Chybný SSD ?
Chybný SSD ?
Ahojte, naskytol sa mi taký problém myslím, že za to môže SSD a chcel by som to trošku prediskutovať. Takže, problém spočíva v tom, že po čistej inštalácii OS (originál WIN 10), kompletný formát a tak ďalej všetko beží až do určitého okamihu, ktorý príde občas skôr občas neskôr. Prejavuje sa to všelijako, po reštartovaní a bootnutí OS, nedokážem kliknúť na tlačidlo štart, respektíve neotvorí sa mi ponuka, vyriešil som cez úpravu registrov - v pohode. Taktiež sa mi stalo to, že po reštarte mi prestal fungovať AMD driver - nespustil sa ako keby nebol ani nainštalovaný, musel som reinštal. Dnes napríklad po RR, kontroloval Win disk a aplikoval opravy. Pár dní dozadu som nedokázal otvoriť žiadny exe súbor po kliknutí naň, ak som išiel cez cmd bez problémov, vyriešil reinštal OS. Inokedy sa mi udeje to, že mi všetko krásne beží, reštartujem PC disk error occured a viac nebootnem chkdsk ani bootrec nepomôže, čiže zase reinštal. Niekedy všetko beží bez problémov týždeň ? Môžem reštartovať/ zapínať donekonečna a úplne bez problémov.
Disk bol v troch rozdielnych PC, všade sa vyskytol nejaký problém. Spoločný menovateľ bol iba disk a USB z ktorého sa inštaloval OS, tiež ma napadlo, že môžu byť poškodené nejaké súbory na USB, preto som použil iné USB s najnovšou verziou OS priamo zo stránky MS. Tým som vylúčil aj problém inštalácie, ja mám jednoducho pocit ako keby sa premazával svojvoľne, tým, že zrazu prestanú fungovať drivery a súčasti samotného OS.
Skúšal som ho aj kontrolovať na chyby ale nič, možno by mi mohol niekto poradiť nejaký sw ? Lebo ja už uvažujem nad kladivom, normálne som z toho frustrovaný. Stretli ste sa niekto s niečim podobným ?
Je to OCZ-ARC100. Dík.
Disk bol v troch rozdielnych PC, všade sa vyskytol nejaký problém. Spoločný menovateľ bol iba disk a USB z ktorého sa inštaloval OS, tiež ma napadlo, že môžu byť poškodené nejaké súbory na USB, preto som použil iné USB s najnovšou verziou OS priamo zo stránky MS. Tým som vylúčil aj problém inštalácie, ja mám jednoducho pocit ako keby sa premazával svojvoľne, tým, že zrazu prestanú fungovať drivery a súčasti samotného OS.
Skúšal som ho aj kontrolovať na chyby ale nič, možno by mi mohol niekto poradiť nejaký sw ? Lebo ja už uvažujem nad kladivom, normálne som z toho frustrovaný. Stretli ste sa niekto s niečim podobným ?
Je to OCZ-ARC100. Dík.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Chybný SSD ?
pozri SMART info v softe od vyrobcu ssd alebo v hdtune, ci daco dakde zahlasi.
alebo to reklamuj a ako dovod uved co si sem napisal - ze proste blbne.
alebo to reklamuj a ako dovod uved co si sem napisal - ze proste blbne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Mam to iste, tiez po kupe SSD a cistej instalacii. Obcas nejde Start ponuka a deju sa vselijake zahadne veci. Zo zaciatku aj mrzol, tak som ho musel pichnut do ineho Sata. Ono to je najskor Windowsom. Aspon teda u mna. 10-ky takto zvyknu blbnut aj co som tak googlil. Pokial ti HD tune nic nenajde, tak to bude tym. Alebo mozno nejake nastavenie v biose, kus hw, ovladac... pri W10 robi sarapatu.
Ked som tam nahodil 7- micku tak som to tam nechal 5 dni na skusku a problem ziaden. Robi to len pri 10-kach. Takze disk je ok.
Ked som tam nahodil 7- micku tak som to tam nechal 5 dni na skusku a problem ziaden. Robi to len pri 10-kach. Takze disk je ok.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
No mne pre zmenu po poslednej "bezpečnostnej" aktualizácií taktiež nefunguje štart button.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Sle zase píše o 3 pc a podobnom spravani
Btw tym secure sj tsk nic nepokazí, teda okrem zmazania dat a je to jedna zmala veci co môže urobit
Btw tym secure sj tsk nic nepokazí, teda okrem zmazania dat a je to jedna zmala veci co môže urobit
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Aky build win10 mate pani ?
docasne riesenie je restartovat windows explorer
docasne riesenie je restartovat windows explorer
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Mne ide vsetko ok, zazial
Neviem ci bude identický kus hw blbnut v 3 pc
Neviem ci bude identický kus hw blbnut v 3 pc
-
- Pokročilý používateľ
Microsoft Windows 10 Home (x64) Build 16299.192 (1709/RS3)
Ono so štart button som mal často problém na rôznych mašinkách, ako sila, že to nevedia fixnúť nastálo.
Ono so štart button som mal často problém na rôznych mašinkách, ako sila, že to nevedia fixnúť nastálo.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Nechapem, co s nim moze byt za problem. Sak je to button, rovnako ako milion dalsich v GUI systemu. A tie problem nemaju.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
jj, start button casto nejde ani mne, musim sa odhlasit a prihlasit sa znova. ked ten disk si mal v inych pc pouzival si iny sata kabel alebo stale ten isty? este tam moze byt problem
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
mas ten problem aj na tomto builde? ja som sa s tym nikdy nestretol..popravde,taketo veci mi zavanaju neorigo winom
- shiro
- Pokročilý používateľ
Teraz mi zbehli nejake updaty, mam v1709, build je 16299.192
Start funguje ako ma.
Start funguje ako ma.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Mne toto robí vždy Stolné PC keď príde dáky nový Update nechápem prečo napríklad NB mi to nerobí. Pokiaľ to PC nepreinstalujem už aj stým upadatom tak to robí vždy ale napríklad ten posledný väčší update mi to takto neroz-adzal kolo klop pred tým vždy.
-
- Pokročilý používateľ
Mne to robí na NB v popise, robilo mi to aj na stolovke (PC) po Creatore, všetko origo W10.