Momentalne pouzivam tuto doskuv kombinacii s procesorom i5 4690k. Vykonovo mi uplne dostacuje, teda upgrade sa v nekona.
Kedze ale M.2 SSD zlacnievaju, chcel by som jeden kupit a pouzivat na OS boot a Samsung 850 by som pouzival vyhradne na hry.
Problem ale je, ze M.2 je nativne az od Z97. Pozeral som na internetoch, a nikde som nenasiel definitivny dokaz, ze to funguje. Vsade len ze zalezi na vyrobcovi, ci to updatoval v BIOSe. Oficialne MSI release notes sa o tom nezmienuju, ale posledna verzia BIOSu je z 2015, takze mam taku trochu nadeje, ze by to mohlo ist.
Taktiez som nasiel nasiel navod na BIOS mod, ale do toho sa mi moc nechce, samozrejme, pokial nebude existovat nejaka ina moznost.
MSI Z87 Mpower MAX vs NVMe SSD
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Máj, 2017, 16:35
Re: MSI Z87 Mpower MAX vs NVMe SSD
Myslim, ze to nejde, ale zistim....
modnuty BIOS bude asi jedine riesenie
modnuty BIOS bude asi jedine riesenie
Spoiler: ukázať
OK, takže doska M.2 nepodporuje ale starý protokol Msata - Express, asi preto to nejde..
Kup si PCIex kartu, stoji par supakov a v bazare je bude niekto snad aj predavat... Ja som mu mal napr. u Z170 DELUXE a nepouzil som ju.
Kup si PCIex kartu, stoji par supakov a v bazare je bude niekto snad aj predavat... Ja som mu mal napr. u Z170 DELUXE a nepouzil som ju.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Sk nemodne bios aj tak asik nebootne
Ofiko ide všetko ako ma az z170
Ofiko ide všetko ako ma az z170
- dexterav
- Sponzor fóra gold
To je fuk
Pointa je prave ten boot
Ako dáta by ho mal os vidieť tak ci onak
Pointa je prave ten boot
Ako dáta by ho mal os vidieť tak ci onak
- dexterav
- Sponzor fóra gold
https://www.win-raid.com/t2802f46-Guide ... pport.html
ved je fuk čo má a čo nie
ak nemá natívne podporu nvme v biose neurobí s tým nič nejak jednoducho aj keby mal m.2 + pcie
btw treba kúpiť ahci ssd
ved je fuk čo má a čo nie
ak nemá natívne podporu nvme v biose neurobí s tým nič nejak jednoducho aj keby mal m.2 + pcie
btw treba kúpiť ahci ssd