Ahojte,
Obzeral som staršie príspevky aby som si poskladal PC a vybral skončil som s nasledujúcimi komponentmi:
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 2706A617A3
Chcel by som sa len spýtať 2 veci:
1. Ak to dám dokopy, bude to fungovať? ( myslím hlavne či je dostatočný zdroj a či mi to bude celé do seba pasovať - len pre istotu sa pýtam aby som niečo neprehliadol a neprepočítal sa, že mi to vybuchne pri bootovaní )
2. Uvažujem nad rovnakými komponentami s 1 zmenou - procesor vymeniť za i5 8600 - názory na pomer cena/pridaná hodnota/výkon?
Ďakujem za každý príspevok a názor
PS. SSD budem recyklovať
Kontrola PC zostavy
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Re: Kontrola PC zostavy
zostava vyzera fajn , je to kompatibilne a aj celkom vyvaženo poskladane :
ušetriť sa ešte da hlavne na ramkach: ak ich vezmeš z mall.sk tak ušetriš aj 50 euro na 2x8gb kite .
tie peniaze by som potom možno presunul do o niečo lepšej skrine .
ušetriť sa ešte da hlavne na ramkach: ak ich vezmeš z mall.sk tak ušetriš aj 50 euro na 2x8gb kite .
tie peniaze by som potom možno presunul do o niečo lepšej skrine .
personal rig:
Spoiler: ukázať
Ahoj. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď Neviem takmer nič o tom čo má case spĺňať a preto som vybral nejakú normálne vyzerajúcu... Ak by si mal čas, vieš mi poradiť nejakú lepšiu v približne podobnej cene, ktorú máš odskúšanú a prípadne vieš, že sa to do nej zmestí?
PS. nákupný zoznam je na alze iba preto, že je to tam šikovno zobrazené. Už mám približne polovicu vecí nájdených na gigastore
Čo si myslíš o tom procesore? 8400 vs 8600? je tam nejaká výrazná nevýhoda toho 8600?
PS. nákupný zoznam je na alze iba preto, že je to tam šikovno zobrazené. Už mám približne polovicu vecí nájdených na gigastore
Čo si myslíš o tom procesore? 8400 vs 8600? je tam nejaká výrazná nevýhoda toho 8600?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
hlavne si to skús pokupovať niekde inde a ušetríš a ostane ti aj na SSD
v dnešsnej dobe PC bez SSD...
k tej skrinke tam nevidím problém..
za tie E sa fakt dá a nie vždy sú aj tie 2x drahšie oveľa lepšie, u mňa je skrinka tá posledná vec hlavne ked je obmedzený rozpočet, samozrejeme tiež zase nedám úplne hocičo
8600 je samozrejme výkonnejší ale aj drahší
v dnešsnej dobe PC bez SSD...
k tej skrinke tam nevidím problém..
za tie E sa fakt dá a nie vždy sú aj tie 2x drahšie oveľa lepšie, u mňa je skrinka tá posledná vec hlavne ked je obmedzený rozpočet, samozrejeme tiež zase nedám úplne hocičo
8600 je samozrejme výkonnejší ale aj drahší
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
tak piše v prvom prispevku , že ssd sa bude recyklovať .
čo sa tyka bedne tak je to dosť aj o tom čo sa komu pači a čo nie ,
skus sa mrknuť na fractal focus G napriklad (robi sa v roznych farebnych prevedeniach) .
čo sa tyka bedne tak je to dosť aj o tom čo sa komu pači a čo nie ,
skus sa mrknuť na fractal focus G napriklad (robi sa v roznych farebnych prevedeniach) .
personal rig:
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
aha, tak to som si nevšimol
aj tak ale zvyšovať cenu kôli skrinke hlavne ked má minimálne dobrú a použiteľnú je škoda
aj tak ale zvyšovať cenu kôli skrinke hlavne ked má minimálne dobrú a použiteľnú je škoda
Dik moc za odobrenie Komponenty sú už objednané...
Pre zaujímavosť: Na koniec v Alze zostala iba grafika a ramky... Všetko ostatné som našiel na megastore za veľmi príjemnú cenu a približne 60€ zľavou... Ramky som mal vybrané na mall sk za 120(čo by znamenalo ďalších veľmi pekných 50€ zľava ale počas tých pár minút čo som to objednával sa všetky vypredali, takže nakoniec som ich zobral z alzy... Mall.sk už je úplne vyrabovaný a ramky tam už pod 180 nezoženiete
SSD mám slabšie 250 AMD už s nainštalovaným w10 a zopár dátami, takže ušetrím hodinku - dve na inštalácií a aktualizáciách
Ak budú v budúcnosti peniaze na upgrade, veľmi zaujímavo vyzerá INTEL OPTANE alebo M.2 SSD do ktorých by som investoval a s radosťou preinštaloval windows ale zatiaľ by som to nevyužil vôbec
Pre zaujímavosť: Na koniec v Alze zostala iba grafika a ramky... Všetko ostatné som našiel na megastore za veľmi príjemnú cenu a približne 60€ zľavou... Ramky som mal vybrané na mall sk za 120(čo by znamenalo ďalších veľmi pekných 50€ zľava ale počas tých pár minút čo som to objednával sa všetky vypredali, takže nakoniec som ich zobral z alzy... Mall.sk už je úplne vyrabovaný a ramky tam už pod 180 nezoženiete
SSD mám slabšie 250 AMD už s nainštalovaným w10 a zopár dátami, takže ušetrím hodinku - dve na inštalácií a aktualizáciách
Ak budú v budúcnosti peniaze na upgrade, veľmi zaujímavo vyzerá INTEL OPTANE alebo M.2 SSD do ktorých by som investoval a s radosťou preinštaloval windows ale zatiaľ by som to nevyužil vôbec