Kupa fotaku na video
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Kupa fotaku na video
uvazujem nad kupov nejakeho fotoaparatu ci uz zrkadlovky alebo nejaky kompakt, ide mi hlavne o co najlepsi video vystup...natacat sa bude pravdepdobne vsetko co mi napadne
zatial sa mi asi najviac pozdava lumix lx100 ale necham si poradit
cenova predstava je priblizne taka ako je aj uvedeny lumix lx100
zatial sa mi asi najviac pozdava lumix lx100 ale necham si poradit
cenova predstava je priblizne taka ako je aj uvedeny lumix lx100
CPU: Intel Xeon E3 1231 v3 CHLADIC: Prolimatech Megahalems + Noiseblocker eLoop B12 MB: ASUS B85M-G RAM: Kingston 1600MHz HyperX Fury Blue 3x8GB VGA: Gainward GeForce GTX 960 Phantom 4GB SSD: 256GB Crucial MX100 HDD: ST1000DM003 PSU: Seasonic 450W 80+ Gold MONITOR: AOC Q3279VWF
AUDIO: Microlab SOLO 6C + Soundblaster x-fi surround 5.1 pro
AUDIO: Microlab SOLO 6C + Soundblaster x-fi surround 5.1 pro
- d3Xter
- Používateľ
Re: Kupa fotaku na video
Žiadne rady? Skúsenosti?
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Prečo chceš kúpiť niečo a prioritne to používať na aktivitu, na ktorú ten výrobok nie je určený. Kúp si radšej Go Pro kameru.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
uz tu bola podobna tema, tusim naj bol DSC-RX100IV , z lacnejsich DSC-RX100III
Odar - go pro je fajn ako mala vec na prilbu a podobne, ale na vacsiu krabicu sa nechyta ani zdaleka
Odar - go pro je fajn ako mala vec na prilbu a podobne, ale na vacsiu krabicu sa nechyta ani zdaleka
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
no asi radsej Panasonic GH4 z bazosa, kedze ten je v podstate robeny viac na video ako na foto, len je vacsi a potrebujes aspon jeden schopny objektiv, ak nie 2 (a kedze je to MFT, tak pasuju aj objektivy pre Blackmagic)
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Andre --> Svagor ju ma, takze viem, co sa da zhruba od toho cakat. Nerozumiem ale, preco kupovat mikrovlnnu ruru a varit v nej vodu, ked mozem kupit varnu konvicu. Fotaky nie su prioritne stavane na natacanie videa - prehrieva sa cip. Vsak nech si kupi kameru.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Takto )
S tymto mam fakt dlhorocne skusenosti. Chodim na Formulu, a premna mat 2 "pristroje" je nerealne. (na foto a na video)
Uz som vyskusal kadeco, ale napr. to, ake videa urobi Panasonic FZ150 neurobi ziadna kamera, ziadna Gopro kamera a nic pod. Nechapem preco, ale je to tak. (berme v case predaja FZ150). Poskusal som par pristrojov a vsetko som vratil/ani nekupil.
Momentalne Ti odporucam Fz1000 / Fz2000. Ludia, co to testovali, ohodnotili video na Fz1000 na nieco fakt neuveritelne /4K/.
Bohuzial, fotak ma pravdepodobne vacsi cip, a dokaze urobit ovela krajsie videa ako akakolvek kamera. Zatial som bohuzial nevidel cenovo porovnatelnu kameru, ktora by zdolala kvalitativne video v FZ1000 (a to neratam, ze fz1000 robi pekne fotky, ma dobry opticky zoom, atd atd...)
S tymto mam fakt dlhorocne skusenosti. Chodim na Formulu, a premna mat 2 "pristroje" je nerealne. (na foto a na video)
Uz som vyskusal kadeco, ale napr. to, ake videa urobi Panasonic FZ150 neurobi ziadna kamera, ziadna Gopro kamera a nic pod. Nechapem preco, ale je to tak. (berme v case predaja FZ150). Poskusal som par pristrojov a vsetko som vratil/ani nekupil.
Momentalne Ti odporucam Fz1000 / Fz2000. Ludia, co to testovali, ohodnotili video na Fz1000 na nieco fakt neuveritelne /4K/.
Bohuzial, fotak ma pravdepodobne vacsi cip, a dokaze urobit ovela krajsie videa ako akakolvek kamera. Zatial som bohuzial nevidel cenovo porovnatelnu kameru, ktora by zdolala kvalitativne video v FZ1000 (a to neratam, ze fz1000 robi pekne fotky, ma dobry opticky zoom, atd atd...)
