Skrine - novinky
Re: Skrine - novinky
Nechap.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
No pozeram sa na to k tomu hlavne z pohladu pristupnosti ku vsetkym komponentom po odmontovani len jednej bocnice. Teraz treba zrazu sundavat obe, co vidim ako zbytocnu pracu navyse.
A zeby to nejak strasne ovlyvnovalo airflow sa mi veru nezda. Alebo ano? Daj nejake testy
A zeby to nejak strasne ovlyvnovalo airflow sa mi veru nezda. Alebo ano? Daj nejake testy
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nahodou je to fajn. Mozes si kupis skaredy lowcost nemodularny zdroj a nikto ho nikdy neuvidi.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Pozri, ak pridávaš, meníš, dávaš preč komponent, tak budeš otvárať aj druhú, pretože buď potrebuješ priviesť káble alebo ich vypratať...teda ak ti nevadí cable management celkovo.shiro napísal: ↑Pi 06. Okt, 2017, 19:48 No pozeram sa na to k tomu hlavne z pohladu pristupnosti ku vsetkym komponentom po odmontovani len jednej bocnice. Teraz treba zrazu sundavat obe, co vidim ako zbytocnu pracu navyse.
Potom vizuálna stránka - prečistí to dizajn zostavy, môže to zaujímavo teplotne oddeliť časti skriniek a podobne - zároveň to má ale aj svoju nevýhodu - chladenie, kvôli absencii spodnej pozície a uvoľnenejšieho priestoru na spodku tento aspekt bude vždy trpieť - síce záleží na tom, aká je veľká GPU, no kvôli krytu na PSU môže teplota GPU naozaj utrpieť, no to je už chyba implementácie.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- shiro
- Pokročilý používateľ
Cable management nerobim nejak drasticky...pozapajam komponenty a to, co ostane zviazem aby to zaberalo co najmenej miesta.
Ziadne exotiny, aby nahodou nebolo vidno 5cm kablov, tak vsetko musi dozadu, za dosku....
Mam nemodularny Corsair TX650, kable jednoducho neschovam = nejak ich zviazem a neriesim.
PC nemam na stole, nevystavujem ho, jak Leninovu bustu co sa ma tam kto divat? Nemam ani len priehladnu bocnicu (skrinka coolermaster centurion 590), ziadne ledky a podobne kolotoce.
Dufam ze podobne kraviny neporobia vsetci vyrobcovia, kvoli par pubertalnym blbeckom a len kvoli imidzu. Clovek zi za chvilu nebude moct kupit normalnu case.
Ziadne exotiny, aby nahodou nebolo vidno 5cm kablov, tak vsetko musi dozadu, za dosku....
Mam nemodularny Corsair TX650, kable jednoducho neschovam = nejak ich zviazem a neriesim.
PC nemam na stole, nevystavujem ho, jak Leninovu bustu co sa ma tam kto divat? Nemam ani len priehladnu bocnicu (skrinka coolermaster centurion 590), ziadne ledky a podobne kolotoce.
Dufam ze podobne kraviny neporobia vsetci vyrobcovia, kvoli par pubertalnym blbeckom a len kvoli imidzu. Clovek zi za chvilu nebude moct kupit normalnu case.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
No výborne, všetci ti to prajeme ale to nie je štýl, s ktorým by s trh kdekoľvek posunul.
Inak, žiješ pod kameňom? Už druhý rok sú PSU shroudy na dennom poriadku...
A imidž a imidž...opýtaj sa nadšencov tu (mňa nevyjímajúc), ako sa cítia, keď vedia, že nemusia tráviť hodiny vyšperkovaním cable managementu ale stačí polovica vďaka takémuto komfortu.
Inak, žiješ pod kameňom? Už druhý rok sú PSU shroudy na dennom poriadku...
A imidž a imidž...opýtaj sa nadšencov tu (mňa nevyjímajúc), ako sa cítia, keď vedia, že nemusia tráviť hodiny vyšperkovaním cable managementu ale stačí polovica vďaka takémuto komfortu.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
tiez nemam priehladnu bocnicu ale hentem kryt je dobra vec - vsetky kabele tam pozmotas a nebrani to airflow.
Mi to pride ako keby ty otvaras bocnicu kazdy den. Ked sa nieco za 2 roky poserie tak mas za jedno ci das dole jednu alebo sa potrebujes dostat specialne ku zdroju a das dole druhu.
Mi to pride ako keby ty otvaras bocnicu kazdy den. Ked sa nieco za 2 roky poserie tak mas za jedno ci das dole jednu alebo sa potrebujes dostat specialne ku zdroju a das dole druhu.
