Mobil +/-500€
Mobil +/-500€
Zdravím,
keďže môj dlhoročný a do teraz fakt vychvaľovaný Nexus5 zrejme odisiel do kremíkového neba tak hľadám za neho náhradu. Cenu si predstavujem do 500 ale pár šušňov ešte viem pridať ak to bude stáť za to. Phone používam hlavne na telefónovanie, sms, internet, fotografovanie (najme v práci keďže sa mi nechce ťahať so sebou firemný a do teraz mi napr Nexus5 celkom stačil), hry (len na wc) a hudbu...Nehrám sa non stop s mobilom takže mi moj starý telefón vedel vydržať niekedy aj 2dni
Vyhliadol som si Oneplus 5 keďže už na jeho predchodcov som počul len chvály, ale trocha sa bojím veľkosti. iPhone nechcem keďže už som na 100%stotožnený a naladený na Android. Chcem kúpiť len nový kvôli záruke a neverím že na terajších telefónoch niečo do 2rokoch neodíjde Pozeral som aj na Samsung Galaxy S7 ale akosi stále nedôverujem tým samsungom...Ale ak si myslíte že určite ísť do toho telefónu tak sa necham prehovoriť.
Dual Sim nie je pre mňa najdôležitejšia podmienka ale kto vie či to nebudem v budúcnosti chcieť využiť.
Takže zatiaľ na čo si brúsim zuby:
-OnePlus 5 (trocha sa bojim veľkosti)
-Samsung Galaxy S7 (ach ten touchwiz)
Ďakujem za rady, odporúčania a skúsenosti
keďže môj dlhoročný a do teraz fakt vychvaľovaný Nexus5 zrejme odisiel do kremíkového neba tak hľadám za neho náhradu. Cenu si predstavujem do 500 ale pár šušňov ešte viem pridať ak to bude stáť za to. Phone používam hlavne na telefónovanie, sms, internet, fotografovanie (najme v práci keďže sa mi nechce ťahať so sebou firemný a do teraz mi napr Nexus5 celkom stačil), hry (len na wc) a hudbu...Nehrám sa non stop s mobilom takže mi moj starý telefón vedel vydržať niekedy aj 2dni
Vyhliadol som si Oneplus 5 keďže už na jeho predchodcov som počul len chvály, ale trocha sa bojím veľkosti. iPhone nechcem keďže už som na 100%stotožnený a naladený na Android. Chcem kúpiť len nový kvôli záruke a neverím že na terajších telefónoch niečo do 2rokoch neodíjde Pozeral som aj na Samsung Galaxy S7 ale akosi stále nedôverujem tým samsungom...Ale ak si myslíte že určite ísť do toho telefónu tak sa necham prehovoriť.
Dual Sim nie je pre mňa najdôležitejšia podmienka ale kto vie či to nebudem v budúcnosti chcieť využiť.
Takže zatiaľ na čo si brúsim zuby:
-OnePlus 5 (trocha sa bojim veľkosti)
-Samsung Galaxy S7 (ach ten touchwiz)
Ďakujem za rady, odporúčania a skúsenosti
Spoiler: ukázať
Re: Mobil +/-500€
viem dat recenziu na oneplus 3t -> vyborny telefon co sa tyka rychlosti reakcii, kvality spracovania takisto som spokojny s pravidelnymi updatmi
vydrz baterie je len priemerna (u mna uz len jeden den -> clash of clans ) ale rychlost nabijania skvela
fotak slabsi (urcite nema na iphone se/7 ani samsung s7, dokonca aj huawei P9/P9lite je na tom asi lepsie)
celkovo skvely telefon na pracu (nejaka vzdialena konfiguracia cez ssh a podobne) i hry
multimedia slabsie
vydrz baterie je len priemerna (u mna uz len jeden den -> clash of clans ) ale rychlost nabijania skvela
fotak slabsi (urcite nema na iphone se/7 ani samsung s7, dokonca aj huawei P9/P9lite je na tom asi lepsie)
celkovo skvely telefon na pracu (nejaka vzdialena konfiguracia cez ssh a podobne) i hry
multimedia slabsie
Oneplus 3t
PC: Ryzen 5 1600, MSI B350 TOMAHAWK Arctic, EVGA GTX 1060 FTW 6GB, Crucial 8 GB DDR4 2666 MHz CL16, Samsung 850 EVO 250GB, Seagate Barracuda 1TB, EVGA SuperNOVA 550 G3, Phanteks Eclipse P400S Tempered čierno-biela
PC: Ryzen 5 1600, MSI B350 TOMAHAWK Arctic, EVGA GTX 1060 FTW 6GB, Crucial 8 GB DDR4 2666 MHz CL16, Samsung 850 EVO 250GB, Seagate Barracuda 1TB, EVGA SuperNOVA 550 G3, Phanteks Eclipse P400S Tempered čierno-biela
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zohnat vykonny smartphone pod 5,5" je docela problem. ja by som do vyberu zaradil aj Xiaomi A1, budu tam updaty ako pri Nexusoch, vykon sice slabsi, ale na to ci pises uplne postacujuci a cena polovicna.
