Kupa repro k pc do cca 150 E
Kupa repro k pc do cca 150 E
Pani co som tu precital dake prispevky tak hodne sa spominaju tieto repraciky do 150 E Microlab SOLO6C plus do tej ceny sa zmestia aj Microlab SOLO7C chcem sa opytat aky je v nich rozdiel a teda ktore z nich by ste vybrali popripade daku alternativu.
Repro bude sluzit na taku klasiku film, hudba a hry co sa tyka hudby tak zanrovo je to electro, trip hop, lofi, jazz, house atd
Repro bude sluzit na taku klasiku film, hudba a hry co sa tyka hudby tak zanrovo je to electro, trip hop, lofi, jazz, house atd
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Kupa repro k pc do cca 150 E
Mnoho ľudí si ani neuvedomuje, ako GIGANTICKÉ sú Solo7C. A nie, možno ešte Solo6C ale všetko drahšie už musia byť monitory. Tam si to ale už žiada aj dodatočnú invetíciu, takže ostańme pri Solo6C. Budeš spokojný.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
7C maju vyssi vykon a viac basu.
No akurat som pozrel tie SOLO 7 a ono naozaj k pc su dost velke tak asi ostanem pri tych 6C popripade asi alternativu v inej znacke nenajdem a este otazecka dokupit daku zvukovu kartu ci ta na doske bude stacit rozdiel vo zvuku bude citelny ?
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Nedávno som kupoval SOLO6C. Pred tým som mal Genius SW-HF6000 a zvuk je o pár tried vyššie. Mal by si byť spokojný a doporučujem aj nejakú zvukovku k tomu. Ja som si zaobsaral použitú X-Fi HD a pokojnosť.
Alternativa je napr. nieco od Edifier, alebo nejake studiovky.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Majú vyšší výkon a rovnako basu. Používajú vežový mechanizmus, aby sa docielila vyššia hlasitosť, nie nižšie basy (na to by si potreboval iný 6,5" menič k pôvodnému, ktorý by sa špecializoval na čo najnižšie frekvencie). To ale nerobia.
Na margo Solo6C, za seba ale musím povedať, že až tak gigantický posun oproti Microlab B77 to nebol, hlavným kladom bol ten ovládač. Škoda, že už B77 miznú a nedajú sa ešte zohnať za 50€.
Takže späť k téme, možností je hneď niekoľko ako alternatívy:
Kurzweil KS-40A - celkom obľúbené ako také "Moje prvé monitory" - https://www.muziker.sk/kurzweil-ks-40a .
Behringer Studio 50 USB - AiO kompletné riešenie - t.j. má v sebe aj prevodní, takže zvukovka nie je dôležitá, lebo do toho picháš rovno USB - https://www.muziker.sk/behringer-studio-50usb
Wavemaster Cube (+ má BT) - https://www.muziker.sk/wavemaster-cube ale tu platí, že ich je potrebné zobrať z nemeckého Amazonu...za pade menej ako tu https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss? ... aster+Cube .
Okrem Behringerov by sa zišla zvukovka u všetkých (ak ovšem nemáš nejakú lepšiu dosku z posledných dvoch rokov).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
No co sa tyka dosky tak mam tuto ASUS Z170-K bude stacit ci si prikupit radsej daku zvukovu kartu
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Tak nie je to najlepší zdroj. Mne by sa osobne najviac pozdávala varianta s Behringer Studio 50 USB alebo potom Solo6C, Kurzweil a k tomu napríklad
https://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/tiny-dac .
https://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/tiny-dac .
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Tie kurzweily mám, nie sú zlé no nekúpil by som ich už, sú také.... nevýrazné.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Majú 4" basák, to je normálne.
Ja nepišem, že bas vie isť hlbšie. Len že je ho viac čo do množstva.loleqboleq napísal: ↑Pi 22. Dec, 2017, 10:31Majú vyšší výkon a rovnako basu. Používajú vežový mechanizmus, aby sa docielila vyššia hlasitosť, nie nižšie basy (na to by si potreboval iný 6,5" menič k pôvodnému, ktorý by sa špecializoval na čo najnižšie frekvencie). To ale nerobia.
B77 je v novej verzii s BT. Len tu sa (zatiaľ?) nepredavaju.
Tak pani dikes za rady tak asi pojdem do tych Microlab solo6c co som cital dake recky a diskusie tak drviva vetsina odporuca a este otazecka neviem ci je to pri vsetkych alebo zalezi na kuse ze obcas je tam pocut taky brum alebo sumenie ked nehraju alebo su v stand by rezime
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Pri rôznych a konkrétnych hlasitostiach (21, 31 a iné) bude počuť divné kvíčanie, no to je v pohode, už budeš vedieť a budeš sa danej hlasitosti vyhýbať.
A šum? Brumenie? Samozrejme, to sa môže stať, zosilňovače nie sú za 5 korún, takže netreba čakať to, že budú mŕtvo tiché.
A šum? Brumenie? Samozrejme, to sa môže stať, zosilňovače nie sú za 5 korún, takže netreba čakať to, že budú mŕtvo tiché.
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Keď sú v standby počuť jemný šum, ale fakt len strašne ticho. Kým si na to človek nenastaví uši, tak to ani neregistruje...