Zdravim.
Isiel som prepastovat PCcko.
Proca: AMD Phenom II 965BE, box chladic, box pasta /sam som to skladal/.
PC ma asi 4roky.
Pri pokuse dat dole chladic som sa zasekol - neslo to. Pri pokuse uvolnit druhu poistku zapadky mi cely chladic ostal v ruke, ale aj s CPU - cize som prakticky vytrhol CPU aj cez to, ze nozicka CPU nebola uvolnena. To by asi nevadilo, ci? - nozicky niesu nijak poskodene, ani skrivene.
Lenze, CPU bol totalne prilepeny pastou k chladicu... Tak som pouzil roztok na uvolnenie: Akasa Tim Cleaner. Pri pokuse uvolnit cpu sa vsak dostala tato tekutina aj na stranu CPU s nozickami - otazka, je to problem? yschnut to asi nevyschne, kedze to treba utriet, a medzi nozickami je to nemyslitelne utriet.
Je sanca ze CPU je KO, alebo to normalne napojit a zapnut? Alebo?
https://www.dropbox.com/s/feeii8jdd8nj6 ... 8.jpg?dl=0
Na foto cca vidiet 1/3 kde to "zasahuje"...
PS: nabuduce fakam tuto boxovanu pastu, co toto sposobila
https://www.dropbox.com/s/dt40ozeeb82hk ... 4.jpg?dl=0
Please HELP - CPU "sa prilepilo" k chladicu - odstrhnutie + akasa TIM na nozickach?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Please HELP - CPU "sa prilepilo" k chladicu - odstrhnutie + akasa TIM na nozickach?
Otázka je čo ten Cleaner obsahuje. Osobne by som to asi vyluhoval v liehu, kým sa tá sranda nerozpustí, potom ešte raz prepláchnuť v čistom liehu a nechať poriadne uschnúť.
Spoiler: ukázať
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Re: Please HELP - CPU "sa prilepilo" k chladicu - odstrhnutie + akasa TIM na nozickach?
Keby si ho položil na nejakú penu ? Tu nožičky by prešli no pena vy to vysala ? Ináč ide o to či je vodiča alebo nie.
Btw pre budúcnosť chladič netahat ale jemne s ním aj potocis.
Btw pre budúcnosť chladič netahat ale jemne s ním aj potocis.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
netahal som, tocil som ale ani sa nepohol.. a pocas toho tocenie sa prakticky trhol aj cpu..
necakal som, ze cpu bude takto prilepeny :/
mino_85: normalne cely cpu ponorit do liehu? hodinu v liehu?
a uschnutie kolko? 24hod?
co to obsahuje, neviem, ale predpokladam, ze by to malo byt na tuto situaciu stavane..
http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-MX004
necakal som, ze cpu bude takto prilepeny :/
mino_85: normalne cely cpu ponorit do liehu? hodinu v liehu?
a uschnutie kolko? 24hod?
co to obsahuje, neviem, ale predpokladam, ze by to malo byt na tuto situaciu stavane..
http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-MX004
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Čiže niečo na citrónovej báze, de facto kyselina , treba to dať preč.
Skús najprv v liehu namočenú zubnú kefku /pokiaľ možno čo najjemnejšiu/ alebo čosi podobné a jemne prebehnúť medzi pinmi, uvidíš či to ide dole, malo by bez problémov. Teoreticky by tomu ani dlhšia kúpeľ nemala uškodiť, len fakt to potom nechať dobre preschnúť, lebo plošák z tých rezaných hrán čosi z toho liehu naťahá do seba.
Vyluhovať skôr tak na minútu, max zopár minút, lieh by to mal hneď rozpustiť. Ale skús tou kefkou najprv.
Skús najprv v liehu namočenú zubnú kefku /pokiaľ možno čo najjemnejšiu/ alebo čosi podobné a jemne prebehnúť medzi pinmi, uvidíš či to ide dole, malo by bez problémov. Teoreticky by tomu ani dlhšia kúpeľ nemala uškodiť, len fakt to potom nechať dobre preschnúť, lebo plošák z tých rezaných hrán čosi z toho liehu naťahá do seba.
Vyluhovať skôr tak na minútu, max zopár minút, lieh by to mal hneď rozpustiť. Ale skús tou kefkou najprv.
co tak skusit kompresor ? poriadne to vyfukat pistolou ? myslim tu tekutinu na pinoch
Zober jemnu kefku, lieh a vycisti to. Bez strachu, lieh sa odparuje dost rychlo cize mozes to cistit pokial to nebude podla tvojej predstavy.