popravde popozeraj sa po OP3/3T z bazaru. Idu od 250-300 (za T verziu so zárukou) a si vysmiaty. Update bude este aj na Oreo, fotoaparat vdaka portnutej Google Camera s HDR+ je na ovela vyššej urovni (foti to lepsie ako Nexus 5X/6P), vykonu to ma habadej a kvalitna konstrukcia.
OP5
Xiaomi Mi6 (ak nevadi slabsia podpora LTE, splashproof)
Nubia z17 (vodeodolny)
Honor 9
Xiaomi Mi6 (ak nevadi slabsia podpora LTE, splashproof)
Nubia z17 (vodeodolny)
Honor 9
Mám OP2 a vpohode, môžem odporučiť...Smelo do OP5
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Diky za rady, čiže som už viac menej rozhodnutý pre OP5. Kde sú tie časy kedy som si hovoril že 5" tel. je to najväčšie na normálne použitie a do väčšieho by som nešiel Xiaomy A1 sa trocha bojím pretože nemením tak často mobil a napr o 2roky už by mohol byt zalagovany a nemusel by stačiť hardware na novy android. Nubiu vôbec nepoznám takže už to ma hneď odradilo (určite nehovorím ze je to zlý telefón len už teraz sa mi každý čudoval keď som povedal ze mam Nexus5 ze co je to za čínsky telefón ) a Honor ma vraj dosť problémy s aktualizáciami (meškanie)
Ešte by som mal otázku. Dá sa používať aj OP5 aj jednou rukou? a je nositeľný vo vrecku riflí?
Ešte by som mal otázku. Dá sa používať aj OP5 aj jednou rukou? a je nositeľný vo vrecku riflí?
Ja planujem ist do Xiaomi A1 kvoli cistemu androidu. Dostane Android O, aj P. A myslim, ze ovela vacsia sanca, ze mobil bude zalagovany je pri telefonoch s velkymi android nadstavbami ako MIUI, EMUI. Mal som teraz Huawei P8 lite a po cca 1,5r je to zalagovane a wipe pomoze tak na par tyzdnov.
Ale ak by som chcel investovat viac, tak potom OP5.
Ale ak by som chcel investovat viac, tak potom OP5.
K OP5, od fotaka necakaj nic dobre, telefon perfektny, rychly, super vydrz, kvalitne spracovanie, ale fotak je ako za trest. Fotky z neho su akoby ich maloval Claude Monet. Ak ste zvedavy mozem postnut niektore krasne kreacie.
Prikladam dva obrazky, ten vlavo je fotka v 100% zobrazeni, nic na nej nie je ostre. Fotka vpravo je s vacsim zoomom, ale je na nej vidiet najvacsi problem postprocesingu, takzvana olejomalba.
Foto v lepšom rozlíšení: https://ibb.co/btCrg5
Foto v lepšom rozlíšení: https://ibb.co/btCrg5
Budem sa opakovat ale vyskusaj nahodit port Google Camera s HDR+ a uvidis ze snimky razom budu o 2 triedy lepsie.
Konkretne - https://uloz.to/!K64MsL7ms7UD/mgcb-7-0h ... -v-1-4-apk
Konkretne - https://uloz.to/!K64MsL7ms7UD/mgcb-7-0h ... -v-1-4-apk
nefunguje tam manualny focus a bez toho pouzivat fotak je odrzku, navyse na bielych pozadiach do hadze take bodkove artefakty.
to bude nejaky specificky problem u OP5. Co som mal moznost testovat na kamarátovom OP3 nebol problem ani s bielym pozadim. Takisto autofocus na jednicku.
Ale beriem nieje to pre kazdeho, kazdopadne skusenost je naozaj taka ze default OP kamera je fakt priemerna pri najlepsom, pri zoom je to podpriemerna mazanica.
Pred OP5 by som v tej cene uprednostnil S7, neni to najnovsi model ale ma vychytane muchy a hlavne fotak sa radi aj dnes ku spicke.
Ale beriem nieje to pre kazdeho, kazdopadne skusenost je naozaj taka ze default OP kamera je fakt priemerna pri najlepsom, pri zoom je to podpriemerna mazanica.
Pred OP5 by som v tej cene uprednostnil S7, neni to najnovsi model ale ma vychytane muchy a hlavne fotak sa radi aj dnes ku spicke.
To hej, ale kedze v tomto pripade nie je fotak priorita, tak OP5 bude lepsia volba