na zse mi povedala 0,055€ s DPH elektrika .. na distribucii mi povedala 0,012€, 3x som sa pytal ci nemysli 0,12 ale ze nie .. dokopy je to tych 0,07 ... idem tam ale este radsej osobne nech to vidim cierne na bielom
minuly rok ma stal u nich komplet 309.36 Eur a minul som 2015kWh. to je 0.1535 Eura za kWh.
byvam ale v byte, takze oproti domu moze byt odchylka. neverim vsak, ze mas polovicne ceny
zazracnedieta napísal: ↑Ut 09. Jan, 2018, 16:07
co som volal do zse a na distribuciu, mam to dokopy s dph za 0,07€ / 1 kwh
Ta, a to ty si odkiaľ ? Nepovedz, že z východu (viem, že si volal do zse). Možno budeš mať novéhou souséda, ako vidím chalanov tak aj dvoch troch - poriešime nejaký čierny odber.
To asi nebude koncová cena. Pre spestrenie dnes som sa bavil s jedným Nemcom a vraj on platí krásnych 0,28€ kW/h
alzbetin dvor
na zse mi povedala 0,055€ s DPH elektrika .. na distribucii mi povedala 0,012€, 3x som sa pytal ci nemysli 0,12 ale ze nie .. dokopy je to tych 0,07 ... idem tam ale este radsej osobne nech to vidim cierne na bielom
Však na nete máš cenníky, DD2 pod 0,11€ myslím nejde, ak máš 2 tarify tak tá nižšia môže atakovať hranicu 0,07€, ale vyššia bude drahšia. Dodávka silovej elektriny je cca 1/3 a zvyšok 2/3 výslednej ceny + mesačný fixný poplatok za prípojku: https://www.sse.sk/domacnosti/elektrina ... ge_id=7838
minuly rok ma stal u nich komplet 309.36 Eur a minul som 2015kWh. to je 0.1535 Eura za kWh.
byvam ale v byte, takze oproti domu moze byt odchylka. neverim vsak, ze mas polovicne ceny
tak som sa bol osobne pytat v ZSE a tam mi potvrdili ze asi baby na hotline nemali dobry den mam to za 0,12€ /kwh
Hlavne si nedeľte sumu z vyúčtovania spotrebou, lebo je tam aj fixná zložka
Pre info, akurát chcem spraviť dodatok k zmluve, ceny cca 0,11€/kWh denný prúd, 0,085€/kWh nočný prúd. 13,15€ mesačne len za prípojku
wingo napísal: ↑Ut 16. Jan, 2018, 11:29
mas pravdu. ak tazis doma, tak fixnu zlozku platis tak ci tak. zapocitavat by to malo zmysel len ak by si si niekde chcel zriadit vysunute pracovisko, kde by si uz musel pocitat cenu celkovu.
Kukiak napísal: ↑Pi 29. Dec, 2017, 17:45
U mna v BA v dome 0,09€ 20h zo dna a 4h za 0,11€ jak pozeram. Kurim elektrikou, varim aj vodu zohrievam, takze preto. Rozmyslal som, ze budu pustene len 20h, ale neni to taky rozdiel. Cez mam bednu v spalni, do vecera je tam, netreba radiator mat zapnuty .
Presne ten isty stav, rodinny dom v BA. Iba idem teraz zmenit dodavatela elektriny, nakolko som to nejako nestihol. Minuly rok som ma SE, ale tento rok zdvihli ceny a nemal som cas to riesit. Pri mojej spotrebe to da rocnu usporu cca 150,-, nie vela ale preco platit navyse.
wingo napísal: ↑Ut 16. Jan, 2018, 11:29
Pre info, akurát chcem spraviť dodatok k zmluve, ceny cca 0,11€/kWh denný prúd, 0,085€/kWh nočný prúd. 13,15€ mesačne len za prípojku
nie za prípojku to je cena mesačného nájmu za hodiny aby si tomu dobre chapal ano
Nie je to jedno ako sa to nazve? Istič, hodiny, prípojka, odberné miesto... stále je to to isté - fixný poplatok za to že vôbec môžeš odoberať elektrinu. Inak nikde som sa nedočítal že to je akože oficiálne za hodiny, kde si to našiel? Lebo na webe je písané že to je za odberné miesto...
Prečo potom majú firmy jednotný maloobchodný cenník iba podľa sadzieb, nezávisle od ističov či jedno-trojfázy? Teda minimálne SSE ani SPP nerieši tieto veci a v cenníku máš jednotný mesačný poplatok definovaný ako poplatok za odberné miesto a platím presne tú istú cenu ako je uvedená v cenníku, nemenili mi ju napr. za to že mám dovedenú trojfázu. Distribučka si to možno veľkoobchodne účtuje, pre koncového zákazníka je však cenník jednotný.
wingo napísal: ↑St 07. Mar, 2018, 15:39
Prečo potom majú firmy jednotný maloobchodný cenník iba podľa sadzieb, nezávisle od ističov či jedno-trojfázy? Teda minimálne SSE ani SPP nerieši tieto veci a v cenníku máš jednotný mesačný poplatok definovaný ako poplatok za odberné miesto a platím presne tú istú cenu ako je uvedená v cenníku, nemenili mi ju napr. za to že mám dovedenú trojfázu. Distribučka si to možno veľkoobchodne účtuje, pre koncového zákazníka je však cenník jednotný.
Cena elektriny sa sklada z dvoch hlavnych casti (dodavky+ distribucie). Dovatela si mozes vybrat je ich snad 15, distributora dostanes podla kraja (ZSE,SSE,VSE).
Dodavatel ti posle zdruzenu fakturu za dodavku (cisto elektrina) + distrubuciu (velkost istica,straty na trase,odvod do jadroveho fondu atd.)
Pozri si konecnu vyuctovaciu fakturu, tam to uvidis presne.