá sa to nejako vyriešiť s tými miniatúrnymi USB Wi-fi srandami?
https://www.alza.sk/lacne-sietove-prvky ... 6870117188 --ak mám byť úprimný, tak si nie som istý, nejako si nedokážem predstaviť ako by sa to riešilo.
Pri vyhľadaní "bluetooth usb" mi vyskočila napríklad aj táto sranda
https://www.alza.sk/edimax-ew-7611ulb-d4747699.htm
kde už uvádzajú aj BT, dokonca už píšu aj o 34Mbps (max. pre BT 4.0). Že by sa to s týmto dalo?
Čo je super je to, že by som ani nepotreboval mať 2 (jedno v USB na krabičke od disku a druhé v PC), kedže NTB má vlastný BT modul.
Spojenie PC<>Ext.HDD - bezdrôtovo?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Spojenie PC<>Ext.HDD - bezdrôtovo?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Spojenie PC<>Ext.HDD - bezdrôtovo?
WD ma taketo riesenie www.alza.sk/wd-2-5-my-passport-wireless ... 90.htm?o=2
Ako si to predtavujes? Ze pichnes USB Blutooth / wifi do externeho disku a "nejako" to pobezi? Vsak ten disk nevie, co ma s tym robit. Viem si to predstavit tak, ze by si mal povedzme RaspberryPi a tam by si pichol externy HDD do USB. Na RaspberryPi by ti bezal OS, kde by si to cez Sambu namountoval. Tretia verzia ma aj wifi www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/ ale nemam predstavu, aku rychlost dosahuje. To by chcelo najst nejake testy a pozriet, na aky bitrate by si bol tym padom obmedzeny.
Ja mam WD My Cloud a nan pristupujem podla chuti z kade-tade (kabel, wifi). To ale samozrejme nesplna poziadavku prenosnosti.
Ako si to predtavujes? Ze pichnes USB Blutooth / wifi do externeho disku a "nejako" to pobezi? Vsak ten disk nevie, co ma s tym robit. Viem si to predstavit tak, ze by si mal povedzme RaspberryPi a tam by si pichol externy HDD do USB. Na RaspberryPi by ti bezal OS, kde by si to cez Sambu namountoval. Tretia verzia ma aj wifi www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/ ale nemam predstavu, aku rychlost dosahuje. To by chcelo najst nejake testy a pozriet, na aky bitrate by si bol tym padom obmedzeny.
Ja mam WD My Cloud a nan pristupujem podla chuti z kade-tade (kabel, wifi). To ale samozrejme nesplna poziadavku prenosnosti.
Ďalšia možnosť je vlastniť router s usb, ktorý ti to sprostredkuje v rámci siete.
Ale len taká pichnúť BT do HDD funkčné nebude.
Ale len taká pichnúť BT do HDD funkčné nebude.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Predstavoval som si to nejako štýlom, že to BT bude len ako náhrada za kábel ale chápem, že to je sketchy.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
na BT zabudni obecne, ta technologia nebola na hento vymyslana.
skorej ries wifi, ked uz chces bezdrat.
skorej ries wifi, ked uz chces bezdrat.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
a co takto pozriet nejaky externy wifi box?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
nieco taketo:
http://www.ebay.com/itm/3-5-USB3-0-SATA ... SwiQ9ZU4Sr
http://www.ebay.com/itm/3-5-USB3-0-SATA ... SwiQ9ZU4Sr
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper