Matej.T napísal: Št 25. Jan, 2018, 13:22
Známy si kupoval tú Xiaomi haraburdu. Tie čínske hlášky počas konfigurácie ma dostali, konfigurácia na 5. krát, prikladanie QR kódu na 15 krát. Toto ani žartom neodporúčam na zabezpečenie domu
Rozumiem, ale tak čo chceš do 200 € ?
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
na wireless kamery by som sa vykaslal rovno.
S kamervym systemom pracujem uz par eknych rokov, hlavne s obsluhov, mozem ti povedat, ze pri 80% pripadoch ti je kamera totalne na nic, staci siltovka, alebo maska, ktoru pouzije hadam kazdy zlodej ak nema IQ hupacieho konika a cely kamerovy zaznam ti bude akurat tak sluzit k nicomu.
O to viac, ak sa ides pozerat porieseniach za 200eur. Ak chces riesit komplexnejsie zabezpecenie, chce to vyriesit aj osvetlenie, IR prisvietenie je fajn, ale iba na par metrov.
Keby som chcel osobne riesit vonkajse zabezpecenie, tak odhadom by ma to vyslo na cca 1500eur, a to by som si to instaloval sam.
da sa aj za tolko, kedysi pred par rokmi som uz vtedy kupil IP Kameru 720P 2MPX Escam Brick, doteraz bezi celkom v poho 24/7/365, len na jednej trafo zhorelo.
Ma to funkciu cloudu alebo lokalne. Ja som zvolil lokalne a nem ani pristup vonku, lb to je blbost aby kamera posielala nejake tvoje zaznamy.
Stala nejako 30-35e/ks
Urcite to malo ako niektore CCTV a pod. Hlavne rozoznat osoby podla tvara je skoro nemozne, ale aspon vidis co sa dialo, ake auto doslo a pod...
Cez vpn sa pripojis domov , zapnes app a pozries. Pripadne ak chces ukladat, tak na RPI je motioneye, kde ti to ukalada a sumarizuje zabery zo vsetkych kamier, to si vies pripadne vysharovat na net cez https ak uz chces...
ak oje to jemne cez rozpočet ale budeš spokojný https://ip-kamery.heureka.sk/bml-safe-cctv-8ch/ ja to už mám skoro pol roka a bez problémov, parádny noćný záznam a jednoduchá inštalácia, a funguje aj cez aplikáciu
Tak v tom pripade kukni ebay. Okolo 50 € mas 5MP outdoorove kamery s poe, 1/3" cipom a relativne sirokou optikou. K tomu nejaky 4-kanalovy zaznam, poriesit poe napajac. Polkial mas v okoli osadu s hupacimi konmi tak uz len samotna kamera by ich mohla odplasit.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.