Inteligentne ziarovky
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Inteligentne ziarovky
Ahojte,
riesim dilemu medzi Philipsovymi HUE a Eglo connect.
Mate niekto doma? Nejaka recenzia by pomohla pri vybere. Dik.
riesim dilemu medzi Philipsovymi HUE a Eglo connect.
Mate niekto doma? Nejaka recenzia by pomohla pri vybere. Dik.
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Re: Inteligentne ziarovky
NIkto nema doma HUE svietenie?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
je to draha somarina, nediv sa, ze to nik nema.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
prakticka vyuzitelnost ziadna, je to skor zabavka. a na zabavu postacia lacnejsie ziarkovy, napriklad xiaomi
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Tak ono zalezi, co si od toho slubujes, resp.ako to planujes mat zapojene. Ak mas napr. tv s ambilight, daju sa s HUE ziarovkami/svietidlami robit rozne veci.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ak chces doma prevadzkovat cirkus (vid video), tak smelo do toho
ale aby som nebol len negativny, tak osobne si to viem predstavit napriklad v lampe na citanie, niekde pri dobrom kresle. nemyslim teda farebne veci, ale skor teplotu bieleho svetla. to mi pride ako uzitocne.
ale aby som nebol len negativny, tak osobne si to viem predstavit napriklad v lampe na citanie, niekde pri dobrom kresle. nemyslim teda farebne veci, ale skor teplotu bieleho svetla. to mi pride ako uzitocne.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Mi to pripomina tie vyblikane domove svetielka co si amici vesaju na vianoce na domy
Vzhladom na to, ze su to poondene ziarovky, je to predrazene, fakt asi jedina vyhoda je nastavovanie teploty svetla.
Na farbicky staci RGB LED pas z ebayu za 10e / 5m.
Vzhladom na to, ze su to poondene ziarovky, je to predrazene, fakt asi jedina vyhoda je nastavovanie teploty svetla.
Na farbicky staci RGB LED pas z ebayu za 10e / 5m.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Pre mňa je to svetelný smog. Ako zaujímavosť to ukázať návšteve. Ale nakoniec by to bolo stále vypnuté.
ja mám len inteligentnú zásuvku a z nej ovládam osvetlenie, je to celkom užitočné hlavne sa to dá ovládať z mobilnej appky takye si svetlo zapínam a vypínam postele
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja by som si to aj vedel predstavit ako ambietne osvetlenie, len co z toho ked sa to neda ovladat z kompu a treba k tomu mobil. kym na mobile otvorim appku som prejdem izbu 4x
Spoiler: ukázať
Ja mam doma v noci naladove osvetlenie aby som sa nezabil, nezaslapol niekoho a podobne. Ovladam to rukami. Ked je tma zapnem a na druhy den vypnem. Staci to aby som videl kam idem a nemusim palit po 10 ziaroviek na kazdej chodbe a poschodi co mi vypalia oci ked idem jest alebo na zachod. To uz svietit mobilom je lepsie.
Inac tie HUE ziarovky na tom videu + ambilight su strasne zle. Neda sa na to pozerat. Delay a farby uplne mimo.
Inac tie HUE ziarovky na tom videu + ambilight su strasne zle. Neda sa na to pozerat. Delay a farby uplne mimo.
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
aby si sa v noci nezabil staci obycajne nocne svetlo so senzorom svetla z lidlu za 2 eura.
Spoiler: ukázať
nie je nič jednoduchšie ako keď chceš z postele ísť do kuchyne na mobile si zapnúť záuvku so svetlom aké ti vyhovuje
- shiro
- Pokročilý používateľ
.....si zapnúť svietidlo a svietit si na cestu Riesenie za 0.0 eur navyse.nie je nič jednoduchšie ako keď chceš z postele ísť do kuchyne na mobile
A nepotrebujem ziadne exoticke ziarovky a nebodaj este tahat k nim kable, lebo "naladove osvetlenie" ci jak sa ten vymysel vola.
Alebo si normalne zapnem svetlo v byte, zvysok rodiny sa zo svetla na 5min, kym sa vycuram, nepotentuje.
Vsetko je len o rozmaznanosti ludi, prioritach a ako danu banalitu riesit.
XY rokov, kym tieto parady neboli, ste veselo zapalovali svetlo uprostred noci, alebo si svietili baterkou. A aha, zijeme.
Takze vonkoncom sa nepose*eme z nejakych strasnych smart ziaroviek.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
MacTukahan:
V kuchyni som menil LED pasik tento rok. Spravil som to pomocou Hue Bridge, k tomu som dokupil ZigBee komunikacnu jednotku/zdroj pre LED pasiky a RGB pasik (kvalita svetla, teda reprodukovatelnost farieb je dost zla, ale ja mam trosku vyssie naroky, v kazdom pripade jedna sa o toto https://www.amazon.de/gp/product/B00PQI ... UTF8&psc=1 ) a este nastenny ovladac pre Hue system. V zasade planujem casom dokupit aj ziarovky (asi klasicke biele s nastavovanim teploty, ale rozmyslame aj o farebnych). V principe by aj Ikea system mal byt kompatibilny s Hue (stale je to ZigBee), len viem ze Phillips mal na zaciatku nejake problemy, lebo Ikea nesplnala standard na 100%.
V kuchyni som menil LED pasik tento rok. Spravil som to pomocou Hue Bridge, k tomu som dokupil ZigBee komunikacnu jednotku/zdroj pre LED pasiky a RGB pasik (kvalita svetla, teda reprodukovatelnost farieb je dost zla, ale ja mam trosku vyssie naroky, v kazdom pripade jedna sa o toto https://www.amazon.de/gp/product/B00PQI ... UTF8&psc=1 ) a este nastenny ovladac pre Hue system. V zasade planujem casom dokupit aj ziarovky (asi klasicke biele s nastavovanim teploty, ale rozmyslame aj o farebnych). V principe by aj Ikea system mal byt kompatibilny s Hue (stale je to ZigBee), len viem ze Phillips mal na zaciatku nejake problemy, lebo Ikea nesplnala standard na 100%.
FVE 12.45 kWp V/Z