Zdravím,
mal by som otázku. Potreboval by som switch do svojej pracovne kde budem napájať moj PC, tlačiareň, NB a možno v budúcnosti aj NAS. Mám router Mikrotik RB951G-2HnD. Switch by som chcel určite Gigabitovy do budúcna(kvôli NAS). Zatial mi padol do oka https://www.alza.sk/netgear-gs108ge-d232444.htm . Ale to som pozeral len ako amater bez skusenosti alebo vedomosti sieti. Podla moznosti by som bral do +-40€ ale ak nic poriadne nebude tak viem aj zvysit limit.
Dik
Switch na domáce použitie
Switch na domáce použitie
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Switch na domáce použitie
mozno ma turbo o chvilu zrusi, ale podla mna pri tychto nemanazovanych switchoch nie je velmi co riesit. funkcie nemaju dokopy ziadne, iba switchuju, moze byt rozdiel v pouzitych suciastkach, ze sa ti vypali nejaky kondik, odide napajaci adapter, ale to tazko dopredu zistis. ten netgear mam doma, funguje uz asi tretim rokom, imho je ale dost drahy.
keby si chcel, mam doma este nejaky nevyuzity plastovy d-link (8 gigabit portov), za 10 eur by som ti ho pustil ak by si mal zaujem.
keby si chcel, mam doma este nejaky nevyuzity plastovy d-link (8 gigabit portov), za 10 eur by som ti ho pustil ak by si mal zaujem.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Tiez myslim, ze u takehoto jednoducheho prdu na doma nieje co riesit. Snad len to, aby to malo gigabit porty. Nieje s tym nic moc co robit. Ked to umre, tak to umre.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Cim jednoduchsi switch, tym lepsie. Realne tam clovek nepotrebuje a ani nechce pouzivat veci ako pri routroch, ktore len zbytocne dvihaju cenu.
Takže ani ping mi napr nezvýšia lacné switche oproti drahším?
- Pronto
- Sponzor fóra gold
Urcite ti ho nezvysia, maximalne ti moze fakt velmi zly switch ping zvysit. Ale to by som uz povazoval za chybu zariadenia, realne +-1ms nezistis a viac odchylku mat nebudes.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Turbo ta nezrusi pretoze mas uplnu pravdu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Ten Netgear si vybral dobre aj keď je drahší. Tiež ho mám, lebo preferujem kovové riešenie. Po pripojení všetkých portov ho nestiahne z poličky ako u ľahkých plastových switchov. Aj vypínacie tlačítko je praktické. V prípade potreby netreba vyťahovať zo zásuvky.
- Pronto
- Sponzor fóra gold
https://www.alza.sk/zyxel-gs-105b-v3-d80963.htm - tiez kovovy ale za polovicnu cenu. Realne sa viac za takyto hlupy switch podla mna neoplati. Tieto Zyxel switche spravia robotu a nestoja zbytocne vela. Kvalitou je na tom Netgear rovnako.
EDIT: Ak 8portov vyuzijes, potom https://www.alza.sk/zyxel-gs-108b-v3-d4 ... tm#recenze
EDIT: Ak 8portov vyuzijes, potom https://www.alza.sk/zyxel-gs-108b-v3-d4 ... tm#recenze