- Andre
- TV & Audio expert
najskor by bolo fajn ujasnit si, ci kompakt alebo zrkadlovka
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- d3Xter
- Používateľ
Odar ---> co sa tyka gopro, tak je to pre mna velke sklamanie, takze toto urcite nie...
ci kompakt alebo zrkadlovka mi je jedno, podstatne je pre mna co najlepsia kvalita videa...rozmyslal som aj nad GH4 ale tam sa to zail uz pohybuje v trochu inych cenach, ale ten Fz1000 vyzera zaujimavo musim pozriet nejake recenzie
ci kompakt alebo zrkadlovka mi je jedno, podstatne je pre mna co najlepsia kvalita videa...rozmyslal som aj nad GH4 ale tam sa to zail uz pohybuje v trochu inych cenach, ale ten Fz1000 vyzera zaujimavo musim pozriet nejake recenzie
- Andre
- TV & Audio expert
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
kup si jazdenu Sony A6000, pripadne A6300, alebo ak chces 5axle stabilizaciu tak A6500 + ktomu metabones a Sigmu 18-35 F1.8 a mas vystarane na peckove video...
gopro je slabota obrazovo oproti tomu a ak nemas este gimbal tak aj rozstrasene
gopro je slabota obrazovo oproti tomu a ak nemas este gimbal tak aj rozstrasene
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Ono hlavne Gopro je akcna kamera, ktora je dobra len na akcne zabery - tj siroky objektiv, odolna, mala, kopa uchytov atd. Nemozete cakat od GoPro ze bude konkurovat zrkadlovkam ... Dajte zrkadlovku na bicykel a chodte s nou downhill, tiez z toho nebude ktovieaky zaber.
Osobne by som siel MFT ak by som chcel vymenitelne objektivy a zachovat ako-taku rozumnu velkost stroja. Napr. jazdena GH4 chodi za velmi pekne peniaze a kopa z nich ma 5 rocnu zaruku ktora sa dala ziskat cez promo akcie, kde Panasonic daval 5 rocne zaruky v ramci Vianoc, velkej noci atd. Ak tam budes mat este upgrade na V-log, tak sa vies uplne vyblaznit v postprodukcii.
Alebo ist aj do niecoho mensieho v ramci MFT, jazdeny GX7 sa da kupit za smiesne peniaze.
Je na to kopa objektivov, na zaciatok aleob proste ako univerzal lacny setovy zoom 14 - 140 od Panasonicu. A vies si to rozsirit o nejake pevne skla s dobrou svetelnostou a vyhrat sa s tym. A cez adapter tam pasne prakticky vsetko (tusim Sony E sa mechanicky neda).
Otazny je rozpocet. Lebo zatial mi to pripada tak, ze sa chces trochu pohrat a uvidis co z toho bude.
Osobne by som siel MFT ak by som chcel vymenitelne objektivy a zachovat ako-taku rozumnu velkost stroja. Napr. jazdena GH4 chodi za velmi pekne peniaze a kopa z nich ma 5 rocnu zaruku ktora sa dala ziskat cez promo akcie, kde Panasonic daval 5 rocne zaruky v ramci Vianoc, velkej noci atd. Ak tam budes mat este upgrade na V-log, tak sa vies uplne vyblaznit v postprodukcii.
Alebo ist aj do niecoho mensieho v ramci MFT, jazdeny GX7 sa da kupit za smiesne peniaze.
Je na to kopa objektivov, na zaciatok aleob proste ako univerzal lacny setovy zoom 14 - 140 od Panasonicu. A vies si to rozsirit o nejake pevne skla s dobrou svetelnostou a vyhrat sa s tym. A cez adapter tam pasne prakticky vsetko (tusim Sony E sa mechanicky neda).
Otazny je rozpocet. Lebo zatial mi to pripada tak, ze sa chces trochu pohrat a uvidis co z toho bude.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Ono zas MFT a svetelnost .. kazdy co i len trochu lepsi objektiv je drahsi ako porovnatelny u APS-C a ten sum, ktory ma MFT aj pri ISO200 je dost zly, cize skor Sony, aj tam vies cez adaptery davat ine objektivy .. sice mam Olympus E-M5 II ale neverim, ze Panasonic bude mat snimace o tolko lepsie a stale .. tu svetelnost objektivov nedobehnes, moja 17mm F1.8 sa nechyta ani omylom na Fujinon XF 23mm F2 na X-T10 co je porovnatelny fotak s mojim. Za MFT je len ta 5 osa stabilizacia, ale tu ma aj Sony .. a kusok lepsiu
tymto ale nevravim, ze je MFT zle, stale GH4 je fajn volba, ale zalezi vsetko od rozpoctu ..
tymto ale nevravim, ze je MFT zle, stale GH4 je fajn volba, ale zalezi vsetko od rozpoctu ..
Ja som podobne uvazoval minuly rok, ze radsej ist do niecoho vacsieho... lenze stovecka sem, stovecka tam a z povodneho 500€ rozpoctu sa to velmi rychlo priblizovalo tisicke. Nakoniec to skoncilo tak, ze som nic nekupil
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
ano, ja som takto s Olympus objektivmi dopadol .. chcel som 17mm F1.2 a 12-100 F4 ale ked si to clovek zrata a porovna s Fuji napriklad, tak preplati celkom dost za porovnatelne objektivy a APS-C je na tom so sumom niekde inde .. cize tmavsie video uz moze byt celkom problem aj pre GH4, no zas tak zla byt nemoze ked s nou toci tolko ludi ze, navyse Blackmagic je tiez celkom pouzivana aj profi a tiez je to len MFT