Sluchadla á 500E

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sluchadla á 500E

Príspevok od používateľa Dunar »

Kazda z tych firiem ma nieco novsie ako je Modi, tak netusim o akom "riadne starom" to vlastne hovoris. Nehovoriac o tom, že to "stare" môže byť kľudne lepšia kupa, kedže za tie roky to značne zlacnelo. Čiže za nejaku sumu sa da kupiť niečo čo bolo pôvodne podstatne drahšie.

Ze ty nieco dobre nepoznas, neznamena ze to nie je zname alebo je nedobre. Napr. Yulong je bezny vyrobca ako kazdy iny. A aj v komunite rozsireny. Napr. pomerne cerstvy Daart Canary, ktory ma za tie prachy tazko prekonatelny diskretny headamp.
SMSL ma pomerne novy dac M8A, ktory ma vyborny zvuk atd. K tomu ti staci nejaky amp (K5...) A mas plne porovnatelnu kvalitu so Schiitom.
Schiit nema zle produkty, ale su znacne vyhypovane. V tej kategorii je milion porovnatelnej konkurencie.
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

A presne v tomto je problém. Zliepaš produkty od sto výrobcov.

A Canary? Čojativiem, ja rád výrobcov aj s webom. Ja rád niečo v týchto cenách, čo nebude mať výstupnú impedanciu 10Ohm (to ako vážne?), napríklad. Detail? Možno ale moje Alpha Dogy (menujem ich len kvôli ich 50Ohmovej impedancii) by začali jemne dunieť a to zariadenia v týchto cenách určite nechcú, takže už by sme mali jedno veľké obmedzenie a tej šťavy až tak veľa nemá..znovu, v porovnaní s A-GD ale tu s NFB-15, ktorý je ale už EoL (zúfalo potrebujeme niečo ako NFB-15.28), takže tak. Ostatné je už potom na každého chuti; osobne nemám rád triedu A a neustále zahrievanie a max. príkon ale to som ja. Absencia prepínania výstupov je už len posledná škoda, že to tam nie je.

A dôvod, prečo je Schiit vyhypovaný je ten, že je na to dôvod. Pokiaľ tu nie je nové NFB-15.28, tak by som pokojne radšej vzal Modi2+Magni3. Asi nejako inklinujem viac k AK4490.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

loleqboleq napísal: Ne 10. Dec, 2017, 12:21 A presne v tomto je problém. Zliepaš produkty od sto výrobcov.
To nie je žiaden problem, naopak. Môžeš to ľubovolne kombinovať, maš veľa možnosti, častokrat lepšich. Ok, môže to mať v niektorych pripadoch iny dizaj. To je ale jedine negativnum. Kto ale rieši zvuk, tomu to je ukradnute. Predstava že kombo od jedneho vyrobcu je nutne lepšie je zcestna.

Yulong web ma, tak neviem o čom je reč. Aj v činskej aj eng verzii. 10 ohmov môže byť problem pre citlive špunty, určite nie pre nahlavne sluchadla. Ciciaš z prstu. Mimo to AGD stoji tak o sto € viac ako Canary, kombo Schiit ešte viac. Tak to porovnavať ani nejde. V tej cene ma už Yulong ine produkty. A je X ďalšich firiem.
Na hype Schiit je dôvod ten, že je to popularne viac ako niečo ine. To je cele.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ciciam z prstu? Tá impedancia sa neviaže na veľkosť meniča ale na impedanciu. :laugh:
U lacňákoch sa to radšej ani nerieši ale u niečoho seriózneho už áno. Ja by som to riešil, aj keby som AD nemal, pretože viem, že raz prídem presne k takým slúchadlám (pokojne aj nejaké s 32Ohm-ovou impedanciou).

Inak ten web som si nevšimol. A porovnával som to k NFB-15 ale tam musíme počkať, kým to refreshnú a prinesú nám 15.28 a s cenovkou, že bude určite len o 20-30€ drahší ale to už uvidíme v budúcnosti.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

loleqboleq napísal: Ne 10. Dec, 2017, 16:37 Ciciam z prstu? Tá impedancia sa neviaže na veľkosť meniča ale na impedanciu. :laugh:
A ja som niekde pisal ze sa to viaze na velkost menica? Sak logicky ze je rec o impedancii. U spuntov je ale hadam spravidla nizsia, ci nie? Tak o tom hovorim. Aj ked ciastocne hra ulohu aj velkost, nie ze nie. Fyzika nepusti.
50 ohmovym sluchadlam to ziadne problemy nespravi. Ani 32ohm s nizsou citlivostou.
Ta nizka vystupna impedancia sa "montuje" prave kvoli vacsej variabilite, teda pouzitiu aj so spuntami.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ach...
http://nwavguy.blogspot.sk/2011/02/head ... dance.html
pravidlo 1/8. Tieto zariadenia by niečo také mať nemali, chceme transparentnosť pri celej škále slúchadiel.

