mp3turbo napísal: ↑Št 11. Jan, 2018, 09:49
neda sa ocakavat nic - KEBY vsetko fungovalo RACIONALNYM sposobom, hodnota tychto krytokekecin je NULA. Vzdy a cista nula.
Cim mas podporene ABC, ETH, XYZ, BTC alebo ŠGMFŇ ? Nicim. Mozes si za ne kupit chleba ? Auto ? Dom ? Zehlicku ? Nemozes. Ale ano, teraz niekto povie ze v troch obchodoch na svete sa da platit BTC a ze mozes mat aj piccu. Super.
Vies v kolkych obchodoch sa da platit somalskymi dolarmi ? V tisicoch. Takze somalsky dolar ma realne ukrutne vacsiu hodnotu nez vsetky krypto-veci dohromady.
A sa cudujes ze nejakemu statu vadi ze si jeho sudruhovia obcania nechavaju posielat stamiliony REALNYCH penazi na ucty nad ktorymi nemaju kontrolu ? Ze z toho neplatia dane ?
Kolko ste kazdy z vas zaplatili dani zo zisku co ste vykrutili na tychto veciach ?
Pocujem Nulu ? Fajn. Pardon, k tomu sa este vztahuju socialne a dalsie odvody - proste ako ku klasickemu zisku vygenerovanemu z firmy.
Kto z vas ma aspon zaregistrovane podnikanie a firmu kde priznava tieto prijmy, ked uz aj nema ziadny zisk ? Kto si nechava posielat dukaty na oficialny firemny ucet ?
Zase nula ? Fakt cudne.
Ale to ze mate "regularny business" pretoze cielavedome a opakovane snahy o dosiahnutie zisku, to uz nikomu z vas nevadi (pozrime si definiciu podnikania, priatelia, a naozaj toto tazenie v plnej miere je podnikanie, bez debaty). Nie, nejdem moralizovat, su tu tisice ludi co prenajimaju byty a mali by z toho platit dane... a neplatia... atakdalej.
Ja som sa vzdy bal do tychto veci "investovat" pretoze staci jednoducha zalezitost - nejaka silna jednotka, napriklad EU komisie alebo americky FED, povedia ze A Dost a bude z toho velky buchot. Korea ta netrapi, co tam bolo sa prestahuje niekde inde a hotovo. Ale zjavne amerike peniazky nevadia a nikdy nevadili, nech sa vytrubili akymkolvek neracionalnym, spekulativnym alebo priamo nelegalnym sposobom...
hlavne vela vela vela. A povysime to na Wall Street. A ked to padne, vytvorime z toho balicky neobchodovatelnych aktiv ako z nedobytnych hypotek v 2007/2008, ktore prehlasime za obchodovatelne a posvatime dalsi cirkus az dokial to realne nadobudne neudrzatelne rozmery.
----------
vobec, absolutne vobec by som sa necudoval keby nejaka organizovana jednotka v ramci boja proti praniu spinavych penazi zacala davat pozor aj na toto... je to velmi jednoduche. Vlastne uz o tom Kazimir aj vyprava verejne ze ?
Realne sa to da spravit. Ked niekto bude chciet, veselo sa vas velki chlapci v uniformach mozu o styri roky pytat - preco ti chodili na ucet kazdy tyzden alebo dva taketo peniaze zo zahranicia ? Sa budes cudovat ake zapisnice budes podpisovat na oddeleni boja s organizovanou kriminalitou...
ze prehanam ? Este ti nasiju aj nelegalne podnikanie a neplatenie dani. To bude ine sucho v krku, ti garantujem
----------
a do tretice :
"Once a bill is drafted, legislation for an outright ban of virtual coin trading will require a majority vote of the total 297 members of the National Assembly, a process that could take months or even years. "
neboj nic... vobec nic sa nedeje, karavana ide dalej. V najhorsom sa to presunie na Ostrovy Svatej Heleny, do nejakeho tichomoria, Filipin a hotovo.