- shiro
- Pokročilý používateľ
meh -> no vsimol som si to az v par poslednych tyzdnoch, co som narazil na nejake recenzie skriniek.
trh, ne-trh...da sa ten plech dat aj prec, ci je tam napevno?
pein ->
aiflowu nebrania ani normalne zmotane kable na spodku case. Pravda, neotvaram skinku kazde dva dni, ale naco si to komplikovat aj raz za dva roky.
Tuto sundam jeden bok a mam pristup k vsetkemu.
A za podobnu kravinu povazujem davanie SSD na druhu stranu plechu, kde je nasroubovana maticna...zase musis pretahovat kable, zase musis davat dolu druhu bocnicu.
Neviem, asi som moc konzervativny....
trh, ne-trh...da sa ten plech dat aj prec, ci je tam napevno?
pein ->
aiflowu nebrania ani normalne zmotane kable na spodku case. Pravda, neotvaram skinku kazde dva dni, ale naco si to komplikovat aj raz za dva roky.
Tuto sundam jeden bok a mam pristup k vsetkemu.
A za podobnu kravinu povazujem davanie SSD na druhu stranu plechu, kde je nasroubovana maticna...zase musis pretahovat kable, zase musis davat dolu druhu bocnicu.
Neviem, asi som moc konzervativny....
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ak ti to vyhovuje, tak to tak rob, my sme nadšenci. Ja by som riešil manažment káblov aj keby som nemal sklíčkovú bočnicu - ako sa vraví "karalo by ma", ak by som vedel, že to tam nie je presne ako má byť.
A ako vravím, vitaj v roku 2017 (teda od 2015 a asi od 2010, odkedy sa už prišlo na to, že káble je možné viesť aj poza tray).
A ako vravím, vitaj v roku 2017 (teda od 2015 a asi od 2010, odkedy sa už prišlo na to, že káble je možné viesť aj poza tray).
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ja tiež nie som, píšem to, stačí väčšia GPU a pri štandardnom riešení shroudov sme v pytli a teploty idú do péčka (inak, bol to aj prípad u mňa a 980Ti s Morpheom v 400C), ale to sa dá riešiť.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Ako moze shroud zrusit dobry airflow? Aj ked tam je, tak stale sa vzduch nasava spredu a vycucava vzadu, pripadne vrchnymi fanmi nahor prec...teply vzduch beztak sam ide hore, fan mu len pomaha.
Mam rad ked po otvoreni case proste na vsetko hned vidim a vsetko je lahko demontovatelne, bez prace navyse. Nie poskryvane kable a SSD kadetade dozadu.
Ak prikladas taku vahu cable managementu, aj ked to nik nikdy neuvidi (vratane teba pocas XY rokov), budiz, kazdy mame svoje priority
Mam rad ked po otvoreni case proste na vsetko hned vidim a vsetko je lahko demontovatelne, bez prace navyse. Nie poskryvane kable a SSD kadetade dozadu.
Ak prikladas taku vahu cable managementu, aj ked to nik nikdy neuvidi (vratane teba pocas XY rokov), budiz, kazdy mame svoje priority
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Prave ten cable management ti pomoze v prietoku vzduchu. A co po tom ci to niekto vidi ? Ja viem ake to je a sralo by ma to spravit zle. Ani elektricke rozvody ti nikto nevidi to ale neznamena ze ich budes mat v stenách krížom krážom.
Je mi jasne ze ty to mas asi takto
Ale my ostatny to mame radi takto
Je mi jasne ze ty to mas asi takto
Ale my ostatny to mame radi takto
- shiro
- Pokročilý používateľ
Tak el. rozvody su zase daco ine, tam jasne ze by som to neprasil, kebyze som elektrikar.
Ale kable v pc...zase jasne ze to nemam ako na prvom obrazku, ale zase nemam ani exotiku ako na druhom obrazku. Daco medzi tym, a zvysne kable z nemodular. zdroja mam poviazane a polozene na spodku case, pripadne pod spodnym HDD.
Vravim, ako sa komu s tym chce hrat, nech sa hra
Ale kable v pc...zase jasne ze to nemam ako na prvom obrazku, ale zase nemam ani exotiku ako na druhom obrazku. Daco medzi tym, a zvysne kable z nemodular. zdroja mam poviazane a polozene na spodku case, pripadne pod spodnym HDD.
Vravim, ako sa komu s tym chce hrat, nech sa hra
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Peinov obrazok je uplne bezy vysledok bez velkeho snazenia v Define C. Prave preto je PSU shroud dobry. Navyse nechapem aky ma mat vplyv PSU shroud na airflow, jediny rozdiel by bol ak niekto z nejakeho dovodu pouzival ventilator na bocnici ci na spodku skrinky.