Poriadne produkty pre audio nadšencov (rozumej všetko okrem dedikovaných kariet do PC a "herných" zvukoviek) budú mať OI na minime. A to ešte nehovoríme o extrémoch ako napríklad spomínaný Magni 3 a jeho 0,3Ohm.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Ono ta teoria ti je taka srandovna vec. V audiu o to viac. Tam zalezi na X dalsich faktoroch nielen na impedancii. Treba si to skusit, nie vestit z gule.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Takto reaguješ, keď sám nemáš nejaké podklady, ktoré niečo vyvrátia? Z tohoto si netreba robiť srandu, je potrebné to brať do úvahy. Nie zo srandy sa to rieši. Pri low-ende ok ale nie pri serióznom zariadení. Vieš, ono ti to je taká srandovná vec, že to nie je výmysel. V audiu je milión iných klamlivých teórii, no táto do tej skupiny nepatrí.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Ako takto? Vyvracia to skusenost.
Canary som mal v rukach. A aj ine pristroje s vyssou OI, nie raz. S roznymi velkymi sluchadlami a aj aj s roznymi spuntami. A je to jedna z mnohych veci, ktora sa ako je u audia zvykom nezmyselne nafukuje, pausalizuje a dogmatizuje.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Takže si to aj cielene meral? Porovnával? Tak dúfam, že si vytvoril aj kvalitnú metodiku. V audiu sa toho nafukuje dosť ale toto nie, toto sa normálne nerieši, lebo výrobcovia na takýto detail nezabudnú.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

A naco by som to mal akoze merat? Tomu uz nerozumiem vobec.
Ty aby si mohol nieco pocuvat si to potrebujes najprv odmerat? Predpokladam teda ze ked tu tak v kazdej teme basnis aky prinos na zvuk maju tie nausniky, ze to mas vsetko pekne namerane. :-)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Načo? Napríklad na to, že to tu ideš zmiesť zo stola, že OI je dogma. To je veľmi silné tvrdenie.
Pričom toto nie sú dohady ale aj namerané veci - znovu, naštuduj si niečo na internete, najdi príklady - merania boli spravené.

Ja sa s tebou o tom ani nemienim naťahovať, ja to osobne nikdy neriešim...teda pokiaľ niekto nepríde a nenaservíruje 10Ohm (ako štandardne Scarletty interfejsy). To je akože úplne v pohode, ALE už sa musí doplniť, že pozor, ak má človek slúchadlá, ktorých meniče majú impedanciu pod 80Ohm alebo ich (čo už je dost niche údaj ale napríklad innerfidelity merania ho stále majú) impedančná krivka nie je veľmi veľmi rovná (rozumej dynamické meniče, planáre sú známe tým, že u nich je odozva veľmi plochá, takže ak dôjde k posunu, tak po celej dĺžke odozvy; len pre doplnenie, ak by si do toho zabrdol - to porovnanie s AD a 50Ohm imp. bol ilustračný), tak v rôznej miere dôjde k posunom vyváženia v niektorých pásmach. To je fakt, to nie je výmysel ale zdokumentovaná vec.

A aby si tomu rozumel - metodika? Úplne jednoduchá - vieme, že rozdiely napríklad medzi 32Ohm a 80/250/600Ohm verziami Bayerov sú ale sú často malé (i keď sú, viď. to síce už staršie ale parádne porovnanie na head-fi), takže mať napríklad 32Ohm a rovno 250Ohm a vyskúšať to (za predpokladu, že človek už obe verzie pozná po čuchusluchuzraku).

Merať ušami je úplne v pohode, ak ide o slúchadlá (vrátane náušníkov), nejde len o nejaké módy (napríklad keď som sa pred rokmi snažil spozorovať rozdiel po aplikovaní Sorbothan-u), u ktorých sú predpoklady na zmenu len minimálne (a nie je to riešené napríklad prepnutím na mono), repro alebo pokojne aj zosilňovače. Tam sú rozdiely dostatočne veľké, aby sme sa nespoliehali na počutie detailov.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Uz ked ste sa tak rozbehli , co si myslite o Schiit Jotunheim?
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Jotunheim je fantastický zosilňovač ale prídavná karta s prevodníkom je vraj jeho achylovkou
http://www.superbestaudiofriends.org/in ... ions.2700/ (ak máš chuť na dlhé čítanie).
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Hej, to som nejako vydedukoval, cital som recenzky, ktore ho na jednej strane chvalia a na druhej tvrdia, ze najlacnejsi Schiit DAC je kvalitnejsi... Co mi pride trochu divne. Diskusiu si pozriem, dik za link
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77

Návrat na "Nákupná poradňa"