n0vIc3 napísal: ↑Po 08. Jan, 2018, 15:24
Už teraz sa dostávam občas do situácie že mám 12-13 / 16 využitých, a mne sa zdá že nejde kupovať pc na rok. Nevidím dôvod brať dosku s 2 slotmi ak môže mať so 4. Samozrejme môže predať a kúpiť nové, ale to môže robiť hocikedy s hocakými komponentmi. No potom je celý tento tread zbytočný, lebo na základe takej logiky by bolo jedno čo kúpi, jednoducho to potom predá a kúpi niečo iné. No nie každý to chce takto riešiť.
16 GB využitých na hru ?? To čo za hra .... Ja som sa cez 10 - 11 GB ešte nedostal
(a to mám popri hre pozapínané všetko možné, Antivir, Steam, Origin, Battle.net, Chrome s 20 oknami, music player, ... atď).
Ale bavíme sa o hraní, takže keď zoberie čisto len hru, nepresiahne ani tých 10 GB aj keby sa neviem ako snažil
Samozrejme, máš pravdu, môže to predať/kúpiť, veď takto to robia skoro všetci, ktorí tu zakladajú nezmyselné vlákna typu
"Poraďte herné PC 1000 €" a o pol roka už menia polovicu zostavy. Alebo aj tak si kúpia to, čo sami chcú a naše rady ich nezajímajú. A takých tém je tu do bludu, .... nezávidím moderátorom ...
dark_globe napísal: ↑Po 08. Jan, 2018, 15:51
essay: najlacnejšia doska na alze , ktora je dostupna s b350 čipsetom stoji 64 euro .
nepoviem keby ušetril 30-40 euro OK , ale koli 10 euram rozdielu kupovať dosku "ohlodanu na kosť"
so slabšim napajanim , bez pasivneho chladenia mosfetov a 2 slotmi pre ram namiesto 4 je už asi dosť nelogicke .
Veď nevravel som, že má kúpiť ohlodanicu
narážal som len na to tvoje:
"... v podstate sa pozeraj po tom aby to malo B350 čipset (koli podpore taktovania), 4 sloty pre ram ..."
Je málo userov, čo majú 4x4 v mainstream doske. Keby kupoval X299 platformu, tak nepoviem, tam využiješ quad, ale do bežnej "hernej" zostavy Ti úplne stačí 2x8.
A keď už je reč o pasívnom chladení mosfetov, Ty máš čo hovoriť o pasívoch s tou tvojou ASRock doskou