sanjuro napísal: Pi 06. Okt, 2017, 14:04
no pri 2K a 27" musis zapnut skalovanie aby si nezmuril, 1080p na 27 je v hrach v pohode, na ploche v prehliadaci to uz vidno aj ze su farby na tychto fullhd TN paneloch nahovno, takze zalezi na tom kto co preglgne, mal som ten benq xl2720, farby oproti mojmu dellu katastrofa no v hrach to bolo jedno, v dnesnej dobe by mi uz aj gsync na monitore chybal a tu je ten problem ze tie fullhd gsync monitory su drahsie ako dell...
No šak jasné, že v hrách je FullHD na 27" v pohode. Tu z fóra to neprekáža ani Tebe, ani mne, ani Peinovi, Quickymu, atď...
Kto v FPS hrách rieši farby?? Nikto. A pokiaľ viem, mám v úvode napísané
"monitor primárne na FPS hry", tak stále nechápem, prečo si tu tvrdohlavo presadzujete len svoj názor a je Vám u riti ten môj. Pri 27" je v hre minimálny rozdiel 1080p vs. 1440p. Vyššie rozlíšenie Ti akurát len dáva zabrať na HW. A čo sa týka pixel density, je to proste čiste subjektívne vnímanie, keďže jeden sedí od obrazovky 80 cm, druhý 50 cm a tretí ma na nej už nalepený nos, aby vôbec niečo videl prečítať, pretože má 4K na 24".
icefire napísal: Pi 06. Okt, 2017, 14:22
XY ludi ti uz povedalo, ze 27 na FullHD pre high-refresh monitor je blbost. Neviem, co chces este pocut. Ak chces high-refresh, tak sa automaticky predpoklada, ze mas aj prachy na silnu kartu. 2k je v pohode na 1080, neviem co riesis.
Si pomiešal hrušky a jablká s tými palcami
(alebo si to myslel dobre, len zle napísal). Čiže potom FullHD 144Hz je blbosť aj na 24" aj na 22" aj na 20" ??

Si si dúfam vedomí, že čo sa týka FPS, je úplne jedno, akú máš uhlopriečku. FPS je síce priamo úmerné výkonu gpu ale zároveň je nepriamo úmerné rozlíšeniu obrazovky
Toto tvoje
"2K je v pohode na 1080" si dúfam myslel 60Hz

lebo ak 144Hz, tak Ti to tu viacerí vyvrátia. 144 fps pri 2K ti nedá ani GTX1080Ti
(možno jedine v SLI a aj to len na nejaké medium detaily). Ďalšia vec je, či sa bavíme o stable fps alebo average fps. Míňo by Ti to vedel lepšie vysvetliť
Monster1 napísal: Pi 06. Okt, 2017, 17:42
Tiez neviem ved si nastav zoom vo wine a máš, už 23 full HD je kostrbate 27 to musi byt grc ako hovado.
Zoom vo Win10 Ti rozmaže takmer všetky aplikácie, tu som to riešil a zhodou okolností presne ten vychvastaný Dell:
viewtopic.php?p=1369839#p1369839
Ten DPI fix nepomohol. Neviem, či to treba každú jednu appku nastavovať, ...šak ma j*bne.